Ege Postası
Geri

Elektrik faciası sonrası dikkat çeken tartışma: 'İZSU'nun başında kim vardı'

Alsancak'ta elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren vatandaşların ölümüne neden olan ihmalin araştırma süreci devam ederken Ankara'dan Engin Balım isimli bir vatandaş Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ile ilgili flaş bir gelişme ortaya atarak, "Peki; Tunç Soyer döneminde, bu işleri takip etmesi gereken İZSU’nun başında kim vardı ve şu an ne yapıyor" diye sordu. Yıldız'dan jet yanıt geldi.
Elektrik faciası sonrası dikkat çeken tartışma:  'İZSU'nun başında kim vardı'
Haberler / Yerel Politika
16 Temmuz 2024 Salı 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alsancak’ta kaçak elektrik akıma kapılarak hayatını kaybeden 2 vatandaşın ardından sorumluları bulmak için başlatılan soruşturma hız kesmeden devam ediyor.

31 kişinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında tüm siyasi partilerce “İşin sorumlusu kimse bedelini ödemeli” açıklamaları yapılıyor. Öte yandan Türkiye'nin konuştuğu skandal olaya ilişkin her gün yeni bir ayrıntı ortaya çıkıyor.

Fsdsdf

BALIM’DAN YILDIZ’A GÖNDERME

Ankara’dan Engin Balım isimli bir vatandaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZSU’nun alanda yaptığı kanalizasyon çalışması ve bu çalışmada elektrik hattına zarar verildiği ifadelerini hatırlatarak, dönemin İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı olan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’a atıfta bulundu. Balım sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediyesi topu Gediz Elektrik Firmasına atıyor, firma da ‘ben masumum’ diyerek belediyeyi adres gösteriyor. Belediye, Konak Belediyesini, Konak da yeniden topu taca atıyor vs…” ifadelerini kullandı.

“İZSU’NUN BAŞINDA KİM VARDI?

Balım İZSU’nun alanda çalışma yaptığı tarihte İzBB Başkanı olan Tunç Soyer’in döneminde İZSU’nun başında kimlerin olduğunu sorarak, “Peki; Tunç Soyer döneminde, bu işleri takip etmesi gereken İZSU’nun başında kim vardı ve şu an ne yapıyor? 2 insan Uganda’da bile olmayacak şekilde can verdi” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 07 16 Saat 14.16.42 D7D245Be

YILDIZ: “BEN GÖREVDEN AYRILMIŞTIM”

Balım’ın çıkışına sosyal medya hesabından yanıt veren dönemin Kanalizasyon Daire Başkanı, şu anda ise Çiğli Belediye Başkanı olan Onur Emrah Yıldız, “Engin Bey yazdığın her şey yanlış ve boş yere konuyu özünden saptırıyorsunuz. Ben 30.11. 2023 tarihi itibarıyla Kanalizasyon Daire Başkanlığı görevinden ayrılarak aday adayı oldum.  Ayrıca aday olduğum ilçede 23 aday vardı. Lütfen size gelen bilgileri sosyal medyada paylaşmadan önce  teyit etmeyi deneyin. Şunu da belirteyim, bu elim kazada hayatını kaybeden insanların ailesinin yaşadığı tarifi imkansız acıya tuz biber ekecek yanlış hedef gösteren eksik haberleriniz konusunda daha duyarlı ve titiz davranmanızı tavsiye ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası