Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu'ndan ilçe başkanlarıyla 1,5 saatlik toplantı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Swiss Otel’de ilçe başkanlarıyla 1,5 saatlik bir toplantı yaptı. İlçe başkanları toplantıda üye güncellemeleri, sandık bazında örgütlenme, belediye başkanları ile koordinasyon ve disiplin konularını gündeme getirdi. Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, belediye başkanı Mustafa Tosun'u, Kılıçdaroğlu’na şikayet etti. Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının önseçimle belirlenmesine yönelik gelen talepler için, "Genel Merkez ataması yapacağız. Her yer için önseçim sözü veremeyiz" dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu ilçe başkanlarıyla 1,5 saatlik toplantı yaptı
Kılıçdaroğlu'ndan ilçe başkanlarıyla 1,5 saatlik toplantı
Haberler / Yerel Politika
12 Mart 2016 Cumartesi 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Swiss Otel’de ilçe başkanlarıyla kahvaltılı toplantı yaptı.

Toplantıda ilçe başkanlarının yanı sıra İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yer aldı.

"KILIÇDAROĞLU'NA OTEL ÖNÜNDE EYLEM" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre toplantıda ilçe başkanları, üye güncellemeleri, sandık bazında örgütlenme, belediye ve ilçe başkanları arasındaki koordinasyon ve disiplin konularını gündeme getirdi.

BELEDİYE BAŞKANINI ŞİKAYET ETTİ
Toplantıda en dikkat çeken çıkışı Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener'in yaptığı öğrenildi.

Şener’in, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u Kılıçdaroğlu’na şikayet ettiği belirtildi. Şener’in, “ Uyumlu çalışamıyoruz. Taraf oluyor. Kendini öne çıkartıyor.  İlçeyi saymıyor. Bizim yanaşmamıza rağmen ilçe örgütüne ışık yakmıyor. Koordinasyon problemi olunca  bizde bilgi alamadığımızdan belediyenin çalışmalarını anlatamıyoruz” dediği öğrenildi.

Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’ın milletvekillerinin ilçeye gelmemesinden dert yandığı, Kılıçdaroğlu’nun ise, “ Bu durumda  senin de suçun var. Program yap getirt” dediği ifade edildi.

Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez’in üye güncellemesinin yapılmasını, disiplin mekanizmasının çalıştırılmasını ve belediye başkanlarının önseçimle belirlenmesini talep ettiği öğrenildi.

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın ise “Parti içinde disiplin olmadan söylemde birlik olmadan herkesin farklı dilde konuştuğu bir yapı güven vermez. Bu üye yapısıyla da  belediye başkanlarının belirlenmesinde önseçim sağlıklı sonuç doğurmaz. Parti içi eğitime de önem verilmeli. Partiliye siyasi bilinç kazandırılmalı” diye konuştuğu öğrenildi.

Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’ın da partiye ihanet edip parti aleyhine çalışıp daha sonra partinin tekrar kapısını çalanlara karşı geçmişin unutulmaması gerektiğine vurgu yaptığı , disiplin mesajı verdiği ifade edildi.

Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal’ın da kentte ilçe başkanları ve  belediye başkanlarının arasının kopuk olduğunu gündeme getirdiği ayrıca disiplin mekanizmasının çalıştırılması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ın ise toplantıda Büyükşehir’le ilçe örgütü arasında koordinasyona dikkat çeken tek ilçe başkanı olduğu öğrenildi. Şenoyar toplantıda “Büyükşehir ve ilçe belediyesiyle koordinasyon içinde çalışmak istiyoruz” dedi.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz'ın, Aliağa'da yerel seçimlerdeki kaybın aday belirlenmesi sürecinden kaynaklandığını ifade ettiği, bundan sonraki aday belirleme süreçlerinin daha iyi yönetilmesini talep ettiği belirtildi.

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın da geçtiğimiz yıl Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaptığı örgüt çalışmalarını hatırlattığı ve “örgüt olarak ben değil biz çalışması yapmamız lazım” dediği ifade edildi.

Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın ise belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştıklarını ifade ettikleri, disiplin mekanizmasının çalıştırılması gerektiğini ve üye güncellemesine dikkat çektikleri belirtildi.

KILIÇDAROĞLU: KAMUOYUNDA KÖTÜLEMEYİN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun
  toplantıda ilçe başkanlarına, belediye başkanlarını kamuoyunda kötülememeleri mesajını verdiği ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Belediye başkanları ne hata yaparsa yapsın kamuoyunda kötülemeyin, yanlarında durun. Belediye başkanları örgüt işlerine karışmamalı. İlçe örgütü belediye çalışmalarını anlatmalı ama belediye işlerine müdahil olmamalı” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun başkanlara “Parti çalışmalarına, genelgelere uyun” dediği, parti içi eğitiminde önemine dikkat çektiği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun üye güncellemelerinin yapılacağını, söylem birlikteliğinin de sağlanacağını ifade ettiği öğrenildi.

TAVİZ VERMEYİN
Kılıçdaroğlu’nun başkanlara disiplin konusunda ise “Partiyi, parti yöneticilerini kamuoyunda sosyal medyada sınırları aşarak eleştirenleri atın. Taviz vermeyin. Bu konuda devir değişti. Disiplin tedbirleri alacağız. Kimsenin gözünün yaşına bakmayız” dediği belirtildi.

8 İLÇEDE ERKEN SÜREÇ
Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimde kaybedilen 8 ilçenin durumuyla ilgili " 8 ilçede süreci erken başlatabiliriz” dediği öğrenildi.


ÖNSEÇİM MESAJI
Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarının önseçimle belirlenmesine yönelik talepler için “Genel Merkez, belediye başkanlıklarında atama yapacaktır. Her yer için önseçim sözü veremeyiz” dediği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KALAN PROGRAMI 
12 Mart Cumartesi
11:00 – Büyükşehir Belediyesi’nin yeni arabalı vapurunun hizmete giriş töreni – Üçkuyular İskelesi
12:00 – Seferihisar Şehitler Çeşmesi önünde karşılama
13:30 – SODEM toplantısına katılım –Seferihisar Euphoria Aegean Otel
20:00 – Köşe yazarları ile yemek - Euphoria Aegean Otel

13 Mart Pazar
10:00 - SODEM Yerel Yönetimler Toplantısı Proje Ödül Töreni
14:00 – İzmir’den ayrılış

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası