Ege Postası
Geri

AK Partili Bursalı'dan kadın kooperatifleri açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı yaptığı açıklamada, kadın kooperatiflerinin, kadının güçlendirmesi adına önemli bir model olduğunu söyledi.
AK Partili Bursalı'dan kadın kooperatifleri açıklaması
Haberler / Politika
10 Eylül 2023 Pazar 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, AK Parti olarak 22 yıldır hayata geçirdikleri politikalarla kadınlarıın toplum içinde daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağladıklarını dile getirirken, şunları söyledi;

"Güçlü bir toplum olmak için kadınların politika üretme, karar alma mekanizmalarında bulunma ve çalışma hayatında yer alması oldukça önemli. AK Parti olarak 22 yıldır hayata geçirdiğimiz politikalarla kadınlarımızın toplum içinde daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağladık. Ekonomik hayatın içinde olan kadınlar üretimle ülke ekonomisine yaptıkları katkının yanı sıra özgüvenleriyle daha güçlü bir toplumun oluşmasını sağlıyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2018 yılından beri desteklenen kadın kooperatiflerimiz önemli başarı hikayelerine imza attılar. Kadın kooperatiflerini, kadının toplum içerisindeki statüsünü güçlendirme adına önemli bir işletme modeli olarak gören AK Parti Hükümetleri, bu modeli Anadolu’nun tarihi birikiminden alarak günümüze uyarlamayı başardı. 

Kadın kooperatiflerine yönelik destek 5 yıl daha devam edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesini kadınların güçlendirilmesi için kritik bir inisiyatif olarak görüyor. Politikalarını da bu bakış açısıyla şekillendiriyor. Geçtiğimiz gün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından imzalanan protokolle, kadın kooperatiflerine yönelik Hükümetimizin verdiği destekler 5 yıl daha devam edecek. 

Protokol kapsamında kadın kooperatiflerinin geliştirilmesi için eğitim, danışmanlık ve farkındalık artırma gibi alanlarda özel faaliyetler yürütülecek. Yapılan ihtiyaç analizleri doğrultusunda kooperatiflerde sürdürülebilirlik sağlanacak. Uzman ve danışmanlar aracılığıyla kooperatif üyelerinin teknik bilgi ve becerileri geliştirilecek. 

Kadın kooperatiflerinin sayısı bini aştı

Cumhurbaşkanımızın eşi Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin de yakından takip ettiği kadın kooperatiflerimizin sayısı bini aştı. Her geçen gün yenilerinin eklendiği kadın kooperatiflerimiz AK Parti hükümetlerinin kadına verdiği önemi gözler önüne seriyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası