Ege Postası
Geri

Başkan Tugay'dan katliam yasasına tepki: Eylem Planı hazırlıkları sürüyor

Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların katledilmesini içeren kanun teklifiyle ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızla, hayvan haklarına gönül vermiş gönüllülerimizle birlikte çalışmalarımız, her zaman olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımızı yaşatmaktan yana olacaktır. Bu konuda, temel değeri “yaşam hakkı” olan ve “tek sağlık” anlayışını benimseyen İzmir İl Eylem Planı’nın hazırlıklarını sürdürmekteyiz" dedi.
Başkan Tugay'dan katliam yasasına tepki: Eylem Planı hazırlıkları sürüyor
Haberler / Yerel Politika
16 Temmuz 2024 Salı 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulan ve sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne tepki gösterdi. 

İzmir İl Eylem Planı’nın hazırlıklarının devam ettiğini açıklayan Tugay, " İzmir’imiz, sahipsiz hayvanlara her zaman yuva olmuştur. Merkez ilçeler başta olmak üzere tüm ilçelerimiz, mevcut Hayvanları Koruma Kanunu’nu yıllardır özveriyle uygulamakta, insanlar ve sahipsiz hayvanlar arasında denge sağlanmaktadır. Bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızla, hayvan haklarına gönül vermiş gönüllülerimizle birlikte çalışmalarımız, her zaman olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımızı yaşatmaktan yana olacaktır" dedi. 

Başkan Tugay'ın açıklaması şu şekilde;

"Adına “Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik” denen ve yıllardır emek verdiğimiz sahipsiz hayvanlarımızın öldürülmesini hedefleyen tasarının kabul edilmesi mümkün değildir. İzmir’imiz, sahipsiz hayvanlara her zaman yuva olmuştur.

Merkez ilçeler başta olmak üzere tüm ilçelerimiz, mevcut Hayvanları Koruma Kanunu’nu yıllardır özveriyle uygulamakta, insanlar ve sahipsiz hayvanlar arasında denge sağlanmaktadır. Bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızla, hayvan haklarına gönül vermiş gönüllülerimizle birlikte çalışmalarımız, her zaman olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımızı yaşatmaktan yana olacaktır. Bu konuda, temel değeri “yaşam hakkı” olan ve “tek sağlık” anlayışını benimseyen İzmir İl Eylem Planı’nın hazırlıklarını sürdürmekteyiz.

Hayvanları yok saymaya çalışarak ve "tek sağlık" gerçeğini görmezden gelerek hayata geçirilecek her uygulama, insanlığa zararlı olacaktır.

Yetkililere ve kamuoyuna saygıyla bir kez daha hatırlatmak istiyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası