Ege Postası
Geri

AK Partili Çankırı'nın davetine CHP'li Mutlu'dan yanıt: 'Siyaset minnoşluk değil'

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, TR35 TV’de yayınlanan Denge programında AK Parti Konak Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı‘nın ‘kahve’ talebine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’li Mutlu, “ Bana resmi iletilen bir çağrı yok. Haberler üzerinden gelen çağrıları ciddiye almıyorum. Çağrı öyle yapılmaz. Ben Ceyda Hanım’la kahve içmek değil, meydanlarda İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkarken görmek isterim. Siyaset aynı masada oturup kahve içelim minnoşluğunda değil. Her gün kadınlar öldürülürken siyasetçinin ne yaptığını görmek isterim. 4+4+4 uygulaması kız çocuklarının okula devam etmemesi için yapılan bir uygulama dedik. Artık kız çocukları 4’ten sonra okula devam etmiyor. Biz kadınlar ve kız çocukları hak kaybına uğruyoruz. Bu hak kaybının bir parçası olan vekillerden ‘kahve içelim’ davetini samimi bulmuyorum” dedi.
AK Partili Çankırı'nın davetine CHP'li Mutlu'dan yanıt: 'Siyaset minnoşluk değil'
Haberler / Yerel Politika
4 Mart 2024 Pazartesi 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, TR35 TV’de yayınlanan Denge programına canlı yayın konuğu oldu. Mutlu,  Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak ve gazeteci Gönül Morsünbül'ün sorularını yaıtladı.

“DEĞİŞİMLE BİRLİKTE KAPILAR AÇILDI”

Aday olmaya nasıl karar verdiğini anlatan CHP’li Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Konak için son 2 seçimdir çevremden adaylık önerileri geliyordu. Ben de Konak için iyi bir aday olduğuma inandım. Aday adaylığı döneminde kendimi anlatma fırsatı buldum. Değişimle birlikte kapıların sonuna kadar açık olduğu bir MYK ve Parti Meclisimiz var. Neler yapmak istediğimi anlatan bir broşür hazırladım. Ben o broşür ile öne geçtim. Kente ve sorunlara hakim olmam beni öne çıkardı. Liyakatın takdir edilmesini de değişimle ilişkilendiriyorum” ifadelerine yer verdi.

KOTA YÜZDE 50 OLMALI!

Meclis üyesi listesi için yüzde 50 kotasına ulaşılamadığını aktaran Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Tam olarak gerçekleşemedi. Benim gördüğüm her şeyi kurallara yazmak gerekiyor. Onun dışında iyi niyet ile sadece çabalıyorsunuz. Tüzük kurultayı ile yüzde 30 kotasını 50’ye çıkarmalıyız. Kural olduğunda insanların uyması daha kolay oluyor. Siyasette hala orta ya erkekler geliyor. Kadınları önü bizim çalışmalarımızla önü daha çok açılacak. 5 yıl sonra yüzde 50 kotayı tutturacağız. Artık herkesin aklına kadınlar gelecek. Kadınların güçlü ve iyi belediye başkanlığı ve meclis üyeliği yaptığını göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İLK 100 GÜN

Göreve gelir gelmez ilk 100 gün içinde hayata geçireceği projelerinden bahseden Çınarlı Mutlu, “Konak’ta biz günlük 1,5 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Konak herkesin. Biz 330 bin kişinin değil, 1,5 milyonun başkanı olacağız. Konak’ın İzmir’in kalbi, görünen yüzü bir ilçe olduğunu unutmadan çok çalışmak gerekiyor. İlk 100 gün projelerinde kentsel akupunktur dediğimiz küçük dokunuşlarla fark yaratacağız. Parkların bakımı, yolların temizliği, kaldırım işgallerinin kaldırılması, karanlık parkların aydınlatılması, elimizdeki boş ve atıl mekanların hızlıca gençlere kulllanımına sunulması ilk 100 gün projelerimiz arasında” dedi.

DİRENÇLİ KONAK

İzmir’i dirençli kent haline getirmek için yapacaklarını anlatan Mutlu, “İzmir’in bir afet planı var ancak bu planın yeni normale göre düzenlemek zorundayız. Küresel iklim krizini bir normal kabul etmeliyiz. Uzmanlar suların 1,5 metreye kadar yükselebileceğini söylüyor. Suların yükselmesine karşı planlar gözden geçirilmeli. Bu planla hızlıca güncelleyip, mevcut imar planlarını ve kıyı düzenlemelerini de elden geçirmek gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi ve biz çalıştık. Suların boşaltılmasını sağlayacak pompa istasyonlarının yapılması, Kordon’da yükselmiş olan sulara karşı önlem alınması. Üniversite çeşitli öneriler hazırladı. Bunların da hızlıca hayata geçirmek gerekiyor. 40 tane apartman görevlisinin evini su bastı. İş yerlerini su bastı ve esnaf büyük zarar etti. Dirençli kent dediğimizde tüm afetlere karşı kenti hazırlamalıyız” dedi.

KEMERALTI’NA ÖZEL MERCEK

Kemeraltı’nda çeşitliliğin azaldığına dikkat çeken CHP’li Mutlu, “Biz bu çeşitliliği arttırmak istiyoruz. Bir yerin akşam yaşaması için sanat olmalı. Gençler gelmeli. Konaklama birimleri yapılmalı. Kemeraltı’nda öğrencilerin barınmasını istiyoruz. Büyükşehir’in de orada bir  çok birimi var. Bunların sayısını hızlı arttırırsak bu da oranın yaşamasını sağlar” diye konuştu.

5 YILDA HEDEF HERKESE DOKUNMAK

111 mahallenin taleplerini çıkardığını aktaran Mutlu, “ Herkes daha iyisini istiyor. Parkı olan spor alanı istiyor. Biz çalışmalarımızı yaptık. Bu mahallelerin güçlü ve zayıf yönlerini belirledik. Yatırımda eşitlik, kamu bütçesinin eşit dağıtılması gerekiyor. Bize yatırım yapılmıyor hissi kendini değersiz hissettirir. Ben bu duygunun ortadan kaldırılması için çalışacağım. Kreşi olmayan mahallemiz kalmasın istiyoruz. 24 saat açık kütüphane yapmak istiyorum. Gençlik ve semt merkezleri yapmak istiyorum. Kadınlar için sığınma evleri, dayanışma noktaları, yaşlı bakım mekanları yapmak istiyorum. Bu projelerin hepsini kadının omzundan yükü almak olarak görüyorum. Kadınları evden çıkararak sosyal ve iş hayatına katmak gerektiğine inanıyorum. Onların yaşadıkları eksiklikleri yerel yönetimler gidermeye çalışacak. 5 yıldaki hedefimiz olabildiğince çok kişiye dokunmak” ifadelerine yer verdi.

KONAK’IN MEVCUT PLANLARI ÜZERİNDEN İKNA 

Konak’ta ikna yönetmiyle imar planlarının hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken CHP’li Çınarlı Mutlu, “ Konak’ta o bölgede Sema Hanım bir plan yapmıştı. Dönem sonunda  Büyükşehir’e sunmuştu. Abdül Bey ise, ‘durun ben geliyorum’ dedi. Abdül Bey planları tekrardan yaptı. Ben tekrar bir plan yapmayı doğru bulmuyorum. Mevcut planları asıp bölge halkıyla toplantı yapıp, birbirimizi ikna etmemiz gerekiyor. Şu an hukuki boyutunu tamamlamış planların üzerinden yürüyeceğiz. Bir projeyi bitirdiğinizde onu lansmanla anlattığınızda onun adı katılım değil. Katılım ilk günden dahil etmek. Önemli olan birbirini ikna etmek. Biz bunu yapacağız. Kentsel dönüşüm bölgeleri sosyal dönüşümle ele alınıyor. Sosyal dönüşümde araziler kalacak ve o bölgeleri yeşil alan yapacağız” ifadelerine yer verdi.

OTOPARK SORUNUNA NEŞTER

Otopark sorununa değinen Mutlu, “Otopark en büyük sorun. Ben bunun niçin meydan ve bulvar altlarını öneriyorum. Bu bana göre en doğrusu. Biz hep şunu söyleriz, kent merkezine arabayla değil toplu taşımayla girişi cazip hale getirmek istiyoruz. Ancak biz orada yaşayanların otopark sorununu çözemedik” dedi.

PATATES STANTLARINI KALDIRIN

Süper marketlere ‘kaldırım’ çağrısında bulunan Mutlu, “3 harfli marketlerin dışarı taşması bizde çok fazla. Başka şehirde patatesi kaldırıma koymuyorsa bizde de koymasın. Esnaftan kastım 3 harfli marketlerin satışlarını kendi mekanlarının içinde yapması. Yayalarımız kaldırımda yürüyemiyor. Bunun çözümü belediyede. O sebeple biraza kaldırımlara çeki düzen vereceğiz. Sokakta yiyip içmeyi ben de seven biriyim. İzmir’de bu aylarda hepimiz dışarıda olmaya bayılıyoruz. Biz dış hayatı seviyoruz ve desteklenmesi gerekiyor. Ancak marketlerin dışarı taşması çok fazla. Buna da bir gelir olarak bakmıyoruz” diye konuştu.

AGORA’YI TANITMALIYIZ

Turizme ilişkin projelerini anlatan Çınarlı Mutlu, “İzmir’in turizmde daha çok sözü olmalı. İzmir, Türkiye’nin nefes alan yeri. Bu da CHP’li belediyelerin başarısı. Turizmde tanıtım, farklı rotalar oluşturulmasın gerekiyor. Kemeraltı’nda gurme gezileri yapmak istiyoruz. İzmir’in kadim lezzetleriyle onları tanıştırmak. Kadifekale’den Kemeraltı’na yürüyüş rotalarla desteklemek istiyoruz. Konak’ta Agora gibi müthiş bir zenginlik var. Turist geldiğinde bakım ve tanıtım gibi şeyler ister. Üzerimize düşenleri yapacağız” ifadelerine yer verdi.

BASMANE ÇUKURU BÜYÜKŞEHİR’E VERİLMELİ

Basmane Çukuru’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP’li Mutlu, “Basmane Çukuru yerel yönetimlere verilmeli. Büyükşehir’in orada belediye binası, kongre merkezi, kültür mekanları yaparak o şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. O alan yeniden Büyükşehir’e geçmeli. Çok büyük baskı vardı. Kültürpark’a kongre merkezi istiyorlardır. Kongre merkezini de orada yapabiliriz. Orası tekrardan Basmane’nin de dönüştürücü güce sahip olacaktır. Kültürpark’ın üzerindeki yapılaşmanın baskısını da almış olabilir” dedi. 

“İZMİR’İ TARİKATLARA AKTARMAK İSTİYORLAR”

AK Parti’nin logo kullanmamasını eleştiren Çınarlı Mutlu, “CHP’nin yerel iktidarda olduğu yerlerde bilinçli bir tercih. ÇEDES gibi bir uygulamayı dayatan partinin mensubu olarak buradan oy alamayacaklarını biliyorlar. Bu sebeple kendilerini gizliyorlar. AK Parti’nin bütün meselesi Atatürk ile hesaplaşma. Atatürk laik, seküler bir ulus devlet. Bugün tarikatlara teslim edilen bir eğitim var. Çocuklarınız yurda gitmek istediğinde tek seçenek tarikat yurtları. İstanbul’da gördük, ellerindeki bütün finansal destekler Ensar ve Tügva gibi vakıflara aktarılmış. Bunlar İzmir’i ve bütün ilçeleri yine tarikatlara aktarmak için istiyorlar. İzmir, yaşamına sahip çıkacak. Biz hiçbir zaman Atatürkçülüğümüzden ödün vermedik. Menderes eğitimi İzmir’de kimsenin kabul edeceği bir şey değil. AK Partili Dağ vekil iken çok sert açıklamalar yapıyordu. Bugün Büyükşehir’e aday olduğunda ‘değiştim’ diyor. ÇEDES geçerken neredeler? Bunların takiyesine İzmirli prim vermez” diye konuştu.  

“DEĞİŞİMİN SANCILI OLMASI NORMAL”

CHP’de yaşanan ‘değişime’ dikkat çeken CHP’li Mutlu, “Ben değişimi en başından beri destekledim. 28 Mayıs’tan sonra değişim olmadan partimizin seçimlerden başarılı çıkamayacağını gördüm. Bu değişimi çok olumlu buluyorum. İzmir’de kazacak yerlerde 9 kadın aday gösterildi. 9 kadın seçildikten sonra çok başarılı olacak. Bir sonraki seçimde 15 kadın seçilecek. Hiç kadına yer vermeyen siyasiler bile kadın arayışına girecek. Bu süreci ve değişimi önemsiyorum. Toplumun taleplerine kulaklarını kapatırsanız bir seçenek olmaktan uzaklaşırsınız. Partimiz bu taleplere kulak tıkamadı. Bu değişimin sancılı olması çok doğal. Bunu süreç içselleştirecek. Önce yerel seçimlerdeki başarımız ve uygulamalarımızla ikna edeceğiz” dedi.

ÇANKIRI’NIN DAVETİNE RET: İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ SAVUNURKEN GÖRMEK İSTERİM

AK Parti Konak Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı‘nın ‘kahve’ talebine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Mutlu, “ Bana resmi iletilen bir çağrı yok. Haberler üzerinden gelen çağrıları ciddiye almıyorum. Çağrı öyle yapılmaz. Ben Ceyda Hanım’la kahve içmek değil, meydanlarda İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkarken görmek isterim. Siyaset aynı masada oturup kahve içelim minnoşluğunda değil. Her gün kadınlar öldürülürken siyasetçinin ne yaptığını görmek isterim. 4+4+4 uygulaması kız çocuklarının okula devam etmemesi için yapılan bir uygulama dedik. Artık kız çocukları 4’ten sonra okula devam etmiyor. Biz kadınlar ve kız çocukları hak kaybına uğruyoruz. Bu hak kaybının bir parçası olan vekillerden ‘kahve içelim’ davetini samimi bulmuyorum” dedi.

SERTER’İN DAVETİNE RET: KADIN OLARAK ADAYIM

Bedri Serter’in ‘yemek’ davetini anlatan CHP’li Mutlu, “ Biz Huriye Hanım ile yakın zamana kadar aynı partideydik. Aday olamayınca tercihlerini değiştirdiler. Bedri Bey benim eşimi aramış. 3 kişilik bir akşam yemeği teklif etmiş. ‘Bizim hanımlar aday, biz de akşam yemeği yiyelim’ demiş. Bu benim kabul edebileceğim bir şey değil. Ben kimsenin hanımı olarak değil bir kadın olarak adayım. Kadın adaylarının gücünü ve başarısını göstermek için adayım. Kimsenin de başkan eşi gibi unvanların kullanmadığı bir 5 yılı siyasette göstermek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

1 NİSAN AÇIKLAMASI: MUHALEFET KOLTUĞU DEĞİL, ÜLKE GELECEĞİ

CHP kulislerinde konuşulan 1 Nisan’a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Çınarlı Mutlu, “Ben CHP’li olan kimsenin başarısızlık beklediğine inanmıyorum. İnsanlar ne kadar kızgın da olsa el birliğiyle çok çalışacağına inanıyorum. Sizin kurultay sonucunda elde edeceğiniz bir muhalefet koltuğu mu değerli, çocuklarımızın geleceği mi değerli? Ben aklı başında bütün CHP’lilerin kendi koltuklarını değil, ülkenin geleceğini düşüneceklerini inanıyorum” dedi.

İZMİR İTTİFAKI

İttifakın tabanda kurulacağını belirten CHP’li Mutlu,”Ben İzmir ittifakının oluşacağına inanıyorum. Yerel seçim her zaman farklıdır. Kazanmasının kent ve geleceğimiz için daha önemi olacağına inanılan adayda toplumun buluşacağına inanıyorum. Partiler üstü ittifak illa olacaktır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası