Ege Postası
Geri

AK Partili Başdaş'tan CHP'ye ve Mutlu'ya sert sözler: Sadece ambalaj değişiyor, bakış açısı aynı!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, gündeme dair ve kent siyasetine ilişkin yaptığı açıklamalarda Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'yu ve CHP'yi hedef aldı. Mutlu'nun ilk 100 gününü değerlendiren Başdaş, Konak'ın kayıp yıllarına yeni bir 5 yıl ekleneceğini dile getirdi. Öte yandan 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren AK Partili Başdaş, "Bu seçim çok farklı bir seçimdi. 2 dönemdir İzmir, yerel siyaseti değil genel siyaseti düşünüyor. Burada bizim de hatalarımız var. Demek ki biz derdimizi iyi anlatamadık. İzmir’de CHP korku siyaseti yapıyor" dedi.
AK Partili Başdaş'tan CHP'ye ve Mutlu'ya sert sözler: Sadece ambalaj değişiyor, bakış açısı aynı!
Haberler / Yerel Politika
19 Temmuz 2024 Cuma 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, kent siyasetine ve gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun ilk 100 gününü değerlendiren AK Partili Başdaş,  Mutlu ile Konak’ın kayıp yıllarına yeni bir 5 yıl ekleneceğini dile getirdi. 

SADECE AMBALAJ DEĞİŞİYOR! 

Mehmet Sait Başdaş açıklamasında, “Ben Konak’ta 5 belediye başkanıyla çalıştım Siyasete 2008’de girdim, siyasetten önce de futbol kulüpleri birliği başkanlığı yaptım, belediye başkanlarıyla bu süreçte de çalıştım. Konak 25 yıl kaybetti, 100 güne baktığımızda da Konak’ın kaybının artık 30 yıla çıktığını söyleyebiliriz. Sadece ambalaj değişiyor, yapı, çalışma, bakış açısı değişmiyor. Son 10 yılda Konak’tan 83 bin insan göç etti. Bu bile her şeyi özetliyor. Bu insanlar neden göç ediyor, bu araştırılmalı” dedi.
 
“İLGAZİ SADECE İLÇEYE GİDİP GELİYOR” 

CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi’nin “Muhalefeti sertleşti” sözlerine yanıt veren AK Partili Başdaş, “Sertleşmedik, tam tersine bekliyorum. Sertleşmiş olsam o kadar eleştirecek noktalar var ki… Kızdığımız bazı konular var, belediye başkanı ortaya bir şey atıyor ve sonunu getirmiyor. ‘Bana borçlu bir belediye bıraktılar, pankartı asacağım’ dedi. Biz de ‘Söylediğini yap’ diyoruz. Ben mevkidaşlarımla birlikte Konak için çalışıyoruz. Ancak Ozan Ali İlgazi’nin elinde hiçbir şey yok. Belediye onlarda ancak belediye hiçbir şey yapamıyor. Ozan Bey de hizmet yapmak istiyor ama elinden gelmiyor. Belediyeyi öyle bir hale getirmişler ki işlemiyor. Bütçenin yüzde 78-80’i giderlere gidiyor. Çok iyi çalışırsan bütçenin toplanma oranı yüzde 80. Hizmete 1 lira dahi ayıramıyorlar. Çünkü yanlış yönetiyorlar. Bu sebeple mevkidaşımın da elinden bir şey gelmiyor. Sadece ilçeye gidip, geliyor” dedi.
 
 “MUTLU 2 AYDA 2 ZARFI AÇTI”
 
Konuyu fıkrayla anlatan Başdaş, “Bir belediye başkanı devir teslim töreninde yeni belediye başkanına 3 zarf bırakıyor ve ‘Her sıkıştığında bunları sırasıyla aç’ diyor. Yeni belediye başkanı sıkışıyor ve birinci zarfı açıyor, içinden ‘Memurların, müdürlerin yerlerini değiştir’ notu çıkıyor. Başkan hemen bunu yapıyor ve 2 ay geçiriyor. Sonra tekrar sıkışıyor ve ikinci zarfı açıyor. Oradan da ‘Ufak tefek maaş iyileştirmeleri yap’ notu çıkıyor. Başkan bunu da yapıyor ve 2 ayı da öyle geçiyor. Ardından yine sıkışıyor ve son zarfı açıyor. Son zarfta ise ‘Sen de 3 zarf ayarla ve yerine gelecek kişiye orayı bırak’ notu çıkıyor. Mutlu şimdiden ilk 2 zarfı kullandı. Daha önceki belediye başkanları da bir şey yapmıyordu ama bu kadar acemi değillerdi. Mutlu o kadar acemi ki ilk 2 ayda ilk 2 zarfı açtı” diye konuştu.
 
“MÜDÜRLERİN YERİNİ 3 DEFA DEĞİŞTİRDİ”
 
Konak Belediye Başkanı Mutlu’nun Konak’ın sorunlarıyla ilgilenmediğini ve belediye başkanlığının sekreterlik yapmaya benzemediğini dile getiren Başdaş, “Konak’ta altyapı sıfır ve 3 aydır belediye başkanımız şu konsolosu kabul ediyor, onu kabul ediyor bunu ediyor. Müdürlerin yerini değiştiriyor hatta bazı müdürlerin yerini 3’er defa değiştiriyor. Bir müdürlük 3 ayda 3 defa değişir mi! Bu kadar iş bilmeyen bir insan İzmir’in kalbi Konak’a hizmet edebilir mi! Ben çok üzülüyorum. Konaklılar 5 yıl daha kaybedecek” diye konuştu.
 
“BATUR 5 SENE UYUTTU MUTLU DA AYNI TAKTİĞİ UYGULUYOR”
 
Konak’ta gerçekleşmesi beklenen kentsel dönüşüme ilişkin de soruları yanıtlayan Başdaş, " 2019’da Sayın Abdül Batur ilk seçildiğinde ‘Ben çok tecrübeli olduğum için Konak’taki kentsel dönüşümü yapayım diye beni buraya gönderdiler’ dedi ve 5 yıl tüm Konaklıları uyuttu. 2019’da ‘kentsel dönüşüme başlıyoruz’ dedi. Planlaman en fazla 5 – 6 hafta, Batur 5 sene boyunca bunları yapamadı. Altyapıyı mı kurdu, ne yaptı, bir yerden başlamaz mı insan. Davalar bahane, davayı açanlar da kendi ekibiydi… Devamlı toplantı yaptığı Şehir Plancıları Odası… Dikkat edin hep son gün açıyor davayı ve bu davayı açanlar belediyenin içinde çalışanlar. Ben doğruları söylüyorum. CHP ne İzmir’i ne de Konak’ı düşünüyor. İzmir’i çantada keklik görüyorlar ve hizmet etmiyorlar. 83 bin insan hizmet görmediği için altyapı olmadığı için Konak’tan göç etti. Batur 5 sene insanları uyuttu, Mutlu da şimdi aynı taktiği yapmaya çalışıyor"  ifadelerine yer verdi. 
 
“ŞARK KURNAZLIĞI YAPIYOR”
 
Başdaş açıklamasının devamında, "Biz geçen sene Ocak ayında doğalgazla ilgili bir önerge verdik. Kentsel dönüşüm yapılmayacak bölgeleri kapsayan bir protokol yapalım ki o bölgedeki insanlar mağdur olmasın dedik. Gültepe’de bir cadde Çamlıkule; burada bu caddenin bir tarafı Konak’ın diğer tarafı Bornova’nın. Yani caddenin bir tarafında doğalgaz var, diğer tarafında yok. Çünkü birinde imar planı yok, diğerinde var. Biz de Mutlu’ya ‘kafanda kentsel dönüşüm yoksa buraya doğalgaz ver, insanlar kullansın’ dedim. Mecliste de gündeme geldi ve kendi önergesiyle bizimkini birleştirdik. Batur Beştepeler’i planladığını, parselasyon planları yaptığını söylüyordu ya, kentsel dönüşüm Gültepe ve Beştepeler’de başlayacaktı ya… Mutlu buralara doğalgaz verelim dedi. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz, ‘Ben kentsel dönüşüm yapmayacağım’ anlamına geliyor. Yani şark kurnazlığı yapıyor, ‘Ben topu attım üzerimden, doğalgaz gelsin yatırım yapsın’ diyor. Doğalgaz nasıl oraya yatırım yapacak, oraya plan yapılmış ve ‘mevcut evler planlarda orada yok’ demişsin. Caminin, okulun yerini değiştirmişsin, nereye yapacak doğalgaz yatırımı! Bakın görün bir müddet sonra da çıkacak ve ‘Ben izin verdim doğalgaz yatırım yapmıyor’ diyecek. Biz de gerçekleri anlatacağız. Bir de bunların üstüne ‘Eylül’de kazmayı vuracağız’ diyor, bu kimin taktiği Abdül Batur’un! Ama insanlar yemiyor artık. Eylül’de kazmayı nereye vuracağını sorsanız, ona bile yanıt veremez. Topu taca atmayın, samimi olun artık. Siz samimi olun biz Konak için her şeyi yapacağız" dedi. 
 
"EXPO BAŞIMIZIN BELASI"

 İzBB Başkanı Tunç Soyer’in EXPO 2026’yı Pınarbaşı’ndan alarak Yeşildere’de planlaması ve günümüzdeki gelişmeleri anlatan Başdaş, Soyer’in, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un projesini engellemek için bu hamleyi yaptığını aktaran Başdaş, " EXPO bizim başımızın belası. Bu EXPO Konak’ın gelişmesini engelleyen bir projeydi. 2020 yılında Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile deprem konutlarının yapılacağı yere gidiyorduk. Kurum, Yeşildere’deki görüntüyü gördü ve ‘ Burası İzmir’e yakışmıyor. 500 + 500 konut yapın. Bir eser bırakalım’ dedi.  30 yıldır hiç hizmet almayan bir yer bu bölge. Biz vatandaşlarımızla görüştük ve yerinde kentsel dönüşüm istediklerini söylediler. Görüşmeler devam ederken Tunç Soyer, Pınarbaşı’nda yapılması planlanan EXPO’yu Yeşildere’ye yapacağını söyledi. Altyapısı hazır değil. 5 yılda yetişecek bir altyapı da değil. Sadece Bakanlığın projesini baltalamak için böyle bir şey attı ve hemen meclisten geçirdi,. 995 hane ‘Biz EXPO istemiyoruz’ diye itiraz etti. İtirazlara Cumhur İttifakı’nın ret oylarına rağmen  CHP’nin oylarına Büyükşehir Meclisi’nde geçti. Hemen kamulaştırmaya başladılar. 6 tane vatandaş lehine sonuçlanan dava vardı. Belediye bir üst mahkemeye gitti. Bazı vatandaşlar o bölgede oturmadıkları için kamulaştırma parasını kabul etti ve çekildi. O evler yıkıldı ve bir sürü insan mağdur oldu. 3 katlı eve 700 bin lira para verdiler... İnsanların evlerini satın aldılar, şimdi de hiçbir şey olmamış gibi, ‘biz buraya EXPO yapamıyoruz’  dediler. Parayı alan ve evinden çıkan insanlar ne olacak? Kimsenin umurunda değil. 25 yıldır CHP bunu yapıyor. Biri geliyor önceki dönemin projesini kaldırıyor" dedi. 
 
 “İZMİR’E 30 YILDIR HİÇBİR ŞEY YAPILMADI”
 
Başdaş açıklamasının devamında, "Biz defalarca EXPO’nun buraya yapılamayacağını söyledik. Hamza (Dağ) Başkanın ve Ceyda (Bölünmez Çankırı) Hanımın ilk projeleri Yeşildere’ydi. İzmir’in protokol caddesine binaların yapılacağını ve yaşam başlatacaklarını vaat ettiler. Yeşildere’de yapılacak olan pilot çalışma ile Beştepeler, Kadifekale, Gültepe, Yenişehir yapılacaktı. Bir yerden başlamak lazım. İnsanlar artık korkuyor. Ben 3 defa Yenişehir-Hilal için Ankara’ya gittim. Cumhurbaşkanımız, ‘her Romana bir konut’ dedi. Biz bunu İzmir’de yapmak istediğimizi söyledik. Roman vatandaşlarımız burada 18 metrekare evlerde yaşıyorlar. En azından 50-100 metrekare yerler yapalım ve orada yaşamlarını sürdürsünler. Biz bunu yapmak isterken CHP oralara gidip, ‘sizi evlerinizden edecekler’ diyerek korkutuyorlar. 30 yıldır İzmir’e hiçbir şey yapılmadı. İzmir’de yerel yönetimler ne yapıyor ne yaptırıyor. Sema Pekdaş döneminde belediye hizmet binası  Tepecik’te planlandı. Sema Hanım proje yarışması yaptı ve kazanana ödülünü verdi. Abdül Batur geldi ve orayı iptal etti. Yeni hizmet binası için kamulaştırma yaptı, bu alana da yapamayacaklar" diye konuştu. 
 
"CHP KORKU SİYASETİ YAPIYOR!"

31 Mart yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan AK Partili Başdaş, “Bu seçim çok farklı bir seçimdi. 2 dönemdir İzmir, yerel siyaseti değil genel siyaseti düşünüyor. Burada bizim de hatalarımız var. Demek ki biz derdimizi iyi anlatamadık. İzmir’de CHP korku siyaseti yapıyor.  Biz öz eleştiri yapıyoruz ve daha fazla anlatmamız gerektiğini biliyoruz” dedi.
 
 “ÇANKIRI’NIN ADAY OLMASINA ÇOK SEVİNDİM”
 
“Konak’ belediye başkanlığı için hem teşkilatta hem de kamuoyu yoklamalarında sizin isminiz geçiyordu ama aday Ceyda Bölünmez Çankırı oldu. Süreç nasıl gelişti” diye sorulan Başdaş, “ Konak ile ilgili herkesin bir hedefi var. Benden daha iyi bir aday olmasaydı aday ben olabilirdim. Ancak Ceyda Bölünmez Çankırı ismi çok güçlü. İlk 20 gün birlikte çalıştık. Bakanlarımız, ‘ne yapabiliriz’ diye arıyorlardı ve çok mutlu oluyorduk. Ben Ceyda Hanım’ın aday olmasına çok sevindim. Ben Konak’a hizmet etmek istiyorum. Amaç belediye başkanı olmak değil. Sadece belediye başkanı olup hiçbir şey yapmamak da var, başkan olup çok iyi hizmetler yapmak da var. Ceyda Hanım kazansaydı biz 20 yılda dönüştürülemeyen Konak’ı 5-10 yılda dönüştürecektik” yanıtını verdi.
 
“KOKU BAŞLADI, MAZGALLARDAN FARELER ÇIKIYOR”

Konak’ta yaşanan sel taşkınlarına ilişkin açıklamada bulunan Başdaş, “Taşkın için set yapılır bu zor bir şey değil. Ancak içeride su basmalarını ne yapacaksın? Şu an Kordon’da su geri fışkırıyor. Soyer Kemeraltı için ‘altyapı yaptık’ diyerek reklamlarını yapmıştı ya sadece yüzde 30’unu yaptı, yüzde 70’i bitik. Koku başladı, mazgallardan fareler çıkıyor. İzmir’in birinci önceliği kentsel dönüşüm ama altyapı da çok önemli. Altyapı artık kaldırmıyor. Altyapı ile başlayıp kentsel dönüşüme girmen lazım.  Konak’ın altyapısı 60 yıl önceki altyapı. Pansuman ile bu sorun çözülmez. İzmir’deki altyapıya bir an önce başlamaları lazım. Ancak ne Konak Belediye Başkanı ne de Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuya ilişkin bir söylem yok” dedi.
 
90 DAKİKA AÇIKLAMASI

 Toplu ulaşımda yapılan 90 dakika içindeki aktarımların ücretsiz hale gelmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Başdaş, "AK Parti olarak biz hizmetten yanayız. Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ 90 dakikayı dile getirmeseydi asla yapmazlardı. Bu yumuşama bizim İzmir’e hizmet etmek istediğimizden kaynaklanıyor. Hamza Başkanımız ‘suya yüzde 50 indirim’ dedi. Onlar yüzde 45 zam yaptılar. Onlar elektriği bahane ediyorlar. İzmir’de elektriğe 3 yıldır zam yapılmıyor, keşke o da olmasaydı. Ancak Türkiye’nin en pahalı suyunu İzmir kullanıyor. Biz gerçekten İzmir olarak sesimizi çıkartamıyoruz, isyan edemiyoruz. İZSU, yatırıma dönüştürdüğünü söyledi, hangi yatırım? Biz yatırım görmedik ki? Biz AK Parti olarak 90 dakika gibi İzmir’e yapılacak her hizmete ‘evet’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

MUTLU'YA ÇAĞRI: İŞİNİZ KONAK OLSUN 

Konak Belediye Başkanı Mutlu'ya çağrıda bulunan Başdaş, "Konak’ın sorunlarını el birliği ile masaya yatırma zamanı geldi. Konak Belediye Başkanımız bir önceki dönemi suçladı. Konak’ta eski başkan yardımcıları gitti yeni gelenler ise Konak’ı bilmiyor. Sorunları biz biliyoruz, çözümü de bizde. Bizden gelip destek isteyebilirler. Özellikle kentsel dönüşüm, doğalgaz ve altyapıya bir yerden başlaması lazım. Dernek ziyaretleri nereye kadar devam edecek? Sonra ne yapacaklar? Bu kadar sorun varken Kocaeli’ne mitinge gidiyor. Bu kadar sorun varken senin Kocaeli de ne işin var. Buradan sesleniyoruz, işiniz Konak olsun" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası