Ege Postası
Geri

AK Parti MKYK listesi belli oldu

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi Ankara’da yapılıyor. Kongrede merakla beklenen MKYK listesi belli oldu. Partiyi yerel seçimlere taşıyacak yeni yönetim kadrosunun şekilleneceği kongreye yurt içi ve yurt dışından yoğun katılım var. Salonda, “Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı”, “Türkiye Yüzyılı için doğru hep yeni hep ileri” ve “Türkiye Yüzyılı için hazırız kararlıyız” sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı. Salon dışında ise içeri giremeyenler için dev ekranlar kuruldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre öncesinde, Ankara Spor Salonu'nun önünde; “Her gün bir önceki günden daha fazla çalışarak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere hazırlanacağız. Hazırlanıyor muyuz? 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi, 31 Mart'ta da inşallah Ak Parti ve Cumhur İttifakı olarak ipi yine göğüslemeye hazır mıyız?” dedi.
AK Parti MKYK listesi belli oldu
Haberler / Politika
7 Ekim 2023 Cumartesi 12:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'ni Ankara Spor Salonu'nda düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salona eşiyle birlikte giriş yaptı.

AK Parti’de Büyük Kongre başladı | Yurt içi ve yurt dışından
yoğun katılım - 2

Erdoğan daha sonra platformda, partilileri selamladı.

Sonrasında ise “Bizler”, “Yüzler”, “Sözler” ve “İzler” başlıklı AK Parti icraatları ve Türkiye Yüzyılı’nın anlatıldığı video izletildi.

AK Parti’de Büyük Kongre başladı | Yurt içi ve yurt dışından
yoğun katılım - 3

GENİŞ KATILIM

AK Parti’nin yeni yönetim kademesinin belirleneceği kongreye yurt içi ve yurt dışından geniş katılım var.

Kongreye, aralarında cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, meclis başkanı düzeyinde yabancı isimlerin de bulunduğu 30 ülkeden 200 yabancı temsilci katıldı.

AK Parti’de Büyük Kongre başladı | Yurt içi ve yurt dışından
yoğun katılım - 4

SABAH ERKEN SAATLERDE TOPLANDILAR

Kongre dolayısıyla ülkenin değişik yerlerinden başkente gelen partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı.

Salonun çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatılırken, kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer ve davetliler, detaylı üst aramasından geçirildikten sonra salona girişlerine izin verildi.

AK Parti’de Büyük Kongre başladı | Yurt içi ve yurt dışından
yoğun katılım - 5

Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi.

AK Parti’de Büyük Kongre başladı | Yurt içi ve yurt dışından
yoğun katılım - 6

SALON DIŞINDA DEV EKRANLAR KURULDU

Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip edebilecek.

Kongre salonunda davetliler, partililer ve gazeteciler için ayrı platformlar kuruldu.

Salonun orta bölümünde Parti kurucuları, MYK ve MKYK üyeleri, parti kurul üyeleri, TBMM Başkan Vekili, TBMM Grup Başkanı ve vekilleri, eski TBMM başkanları, eski bakanlar, Genel Merkez Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ile davetliler için oturma düzeni oluşturuldu.

AK Parti’de Büyük Kongre başladı | Yurt içi ve yurt dışından
yoğun katılım - 7

“TÜRKİYE YÜZYILI” AFİŞLERİ

Arka planda led ekranların yerleştirildiği sahne hazırlanırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafları ve Türk bayraklarının yer aldığı salon içerisinde, AK Parti ve Türkiye Yüzyılı logoları öne çıkıyor.

Salonda, “Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı”, “Türkiye Yüzyılı için doğru hep yeni hep ileri” ve “Türkiye Yüzyılı için hazırız kararlıyız” sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı.

Erdoğan, Kongre öncesinde Ankara Spor Salonu'nun önünde şöyle konuştu:

“BAKIN BURADA SANDALYELER HAVALARDA UÇUŞMUYOR”

"Aşkınız, sevdanız ve dayanışmanız için her birinize teşekkür ediyorum. Salonlara, stadyumlara sığmayan şu sevginiz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Buradan sizlerin vasıtasıyla 81 ilimizin tamamına, 85 milyon vatandaşımın her birine selamlarımı iletiyorum. Bugün çok özel bir gün. Bugün Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün. Bugün Ak Parti için, partimizin temsilcisi olduğu davamız için müstesna bir gün. Biraz sonra Türkiye Yüzyılı için hep yeni hep ileri diyerek partimizin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni gerçekleştireceğiz.

Yeni bir döneme, yeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın siyasette öncüsü olacak kurmay kadromuzu inşallah delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Böylece, geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz.

Kuruluşumuzdan bugüne kadar üçü olağanüstü olmak üzere toplam 10 tane büyük kongre yaptık. Bu kongrelerin tamamına da birileri gibi sandalyelerin havalarda uçuştuğu atmosferde değil, büyük bir coşkuyla, kardeşlik ikliminde icra ettik. Bakın burada sandalyeler havalarda uçuşmuyor. Salonda böyle bir şey yok. Ne var? Muhabbet var.

Her bir kongremizden parti ve siyaset kurumu olarak güçlenerek çıktık. Bugün de aynısını yapacağız. Cumhuriyetin yüz akı, Türkiye'nin ortak aklı öyle bir kadro olarak bundan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Kongremizin şimdiden partimiz ve milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.

“ONLAR BURADA DA DİKİŞİ TUTTURAMAYACAKLAR”

14 ve 28 Mayıs seçimlerini AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hamdolsun büyük bir zaferle başardık. Böylece 22 yıllık tarihimizde 17'nci seçim zaferimize imza atmış olduk. Durmak yok, durmak yok. Hep beraber yürüdük. Şahsımızı ve partimizi hedef alan nice saldırıya, nice iftiraya, iktidara gelebilmek için terör örgütleriyle iş tutan nice bedhahlara rağmen milli iradeye gölge düşürmedik. Bu topluluk hamdolsun birbirinden kopmadı. İhanet edenler olmadı mı? Oldu. Onlar yoluna, biz de yolumuza. İnşallah onlar burada da dikiş tutturamayacaklar. Biz de burada milletimize hizmet yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz. Buradan bir kez daha her iki seçimde de destek ve dualarını bizden esirgemeyen aziz milletimize teşekkür ediyorum.

Seçimlerle birlikte Cumhur İttifakı ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizden bir kez daha onay aldı. Türkiye'yi yönetecek kadro, vizyon ve programın sadece partimizde ve ittifakımızda olduğu tekrar ortaya çıktı. Altılı masa dediler, 16'lı masa dediler, 116'lı masa dediler, ne oldu? Bak şimdi, o masadan parlamentodan kimse var mı? Düşünebiliyor musunuz, başkanlarının parlamentoda olmadığı altılı masa. Elhamdülillah Cumhur İttifakı parlamentoda. Biz de seçimlerden hemen sonra hiç vakit kaybetmeden hükümetimizi kurduk. ‘Türkiye Yüzyılı'nın’ inşası için tekrar kaldığımız yerden çalışmaya başladık. Çeşitli zorluklarla da karşılaşsak, Türkiye'yi hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız. Bizi yıldırmak isteyenlere aldırmıyoruz. Aba altından sopa gösterenlere prim vermiyoruz. Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğmiyoruz. Türkiye'nin çıkarları ve güvenliği neyi gerektiriyorsa, ne pahasına olursa olsun onu yapmaktan asla geri durmuyoruz.

Ak Parti olarak bizler çok büyük bir aileyiz. Bu aile farklı. Bu aile, ailenin kutsiyetine inanmış bir aile. Değerli kardeşlerimiz, hepimiz aynı zamanda AK Parti'nin tevarüs ettiği davanın birer neferiyiz. Bu dava ülkeye ve millete hizmet davasıdır. Bu dava evlatlarımıza güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakma davasıdır. Bu dava tüm dünyada hakkı ve adaleti hakim kılma davasıdır. Şehitlerimizin emaneti olan bu davayı hakkıyla taşıyıp bizden sonrakilere en güzel şekilde teslim etmek bizim görevimizdir.

“31 MART'TA DA AK PARTİ VE CUMHUR İTTİFAKI OLARAK İPİ YİNE GÖĞÜSLEMEYE HAZIR MIYIZ?”

Yorulsak da zorlansak da ülkeye ve millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Sorumluluğumuzun sadece kendimize ve partimize değil, 85 milyonun tamamına olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. Bunun için ulaşılmadık tek bir seçmen, kapısı çalınmadık tek bir hane, mesajımızı iletmediğimiz tek bir genç, kalbine girmediğimiz tek bir insanımızı bırakmadan koşacağız, koşturacağız, ter dökeceğiz. Her gün bir önceki günden daha fazla çalışarak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere hazırlanacağız. Hazırlanıyor muyuz? 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi, 31 Mart'ta da inşallah AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ipi yine göğüslemeye hazır mıyız?”

MYK'DE 4 İSME ÇİZİK ATILDI!

AKP’nin 18 kişilik mevcut MYK’sinden 4 isim de, MKYK listesinde yer almadı. 

Binalı Yıldırım, eski bakan ve AKP Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu, eski bakan ve AKP Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli ile AKP İnsan Hakları Başkanı Mehmet Ali Zengin listede yer almayan isimlerden oldu.

75 kişilik MKYK’de 49 isim listede yer alırken, bir önceki MKYK’de yer alan 26 isim yerini korudu.

Kongrede merakla beklenen MKYK listesi belli oldu. 75 kişilik MKYK listesinde kimler var?

Recep Tayyip Erdoğan

Merkez Karar Ve Yönetim Kurulu

Asıl Üye Adayları

Adnan Günnar

Ahmet Arslan

Ahmet Bilal Kıymaz

Ahmet Büyükgümüş

Ahmet Mücahit Arınç

Ali Demirel

Ali İhsan Yavuz

Ali Karakaş

Atakan Yılmaz

Ayşe Nevin Sert

Aziz Babuşcu

Belgin Uygur

Betül Altınsoy

Cem Duran Uzun

Cemal Donat

Çiğdem Karaaslan

Dilek Yıldız Büyükdağ

Efkan Ala

Emir Yasirkekeç

Emre Ete

Erdoğan Özegen

Erkan Güral

Erkan Kandemir

Eyüp Gökhan Özkekin

Fahrettin Yahşi

Fatih Şahin

Fatma Betül Sayan Kaya

Fevzi Polat

Halil İbrahim Yıldız

Hamza Dağ

Hasan Basri Yalçın

Hasan Sert

Hatice Kübra Öztürk Gökkaya

Hayati İnanç

Hayati Yazıcı

Hülya Terzioğlu

İlyas Şeker

Kuddusi Müftüoğlu

Lütfiye Selva Çam

Mahir Ünal

Mehmet Kasım Gülpınar

Mehmet Sait Kirazoğlu

Mehmet Sükrü Erdinç

Mehmet Umut Tuncer

Melek Şimşek

Menderes Mehmet Teyfik Türel

Metin Tarhan

Muhammed Ali Kaldırım

Mustafa Elitaş

Mustafa Sever

Mustafa Şen

Nihat Zeybekçi

Orhan Karasayar

Orhan Miroğlu

Ömer Çelik

Ömer Faruk Besli

Ömer İleri

Ömer Serdar

Önder Matlı

Remzi Albasan

Reşide Yüksel

Sena İpşirli

Serdar Kılıç

Serpil Kavrak

Sevan Sıvacıoğlu

Sevilay Tuncer

Sibel Betül Birer

Sümeyye Bozkurt

Şebnem Koçakelçi

Türk İslam Karakoç

Umut Arman Sonay

Vedat Demiröz

Yelda Erol Gökcan

Yusuf Ziya Yılmaz

Zafer Sırakaya

Yedek Üye Adayları

Fehmi Küpçü

İsmail Kaya

Jülide İskendereoğlu

Kasım Bostan

Burhan Çakır

Mehmet Karabay

Mücahit Yanılmaz

Şevki Şar

Mehmet Ali Okur

Arzu Silin Günaydın

Dvur Çoşkun Siviloğlu

Mehmet Umur

Murat Çiçek

Harun Armağan

Aişe Nur Nacar

Sevde Sena Dağlı

Serpil Yılmaz

Yasin Bölükbaşı

Ömer Arvas

Barış Özerol

Meryem Sürmen

Ensar Topçu

Osman Ağzıkara

Ekrem Görçeler

Ceren Tuncer

Muhamet Ali Uçar

Harun Çelik

Funda Ozan Akyol

Mustafa Hasgül

Sümmeye Esenyel

Mahmut Emin Mollaoğlu

Cansın Yılmaz Yaşar

Fatime Yurdunuseven

Emre Cemil Ayvalı

Mehmet Ali Kurt

Merkez Didiplin Kurulu

Asil Üye Adayları

Abbas Aydın

Abdulmecit Tarhan

Ayşe Deniz Çelik

Büşra Koyuncu

Halit Çokan 

Mehmet Altay

Mehmet Hakan Yılmaz

Mehmet Sarı

Muhammet Ali  Yılmaz

Nazif Barış Çiftçioğlu

Saliha Dönmez

Zahir Soğanda

Zeynep Gül Yılmaz

Yedek Üye Adayları

İsmail Can Gökbudak

Engin Telli

Aydoğan Ahıakın

Mehmet Kırmızı

Yıldız Kara

Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu

Asil Üye Adayları

Cemal Bekle

İffet Polat

Tülay Kaynarca

Yedek Üye Adayları

Kemalletin Yılmaztekin

Enes Şişman

Siyasi Erdem Ve Etik Kurulu

Abdurrahman Öz

Hüseyin Özbakır

İsmail Cenk Dilberoğlu

Sebahattin Karakelle

Serap Yahşi Yaşar

Yedek Üye Adayları

Hilmi Gökçınar

Osman Karaaslan

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası