Ege Postası
Geri

AK Partili Atmaca'dan 'Eşrefpaşa' tepkisi: Gel de kentsel dönüşüm bekle!

AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediyesi'ne Eşrefpaşa Hastanesi üzerinden yüklendi. Atamaca açıklamasında, "İZBB Eşrefpaşa Hastenesi’nin ruhsatsız kaçak binalarda hizmet vermesine mi şaşıralım, vatandaşın ve çalışanların can güvenliğinin hiçe sayılmasına mı tepki verelim bilemedim. Asli görevi kaçak yapıyla mücadele etmek olan bir kurumun, kendi hastane binasının ruhsatsız olması akıllara zarar bir durum. Terzi söküğünü dikememiş, hatta elbise parçalanmış! Gel de İZBB’den kentsel dönüşüm hamlesi bekle!" dedi.
AK Partili Atmaca'dan 'Eşrefpaşa' tepkisi: Gel de kentsel dönüşüm bekle!
Haberler / Yerel Politika
10 Mayıs 2024 Cuma 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Eşrefpaşa Hastanesi kent gündemindeki yerini koruyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ek bina inşaatı için 3 Mayıs'ta gerçekleştirdiği  ihaleye katılan çıkmamasının ardından kriz başladı. Krizin ardından Hastane Başhekimi Opr. Dr. Yavuz Uçar, Başhekim yardımcıları Op. Dr. Bayram Köse, Uzm. Dr. Filiz Dağ ve Uzm. Dr. Gaffar Karadoğan istifa etti. 

HASTANE BİNALARI KAÇAKMIŞ

Sabah'ta yer alan habere göre, Eşrefpaşa Belediye Hastanesi'nin tarihi binası hariç diğer tüm blokların kaçak olduğu ortaya çıktı. Başhekim Uçar, kurum içi whatsap grubundan meslektaşlarına hitaben yaptığı paylaşımda ruhsatsız binaları ruhsatlandırmak ve ek bina ihalesine çıkabilmek için yaşanan zorlu süreç hakkında bilgi verdi. Paylaşımında, "Tüm gayretimiz 117 yaşına ayak basan Eşrefpaşa Hastanemizin güçlenerek yaşaması içindi." diyen Uçar'ın eski bina hariç Eşrefpaşa Belediye Hastanesi'ndeki diğer tüm blokların ruhsatsız ve kaçak olduğunu ifade etmesi kent gündemine bomba gibi düştü.

Blokların kaçak olduğunun ortaya çıkmasının ardından AK Parti Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

"TERZİ KENDİ SÖKÜĞÜNÜ DİKEMEMİŞ" 

Uğur İnan Atmaca açıklamasında, "Asli görevi kaçak yapıyla mücadele etmek olan bir kurumun, kendi hastane binasının ruhsatsız olması akıllara zarar bir durum. Terzi söküğünü dikememiş, hatta elbise parçalanmış! Gel de İZBB’den kentsel dönüşüm hamlesi bekle!" dedi.

AK Partili Atmaca'nın açıklamasının tamamı şu şekilde;

"Haberi okuyunca gözlerime inanamadım!

İZBB Eşrefpaşa Hastenesi’nin ruhsatsız kaçak binalarda hizmet vermesine mi şaşıralım, vatandaşın ve çalışanların can güvenliğinin hiçe sayılmasına mı tepki verelim bilemedim.

Asli görevi kaçak yapıyla mücadele etmek olan bir kurumun, kendi hastane binasının ruhsatsız olması akıllara zarar bir durum. Terzi söküğünü dikememiş, hatta elbise parçalanmış! Gel de İZBB’den kentsel dönüşüm hamlesi bekle!

Konak Meydanı’ndaki hizmet binasını dahi yenileyemeyen, fuardaki hollerde adeta göçebe belediyeciliğine mahkum edilen, 15 yıldır sadece 1150 bağımsız bölüm üretebilen İZBB artık bu makus talihini yenmelidir.

Sayın Dr. Cemil Tugay , İzmir için çanlar çalıyor, deprem kapıda, uzmanlar 7 ve üzeri deprem üretecek tuzla ve diğer aktif fayların periyodunun ikibinyıl olduğunu ve bu sürenin dolduğunu söylüyorlar.

İzmir için kaybedecek 1 dakika dahi yok! İzmir’in kentsel dönüşüm strateji belgesini hazırlamak zorundayız.

Gündelik rutin işlerin dışında bütün mesainizi kentsel dönüşüme harcamak zorundasınız. Bu sizin en önemli sınavınız.

Unutmayın deprem öldürmez, çürük binalar öldürür."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası