Ege Postası
Geri

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi! Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin 399 geçerli oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi. Erdoğan, teşekkür konuşmasında; “CHP karanlığının karabasan misali çöktüğü tüm vilayetlerimiz, buralarda yaşayan vatandaşlarımız sabırsızlıkla neyi bekliyor biliyor musunuz? 31 Mart'ı bekliyor. '31 Mart gelsin de biz bunlardan kurtulalım' diyorlar. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz kritik başarıyı, 31 Mart’ta tekrarlayarak yerel yönetimlerde de yeni bir dönemi başlatacağız” dedi. Öte yandan partiyi yerel seçime taşıyacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) büyük değişim yaşandı. MKYK listesindeki 49 isim yeni listede yer almazken, 26 isim ise yerini korudu. Listede yer almayan isimler arasında Binali Yıldırım, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu ve Nurettin Canikli gibi önemli isimler bulunuyor. MKYK’ya giren yeni üyeler arasında da dikkat çekici isimler bulunuyor.
AK Parti’de yeni yönetim belirlendi! Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı
Haberler / Politika
7 Ekim 2023 Cumartesi 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti’de 4. Olağanüstü Büyük Kongre süreci tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tek aday olarak girdiği seçimde, 1399 geçerli oyun tamamını alarak, yeniden genel başkan seçildi.

Bu arada, AK Parti’nin yeni yönetim kadrosu da belirlendi.

AK Parti’yi 2024 yerel seçimlerine götürecek 75 kişilik MKYK listesinde büyük değişim yaşandı.

75 kişilik MKYK’da 49 isim yer almadı, 26 isim ise yerini korudu.

Listede yer almayanlar arasında önemli isimler bulunuyor.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, MKYK’da yer almıyor.

Mustafa Şentop da MKYK’da yer almayan isimlerden bir tanesi.

Süleyman Soylu, Metin Külünk, Şamil Tayyar, Jülide Sarıeroğlu, Nurettin Canikli ve Mehmet Ali Zengin listede yer almayan isimler arasında bulunuyor.

YENİ MKYK'DA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER VAR

 

Yeni dönemde ise dikkat çekici isimler var.

Geçmiş hükümetlerde bakanlık yapan isimlerden, Ahmet Arslan, Mahir Ünal, Mustafa Elitaş, Nihat Zeybekçi ve Fatma Betül Sayan Kaya AK Parti’nin yeni yönetiminde yer alacak.

Milli yüzücü Umut Arman Sonay, doğal yaşam yayınlarıyla bilinen Serdar Kılıç, Hayati İnanç, eski futbol hakemi Kuddusi Müftüoğlu, iş insanı Erkan Güral, akademisyen Hasan Basri Yalçın ve hukukçu Cemal Doğan da AK Parti’nin yeni yönetiminde yer alacak.

TEK İSİM HAYATİ YAZICI

Bu arada, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti kurulduğu günden bu yana tüm MKYK'larda yer alan tek isim oldu.

MKYK TOPLANDI

Kongrenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yeni MKYK üyeleri, AK Parti Genel Merkezi’ne geçti.

Yeni MKYK, Erdoğan başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştiriyor.

Toplantıya kabine üyeleri de katıldı.

Toplantının ardından yeni Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) açıklanması bekleniyor.

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi | Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı - 2

YENİ MKYK LİSTESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildiği kongrede yeni asıl MKYK üyeleri şu isimlerden oluştu:

 "Adnan Günnar, Ahmet Arslan, Ahmet Bilal Kıymaz, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Mücahit Arınç, Ali Demirel, Ali İhsan Yavuz, Ali Karakaş, Atakan Yılmaz, Ayşe Nevin Sert, Aziz Babuşcu, Belgin Uygur, Betül Altınsoy, Cem Duran Uzun, Cemal Donat, Çiğdem Karaaslan, Dilek Yıldız Büyükdağ, Efkan Ala, Emir Yasin Kekeç, Emre Ete, Erdoğan Özegen, Erkan Güral, Erkan Kandemir, Eyüp Gökhan Özekin, Fahrettin Yahşi, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan Kaya, Fevzi Polat, Hamza Dağ, Hasan Basri Yalçın, Hasan Sert, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hayati İnanç, Hayati Yazıcı, Hülya Terzioğlu, İbrahim Halil Yıldız, İlyas Şeker, Kuddusi Müftüoğlu, Lütfiye Selva Çam, Mahir Ünal, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Sait Kirazoğlu, Mehmet Şükrü Erdinç, Mehmet Umut Tuncer, Melek Şimşek, Menderes Mehmet Tevfik Türel, Metin Tarhan, Muhammed Ali Kaldırım, Mustafa Elitaş, Mustafa Sever, Mustafa Şen, Nihat Zeybekci, Orhan Karasayar, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer Faruk Besli, Ömer İleri, Ömer Serdar, Önder Matlı, Remzi Albasan, Reşide Yüksel, Sena İpşirli, Serdar Kılıç, Serpil Kavrak, Sevan Sıvacıoğlu, Sevilay Tuncer, Sibel Betül Birer, Sümeyye Bozkurt, Şebnem Koçakelçi Elgörmüş, Türk İslam Karakoç, Umut Arman Sonay, Vedat Demiröz, Yelda Erol Gökcan, Yusuf Ziya Yılmaz ve Zafer Sırakaya."

MKYK yedek üyeleri ise şu isimler:

"Fehmi Küpçü, İsmail Kaya, Jülide İskenderoğlu, Kasım Bostan, Burhan Çakır, Mehmet Karabay, Mücahit Yanılmaz, Şevki Şar, Mehmet Ali Okur, Arzu Silin Günaydın, Davut Coşkun Şiviloğlu, Mehmet Umur, Murat Çiçek, Harun Armağan, Aişe Nur Nacar, Sevde Sena Dağlı, Serpil Yılmaz, Yasin Bölükbaşı, Ömer Arvas, Barış Özerol, Meryem Sürmen, Ensar Topçu, Osman Ağzıkara, Ekrem Görçeker, Ceren Tuncer, Muhammet Ali Uçar, Harun Çelik, Funda Akyol, Mustafa Hasgül, Sümeyye Esenyel, Mahmut Emin Mollaoğlu, Cansın Yılmaz Yaşar, Fatime Yurdunuseven, Emre Cemil Ayvalı, Mehmet Ali Kurt."

Merkez Disiplin Kurulu asıl üyelerinde, Abbas Aydın, Abdulmecit Tarhan, Ayşe Deniz Çelik, Büşra Koyuncu, Halit Çokan, Mehmet Altay, Mehmet Hakan Yılmaz, Mehmet Sarı, Muhammet Ali Yılmaz, Nazif Barış Çiftçioğlu, Saliha Dönmez, Vahit Atalan, Salih Çetinkaya, Zahir Soğanda, Zeynep Gül Yılmaz'ın isimleri yer aldı.

Merkez Disiplin Kurulu yedek üyelerine ise İsmail Can Gökbudak, Engin Telli, Aydoğan Ahı Akın, Mehmet Kırmız, Yıldız Kara seçildi.

Listede Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu asıl üyeleri Cemal Bekle, İffet Polat ve Tülay Kaynarca; yedek üyeler ise Kemalattin Yılmaztekin ve Enes Şiman oldu.

Siyasi Erdem ve Etik Kurulu asıl üyeleri Abdurrahman Öz, Hüseyin Özbakır, İsmail Cenk Dilberoğlu, Sebahattin Karakelle ve Serap Yahşi Yaşar; yedek üyeler ise Hilmi Gökçınar ve Osman Karaaslan oldu.

ERDOĞAN: “14-28 MAYIS SEÇİMLERİNDE ELDE ETTİĞİMİZ KRİTİK BAŞARIYI, 31 MART'TA TEKRARLAYARAK YEREL YÖNETİMLERDE YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATACAĞIZ”

Erdoğan teşekkür konuşmasında şunları kaydetti:

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇİNDE YÜKSEK İSTİŞARE KURULU'NU AÇIKLAYACAĞIM”

“Partimizin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni alnımızın akıyla, partimize yaraşır bir coşkuyla tamamladık. Kongremizin ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Şahsımı bir kez daha Genel Başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na, Merkez Disiplin Kurulu'na, Demokrasi Hakem Kurulu'na, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'na, asil ve yedek olarak seçilen tüm arkadaşlarımızı da gönülden tebrik ediyorum.

Bugünkü toplantıdan sonra da önümüzdeki hafta içinde Yüksek İstişare Kurulu'nu yine açıklayacağım. Yüksek İstişare Kurulu ile birlikte de zaten bu kurul biliyorsunuz, ağırlıklı olarak daha önce TBMM'de başkanlık görevi icra etmiş olan kardeşlerimizden oluşuyor. Onlarla beraber yedi kişilik bir İstişare Kurulu'nu açıklayacak ve bununla beraber yolumuza devam edeceğiz. Terörden savaşa kadar bölgemizde çok ciddi krizler yaşanırken, biz hep birlikte omuz omuza vererek Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Burada şu hususu tekrar ifade etmek istiyorum. Biz sadece 85 milyonunun değil, yönünü ülkemize çevirmiş 100 milyonların da umudu olan bir partiyiz. Biz, kendi insanımızla birlikte gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin de emanetini taşıyoruz.

31 Mart mahalli idareler seçimlerine kadar tempomuzu biraz daha arttırmamız gerekiyor. CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak boynumuzun borcudur. Cumhur İttifakı olarak, başta İstanbul, Ankara olmak üzere bu illerimizle birlikte deprem bölgesinin 11 vilayetini de kucaklayacak şekilde büyük oranda büyükşehirlerimizi masaya tam manasıyla yatırıp, gece gündüz demeden yoğun bir çalışmayla 'durmak yok yola devam' diyeceğiz. Zira, kardeşlerim, CHP karanlığının karabasan misali çöktüğü tüm vilayetlerimiz, buralarda yaşayan vatandaşlarımız sabırsızlıkla neyi bekliyor biliyor musunuz? 31 Mart'ı bekliyor. '31 Mart gelsin de biz bunlardan kurtulalım' diyorlar. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz kritik başarıyı, 31 Mart’ta tekrarlayarak yerel yönetimlerde de yeni bir dönemi başlatacağız.

Muhalefetin bizi bölmesine, aramıza nifak tohumları ekmesine, bizi kendi sığ gündemiyle oyalamasına fırsat vermeyeceğiz. Özellikle, gençlerimizin muhalefetin bir türlü bitmeyen koltuk kavgalarına bakıp da siyasete küsmesine, siyasetten uzaklaşmasına mâni olacağız. Bunları yaptığımızda Allah'ın izni ile 31 Mart'ta da çok büyük bir zaferin bizleri beklediğine inanıyorum.

Biz bu seçimde de farklı bir uygulama yapıyoruz. Nedir bu farklı uygulama? Parlamentoyu çalışmalarımızın içerisinde hemen hemen hiç değerlendirmiyoruz. Yeni, geniş kapsamlı bir ekip ile partimiz teşkilatını oluşturduk. İstedik ki, çok daha farklı bir çalışma ekibiyle parti teşkilatını oluşturalım, yayılmacı bir yapımız olsun ve onlarla çalışmamızı sürdürelim. Rabbime, şahsıma sizler gibi yol ve dava arkadaşları bahşettiği için hamdediyorum.”

KONGREDE NELER YAŞANDI?

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi | Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı - 5

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN GENİŞ KATILIM

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin gerçekleştirildiği salona eşi Emine Erdoğan ile birlikte giriş yaptı.

Erdoğan daha sonra platformda, partilileri selamladı.

Sonrasında ise “Bizler”, “Yüzler”, “Sözler” ve “İzler” başlıklı AK Parti icraatları ve Türkiye Yüzyılı’nın anlatıldığı video izletildi.

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi | Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı - 4

AK Parti’nin yeni yönetim kademesinin belirleneceği kongreye yurt içi ve yurt dışından geniş katılım var.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Jelka Sviyanoviç ve Özbekistan Devleti Ali Meclis Başkanı Nuriddin İsmoilov da iştirak etti.

Kongrede Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Krallık, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çin, Ekvador Ginesi, Fas, Filistin, Gambiya, Gürcistan, Irak, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuzey Makedonya, Libya, Macaristan, Maldivler, Moğolistan, Pakistan, Rusya, Sırbistan ve Türkmenistan'dan 200 siyasi parti temsilcileri yer aldı.

Ankara'da görev alan büyükelçilerin de katıldı kongrede Almanya, ABD, Belçika, İngiltere ve KKTC AK Parti yurt dışı temsilcileri ile Uluslararası Demokratlar Birliği temsilcileri de de katıldı.

Kongreye, aralarında cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, meclis başkanı düzeyinde yabancı isimlerin de bulunduğu 30 ülkeden 200 yabancı temsilci katıldı.

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi | Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı - 5

10 SİYASİ PARTİNİN TEMSİLCİLERİ KATILDI

Kongreye davet edilen siyasi partilerin temsilcileri, salonda bulunan özel bölümden kongreyi takip etti.

Kongreye, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı ve Ankara İl Başkanı Hakan Ural, Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ile Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Eren ve Dilek Keskin, CHP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Genç Osman Killik, Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi ile Ejder Onursal, Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Şehzade Demir ile Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Sedat Aksakallı ile Burak Akburak, MHP Genel Başkan Yardımcıları Filiz Kılıç ve İsmail Özdemir, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ile Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları Doğan Bekin, Mehmet Fatih Uğurlu ile Cengiz Zor katıldı.

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi | Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı - 6

SABAH ERKEN SAATLERDE TOPLANDILAR

Kongre dolayısıyla ülkenin değişik yerlerinden başkente gelen partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı.

Salonun çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatılırken, kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer ve davetliler, detaylı üst aramasından geçirildikten sonra salona girişlerine izin verildi.

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi | Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı - 7

“TÜRKİYE YÜZYILI” AFİŞLERİ

Arka planda led ekranların yerleştirildiği sahne hazırlanırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafları ve Türk bayraklarının yer aldığı salon içerisinde, AK Parti ve Türkiye Yüzyılı logoları öne çıkıyor.

Salonda, “Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı”, “Türkiye Yüzyılı için doğru hep yeni hep ileri” ve “Türkiye Yüzyılı için hazırız kararlıyız” sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı.

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi | Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı - 8

SALON DIŞINDA DEV EKRANLAR KURULDU

Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti.

Kongre salonunda davetliler, partililer ve gazeteciler için ayrı platformlar kuruldu.

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi | Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı - 9

Salonun orta bölümünde Parti kurucuları, MYK ve MKYK üyeleri, parti kurul üyeleri, TBMM Başkan Vekili, TBMM Grup Başkanı ve vekilleri, eski TBMM başkanları, eski bakanlar, Genel Merkez Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ile davetliler için oturma düzeni oluşturuldu.

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi | Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı - 10

TENZİLE ERDOĞAN ANILDI

Kongrenin düzenlendiği salonda, 7 Ekim 2011'de vefat eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan da anıldı.

 Salonda, Erdoğan'ın annesi ile olan fotoğrafından koreografi oluşturuldu.

Bu sırada açılan pankartlarda, "Rahmet ve minnetle anıyoruz", "Öyle bir evlat yetiştirdin ki binlerce evladın daha oldu" ifadeleri yer aldı.

AK Parti’de yeni yönetim belirlendi | Erdoğan yeniden genel başkan seçildi, MKYK üyelerinde büyük değişim yaşandı - 11

AZERBAYCANLI SANATÇIDAN KONSER

Kongrede, Azerbaycanlı sanatçı Azerin, AK Parti İstanbul Milletvekili sanatçı Yücel Arzen ile düet yaptı.

 

 

Erdoğan: Özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı inşallah ülkemize kazandıracağız
 
AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi toplandı
 

 

AK Parti'de kongre heyecanı: Yeni yönetime İzmir'den 5 isim
 

 

AK Parti MKYK listesi belli oldu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası