Ege Postası
Geri

İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan iddialı mesaj: İzmir İYİ Parti belediyeciliğiyle tanışacak

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, yerel seçimlere yönelik yaptığı açıklamada, “Adayımız kıymetli bir parti büyüğümüz. İzmir’i bilen, tanıyan biri. İzmir bu konuda çok şanslı. İzmir’in İYİ Parti belediyeciliğiyle tanışmasına Ümit Özlale hocam vesile olacak” dedi.
İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan iddialı mesaj: İzmir İYİ Parti belediyeciliğiyle tanışacak
Haberler / Politika
6 Ekim 2023 Cuma 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Beyaz Masa programına konuk oldu.

İYİ Parti’nin İzmir’de yükseleceğine dikkat çeken Sinan Bezircilioğlu, “ İzmir’in siyasi ve sosyal atmosferi İYİ Parti’nin büyüyebileceği bir atmosfere sahip. İzmirli Atatürkçüdür, milliyetçidir, demokrattır. Biz de demokrat, Atatürkçü, Milliyetçi partiyiz. İzmir’in dokusuyla İYİ Parti’nin dokusunun örtüştüğünü düşünüyorum. İYİ parti’nin İzmir’de ciddi bir ilerlemeye kaydedeceğine inanıyorum” dedi.

“İZMİR İYİ PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞACAK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2024 yerel seçimler için ittifaka kapıları kapatmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İYİ parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi gösterdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sinan Bezircilioğlu, “Adayımız kıymetli bir parti büyüğümüz. İzmir’i bilen, tanıyan biri. İzmir bu konuda çok şanslı. İzmir’in İYİ Parti belediyeciliğiyle tanışmasına Ümit Özlale hocam vesile olacak. Tunç Bey’in eleştirilerinin cevabı bende değil. Çeyrek asıra yakın İzmir’de sosyal belediyecilik anlayışı hakim. Karşılarına ciddi bir aday çıktığını görünce oradan tepkiler gelmiş olabilir. Siyasetin doğasında bu vardır. Burada önemli olan hizmet yarışıdır. İzmirli hemşehrilerimiz daha iyi hizmete kavuşabilir” ifadelerine yer verdi.

“TERÖR ALGISI ÜZERİMİZE YAPIŞTI”

Akşener’in ittifak sistemine ilişkin eleştirilerini değerlendiren Sinan Bezircilioğlu, “İttifaka direkt dışarıdan destek veren terörle anılan siyasi oluşumların anılması İYİ Parti’ye iyi gelmedi. Bu tip düşünce tarzıyla hiçbir zaman bir arada olmayacağız. Hükümetteki partinin yapmış olduğu algı operasyonuyla biz maalesef bu algıya maruz kaldık. Bu iş bizim üzerimize yapıştı. Bu seçimlere ittifaksız girmiş olsaydık kimse bize bu şekjilde ithamda bulunamazdı. Burada böyle bir açmaz oldu. Mutlaka ittifakın faydaları vardır. İttifakın faydası olmasaydı 2019 yerel seçimlerde bir çok belediyeyi alamayabilirdik. Burada fayda-maliyet analizi yapmak lazım. Son seçimlerdeki ittifak bize faydadan çok maliyeti oldu. İktidarın yaptığı algı operasyondan dolayı zararının daha fazla olduğunu Genel Başkanımız dile getirdi” diye konuştu.

“İZMİR KİMSENİN KALESİ DEĞİL”

‘İzmir CHP’nin kalesi’ söylemlerine yanıt veren Bezircilioğlu, “1950-60 arası Demokrat Parti, 1964-73 arası Adalet Partisi, 1984-89 arası Ana Vatan Partisi, 1994-99 arası Doğru Yol Partisi. Yani 30 yıl sağ partiler İzmir’i yönetmiş. İzmir’de şunun kalesi denecek ortam yok. Türkiye’nin içinde bulunduğu konjektörden dolayı İzmirli hemşehrilerimiz iktidar partisine bir türlü sıcak bakamıyorlar. Burada CHP’li belediyelerin tekrar seçilmesine neden olan olay iktidar partisinin seçimi kazanmamasını istemek. İzmir ikili bir sistem arasında sıkışıyordu. Biz 3. bir alternatif ortaya koyduk. İzmirli AK Parti gelsin istemiyor, CHP’ye de gönülden oy vermiyor. Biz 3. Yol ortaya koyarak İzmir’in elini rahatlattık. Biz İzmir’de iddialıyız. İzmir’de sıkışmışlık var. Merkez hükümete ve mevcut yerel belediyeye karşı bir tepki var. Biz iki taraftan da size kurtarıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“AKŞENER SİYASETİ BIRAKIYOR MU?”

Meral Akşener’in siyaseti bırakacağı iddialarına yanıt veren Sinan Bezircilioğlu, “Bu iddiaların biz de bir karşılığı yok. Biz Genel Başkanımızla bir yola çıktık. Türkiye’nin en karanlık günlerinde İYİ Parti’yi kurarak bir güneş oldu. Bunların karşılığı yok” dedi.

81 VİLAYET, 973 İLÇEDE ADAY

Yerel seçimlerde aday çıkaracaklarını dile getiren Bezircilioğlu, “81 vilayette, 973 ilçede aday çıkaracağız. AKP ülkeyi oyuncağa çevirdi. Raydan çıkan memleketi düzlüğe çıkarmak için kurulmuş bir hareketiz. Bu memleketi bu hale getiren insanlarla bir arada olmamız mümkün olamaz, kendi kendimize ters düşeriz. Biz Türkçüyüz, bizim Türklükle problem olanlarla aynı masada işimiz olmaz” diye konuştu.

KAVGALI KONGRE HAKKINDA NE YORUM YAPTI?

CHP’nin 83. Il kongresini değerlendiren Bezircilioğlu, “Ben nezaketen gittim, yarım saat durdum. Ben sonraki kısmı takip etmedim. Siyaset ikna sanatıdır. Kavgayla dövüşle kimse kimseyi ikna edemez. İkna ise zekayla olur” diye konuştu. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası