Ege Postası
Geri

AK Partili Kaya'dan terör çıkışı: Muhalefete sert eleştiri

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bir televizyon programına katılarak gündemi değerlendirdi. Gazeteciler Rıdvan Akgün ve Zafer Şahin'in sorularını yanıtlayan Kaya, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti. Sözlerine Ankara'daki hain terör saldırısında hayatını kaybeden 35 vatandaşımızın ailelerine başsağlığı diledi. AK Partili Kaya'dan terör çıkışı
AK Partili Kaya'dan terör çıkışı: Muhalefete sert eleştiri
Haberler / Yerel Politika
15 Mart 2016 Salı 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaya, "Milletçe başımız sağ olsun. Bu toprakları bize yurt ettirmek istemeyenler var. Geçmişte adı farklı olan örgütler vardı. Şimdi adı PKK olan bir örgüt var. Hainlere, onların içerideki ve dışarıdaki tüm işbirlikçilerine karşı mücadelemiz devam edecek. Bu toprakları bize yurt etmek için, devletimizi ebed kılmak için çok büyük fedakarlıklar gösteren şehitlerimizin, gazilerimizin emanetini canımızdan aziz biliyoruz. Terörle ciddi ve kararlı bir mücadele devam ediyor, bu mücadeleyi sekteye uğratmak amaçlı yapılan eylemlerle karşı karşıyayız. Şu anda teröre karşı çok etkin ve kararlı bir mücadele sürüyor, bu işin sonunu getireceğiz. Bu kararlılıktan hiçbir taviz vermeden, tek bir tane terörist memleketimizin topraklarında kalmayıncaya kadar, hem şehir içinde, hem de dağlık kısımda bu mücadele devam edecek" şeklinde konuştu.

HDP, CHP'DEN CESARET ALIYOR
Teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olmanın çok önemli olduğunu belirten Kaya, "En önemli mesele teröre karşı bir ve beraber olmak. Ben bu konuda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum, bu kritik zamanda Sayın Başbakanımızla bir araya geldiler. Ülke için gösterilmesi gerek tavır bu. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Hükümete açık çek, her türlü desteği vermeye hazırım' diyor. Ancak sözlerle eylemler birbirini tutmuyor. İşte biliyorsunuz, bir savcımız şehit edildi. DHKP-C militanları için Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri hala hafızamızda. Yine 'hendek kazan arkadaşlar' tabiri tam bir facia. O çukurlar niye kazılıyor, askerimizi, polisimizi şehit etmek için kazılıyor. Bunu yapanlar için, 'arkadaşlar' tabirini kullanıp, terör ve teröriste en büyük desteği veren bir yaklaşımla karşı karşıyayız. HDP milletvekillerinden bahsetmek bile istemiyorum. İşte terörist cenazelerinde, taziyelerinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ilişkin, milletvekili oldukları devlete ilişkin beyanları ortada. Bazı CHP milletvekillerinin beyanları da, bu beyanlardan aşağı kalır noktada değil ki. Bakıyorsunuz, terörist cenazesinde CHP milletvekilleri de var. İşte CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun yaptığı ortada. Ankara'daki hain saldırının olduğu anda, terör örgütünün yayın organlarından Med-Nuce TV'de program konuğuydu. Ne olursa olsun, terör ve teröriste, onlara yardımcı olan unsurlara yardım edilemez. Yine TBMM'de üzülerek dinledim, ben İzmir Milletvekilimizin böyle bir kastı olduğunu düşünmüyorum ama Atilla Sertel IMC TV'nin kapatılmasına tepki vererek bu kararı eleştirdi. IMC TV niye kapatıldı, terör ve teröristin propagandasını yaptığı için kapatıldı. Biz kimsenin terör propagandası yapmasına müsaade etmeyiz. Yine bir CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı şu ifadeyi kullanmadı mı, 'Siz bu çocukların babalarını şehit ederseniz, onlar da gelir eline bomba alıp size atar' şehit olarak kast ettiği babalar, PKK'lı kişiler. Ben yine İzmir'den örnek vereceğim, CHP Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç bir tweet atıyor, 'Tesadüfen yaşayanların ülkesinde ambulanstan önce yayın yasağı gelir, anlamsız saçma sapan bir açıklama da yoldadır' diyor. 35 vatandaşımız şehit olmuş, önce bunu yapanları lanetle, PKK'yı bir lanetle, bir PKK'yı kına. Terör üzerinden siyaset yapılmaz. CHP ile HDP arasında bir fark kalmadı. Biz mecliste kürsüde konuşan hatibe bakıyoruz, acaba bu CHP'li midir, HDP'li midir diye. Aynı şeyleri konuşuyorlar. Aynı çizgiye geldiler. Kendini kurucu irade olarak addeden bir partinin tutup devlete 'katil' demesi bazı CHP'li milletvekilleri için de kabul edilebilir bir şey değil. Maalesef HDP, CHP'nin bu davranışlarından yüz buluyor, cesaret alıyor. Altını çizmemiz gereken bir nokta daha var, o da paralel yapı. Sayın Mustafa Balbay'ın açıklamalarını hatırlayalım. 'Bu gazete paralel yapı tarafından yönetiliyor benim yazılarımı yayınlamıyorlar' dedi ve gönderildi. CHP'nin bu durumdan kendisini kurtarması lazım" dedi.

ÜLKEYİ TERÖRE TESLİM ETMEYİZ
Siyasi irade olarak terörün bitirilmesi noktasında oldukça kararlı olduklarını belirten Mahmut Atilla Kaya, "Biz ülkeyi teröre teslim etmeyiz. Ben kendim de o bölgede terörle mücadelede bulunmuş birisiyim. 90'lı yıllarda bu mücadelenin başarıya ulaşamamasındaki en büyük hadise, terörle mücadelenin arkasında bu kadar güçlü bir siyasi desteğin olmamasıydı. Şu an her ne kadar CHP ve HDP bu mücadelenin karşısında olsa da, siyasi irade olarak biz kararlıyız. Gücümüzü milletten alıyoruz. Milletimizin bu mücadele konusunda çok ciddi bir kararlılığı var. Ve bu kararlılık orada görev yapan güvenlik güçlerimize de yansıyor. Ve teröristle orada yaşayan sivil vatandaşlarımızı ayırma noktasında çok hassas bir çalışma yürütülüyor. Bölge halkı da terörle mücadeleye destek veriyor. Zaten bölge halkı da şunu iyi biliyor ki, ne KCK'nın, ne PKK'nın, ne HDP'nin bir Kürt sorunu yok. Kürt vatandaşlarımızın bir PKK sorunu var. Bunların tırmandırdıkları süreç, aslında bunları taşeron olarak kullananların süreci. Asla başaramayacaklar. Net bir şekilde ifade ediyorum, millet eğilmeyecek Türkiye yenilmeyecek" dedi.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası