Ege Postası
Geri

HDP’nin basın açıklamasına polis engeli: YSP’li Burcugül Çubuk’tan tepki

HDP İzmir il örgütü, HDP İzmir İl Eş Başkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk’ün gözaltına alınmasına tepki göstermek için bugün basın açıklaması düzenlemek istedi ancak polisin sert müdahalesi ve ablukası sebebiyle açıklama gerçekleştirilemedi. Polis müdahalesine tepki gösteren YSP İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, “Savaşı derinleştirmek için düğmeye bastılar. Bu yaptıkları savaş siyasetini her yere egemen kılmak. Bu siyaset göçmenlere, kadınlara, LGBT+’lara yönelik suçları örter. Bunların üzerini örtmek için bastırıyorlar” ifadelerini kullandı.
HDP’nin basın açıklamasına polis engeli: YSP’li Burcugül Çubuk’tan tepki
Haberler / Politika
6 Ekim 2023 Cuma 18:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- HDP İzmir İl Eş Başkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk, bu sabah gözaltına alındı. Başkanların gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP İzmir İl Örgütü bugün, il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Polis ekiplerinin sert müdahalesi ve ablukası sebebiyle basın açıklaması gerçekleştirilemedi. Başkanlık binasının olduğu sokak dahil giriş çıkışlar tutulurken, basın mensuplarının görüntü almaları engellendi.

Ablukaya tepki gösteren HDP 27. dönem Milletvekili Musa Piroğlu, “Partimize yönelik saldırılar aralıksız devam ediyor. İl eş başkanlarımız gözaltına alındı, binamız basıldı. Şimdi de basın açıklamamızı izin vermiyorlar. Herkes bilsin bu abluka bu ülkeye kurulan ablukadır. Bu abluka bu ülkenin geleceğinin göstergesi olan fotoğraftır” ifadelerine yer verdi.

“SÜRECİN TAMAMI HUKUKSUZ”

Polis müdahalesine tepki gösteren YSP İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, Ege Postası’na verdiği demeçte,Hafta başından beri hem partimize hem de kurumlara yönelik operasyonlar devam ediyordu. Ali Yerlikaya hep ‘şu kadar operasyon yapıldı’ diye anons yapıyordu. Operasyonun adı ‘Kahramanlar’ Bu kahramanlar hukuksuz işler yapan polisler. Mesela ne bu hukuksuzluklar? Bir vekilimizin aracı il eş başkanımızın kullandığı iddiası ile arandı. Bir vekil aracı böyle alınamaz, polis burada hile yaptı. HDP Konak İlçe, HDP Buca İlçe ve HDP İzmir İl Başkanlığı eş başkanlarımızın iş yerleri olarak gösterilerek arandı. Bu esnada partinin genel başkan yardımcıları yöneticileri ve ben de içeriye alınmadım. Bana ne sıfatla içeriye gireceğimi sordular. İzmir milletvekili olduğumu söyledim, dokunulmazlığınız var içeriye girebilirsiniz ama ne sıfatla içeriye gireceksiniz diye sordular. Bu il ile ilgili bütün sorunların muhatabı olan biri olarak içeriye gireceğim aslında. Bu sürecin tamamı hukuksuzdu, avukatlar olmadan arama başladı. Ve burada partinin çalışmasına dair notlar kanıt poşetinde götürüldü. Cihazlar kopyalandı. Ev baskınlarında başkanların telefonları bilgisayarlarının yanı sıra evdeki diğer insanların da elektronik eşyalarına el kondu. Hukuksuz olarak ele geçirme diyebileceğimiz bir durum var. Bütün odalar didik didik edildi, normalde kişinin odası ve ortak alanlar aranır. Biz buraya gün boyu sokulmadık, avukatlar sayı sınırı ile alındı ve vekalet sordular. Böyle gözaltı durumunda vekalet sorulmaz” dedi.

“TESKERELER SAVAŞI DERİNLEŞTİRECEK”

Meclis’e gelecek olan teskerelerin savaşı derinleştireceğini ileri süren Çubuk, “Yaşanan hukuksuzlukları partimizin önünde protesto edecektik. Anayasa’ya göre hakkımız var, siyasi partiler kanununa göre de var. Yasalardan boşuna bahsediyorum, bunlar zaten engelleniyor. Vali Anayasa ve yasanın üzerine emir veriyor o da uygulanıyor. Buna faşizm deniyor. Bu HDP hem bileşenlerine hem de YSP’ye yönelik düşmanlaştırma saldırısı. Bunun diğeri nedeni de Ali Yerlikaya’nın gücünü göstermek istemesi. Diğer nedeni de Meclis’e teskere gelecek. O teskereler savaşı derinleştirecek. Biz meclis açılırken Yeşil Sol Parti olarak halkların barışına dair bir basın açıklaması yaptık. O açıklama da bir saldırıya uğradı. Eş Genel Başkanımız  Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın kadın kimliğine yönelik başladı ancak barışın kendisine de saldırı içeren bir durum var. Savaşı derinleştirmek için düğmeye bastılar. Bu yaptıkları savaş siyasetini her yere egemen kılmak. Bu siyaset göçmenlere, kadınlara, LGBT+’lara yönelik suçları örter. Bunların üzerini örtmek için bastırıyorlar” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR İKİTDAR BİZİ YENEMEDİ”

Türkiye’nin içinde bulunduğu derin ekonomik krize dikkat çeken YSP’li Çubuk, “Büyük bir yoksulluk, açlık ve sefalet var. Buna karşı çıkacak sesi de bastırıyorlar. Savaş siyasetini bu kadar egemen kılmalarında bütün çıkacak sesi bastırmak var. Halkların örgütlenmesi işçi sınıfının mücadelesinin önünü açar, sermayenin vahşi politikalarına karşı mücadelenin önünü açar. Müthiş bir dayanışma ağı var. Çoğu insan bugün buraya endişe sebebiyle gelemediler. Biz mücadelemize devam ediyoruz. Yaptıkları saldırılar bizi engelleyemediği gibi sahiplendirmeyi arttıracak. Hiçbir iktidar bizi yenemedi. AKP-MHP faşizmi de yenilecek” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası