Ege Postası
Geri

AK Partili İnan'dan Jak Eskinazi'ye sert tepki! Aslanoğlu'ndan yanıt

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi'nin Milli Eğitim Bakanlığını hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Jak Eskinazi'ye destek çıktı.
AK Partili İnan'dan Jak Eskinazi'ye sert tepki! Aslanoğlu'ndan yanıt
Haberler / Yerel Politika
28 Şubat 2024 Çarşamba 22:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, yapay zeka üzerinden tarikatları ve Milli Eğitim Bakanlığını (MEB) hedef aldı. 

Eskinazi, “Milli Eğitim Bakanlığı tarikatlar ve cemaatler ile sözleşme imzalayacağına yapay zeka kuruluşları ile anlaşma imzalamalıdır." dedi

İNAN'DAN SERT TEPKİ

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Jak Eskinazi'nin Milli Eğitim Bakanlığını hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi.

Seçim öncesi benzer kıyaslamalara rastladıklarını söyleyen İnan, “Her seçim öncesi aynı isim 28 şubatı çağrıştıran sözlerle tuhaf kıyaslamalarda bulunuyor. Çocuklarımız namaz kılacağına bale yapsın diyen absürtlük neyse bu açıklamalar da öyle” dedi.

İnan, Türkiye gibi yapay zeka kullanan bir ülkede böyle bir açıklamayı “Her geçen ay ihracat rekorları kıran, milli uçaklarını uçuran ve yapay zekadan en üst düzeyde istifade eden bir ülkede bu açıklama çağdışılıktır” diyerek tanımladı.

Eskinazi’nin İsrail fahri konsolosu olması dolayısıyla çocuklar hakkında konuşacak son kişi olabileceğine vurgu yapan İnan “Fahri konsolosu olduğu İsrail’in çocuk katliamlarına ses çıkaramayan bu utanmaz, çocuklarımız ve geleceği ile ilgili söz söyleyecek son kişidir.” dedi.

Bu zihniyetle, vicdanı körlerle mücadele edeceklerini belirten İnan, sözlerini şöyle tamamladı;

“Bu zavallıyla İzmir ve ihracat kelimelerinin yan yana gelmesi şüphesiz hepimiz için ibretlik ve ders çıkarılması gereken bir hadisedir. Bu vicdanı kör, zihniyeti dinozorlaşmış ahlaksızlarla hakettiği şekilde mücadele edeceğiz.”

ASLANOĞLU'NDAN ESKİNAZİ'YE DESTEK

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Jak Eskinazi'ye destek çıktı.

Aslanoğlu, "İzmir’in kıymetli iş insanı, yıllarını İzmir iş dünyasının odalarına, STK larına vermiş, gerçek bir İzmir sevdalısı, yurtseverliğine de defalarca şahit olduğumuz JAK ESKİNAZİ İzmir’in değeridir.

Jak abi demekten, yıllardır Üniversite mütevelli heyetinde, IZTO meclisinde birlikte görev yapmaktan mutluluk duyduğum abim, 14 Mayıs seçimleri sonrası bunların bu kadar pervasızlaşmasına engel olamadığımız için üzgünüm." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası