Ege Postası
Geri

AK Partili İnan’dan, Soyer’e öğrenci kartı tepkisi: 'Kararından dön'

İzmir’de öğrenci kartlarına yaş sınırlaması getirilmesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer’e tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan,’’ Büyükşehir Belediyesine bu karardan bir an evvel dönmesini tavsiye ediyorum’’ dedi.
AK Partili İnan’dan, Soyer’e öğrenci kartı tepkisi: 'Kararından dön'
Haberler / Yerel Politika
15 Haziran 2023 Perşembe 17:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Dün gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci Birleşiminde öğrenci kartına yaş sınırlaması getirilmişti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer’e tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ‘’İzmir'de CHP tarafından öğrenci kartı kullanımına 26 yaş sınırı getiriliyor. Bu uygulama gençler arasında ayrım yapmaktır. Öğrenci kartına üst üste yapılan zamlardan sonra bu karar, İzmir'de genç olmayı her geçen gün zorlaştırıyor. Hem en pahalı ücret tarifesi, hem bitmeyen trafik çilesi... Büyükşehir Belediyesine bu karardan bir an evvel dönmesini tavsiye ediyorum’’ dedi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci Birleşimi gerçekleştirildi. Meclis'te öğrenci kartları ile ilgili dikkat çeken bir önerge hukuk bütçe ve ulaşım komisyonlarına acil kaydı ile sevk edildi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın önerisi ile gündeme gelen madde, öğrenci kartlarında yaş sınırlaması uygulamasını kapsıyor. İlgili maddeye göre: 26 yaşından gün alan ve öğrenciliği devam eden vatandaşlar, 7 lira 56 kuruş olan öğretmen ve 60 yaş için belirlenen tarifeden faydalanacak. İlgili önergenin akıbeti ise Cuma günü yapılacak 3'üncü birleşimde belli olacak

 

İzmir’de 25 yaş üstü öğrencilere kötü haber: Akıbeti yarın belli olacak
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası