Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de eski başkan beraat etti, halefini hedef aldı: Parti suçu işledi!

Delege seçimleri yargıya taşınan CHP Tire ile ilgili mahkeme karar verdi. CHP Tire İlçe Başkanlığı’nın karar defterinde, delege seçimlerine yönelik sahtecilik yaptığı iddiasıyla hakkında kamu davası açılan dönemin Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan için mahkeme beraat kararı verdi. Sardoğan, halefi Hakan Şenoyar’ı hedef aldı. Sardoğan, kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan eski başkanlardan Nedret Timur’un mahkemeye verdiği ifadeye dayanarak Şenoyar’ın parti suçu işlediğini söyledi, “Gereği yapılsın” çağrısında bulundu. Mahkeme el konulan karar defterinin de iadesine karar verdi. CHP İzmir’de eski başkan beraat etti, halefini hedef aldı:
CHP İzmir’de eski başkan beraat etti, halefini hedef aldı: Parti suçu işledi!
Haberler / Yerel Politika
11 Mart 2016 Cuma 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de delege seçimlerinin sancılı atlatıldığı Tire’de yargıya taşınan süreç sonuçlandı.

Geçtiğimiz hafta il disiplin kurulu tarafından partiden ihraç edilen ilçe eski başkanlarından Nedret Timur, CHP Tire İlçe Başkanlığı’nın karar defterinde, delege seçimlerine yönelik sahtecilik yapıldığı iddiasıyla Eylül ayında Tire Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Sardoğan hakkında kamu davası açılırken, savcılık iddialar neticesinde ilçe başkanlığının karar defterine el koymuştu.

Süreç devam ederken ilçe kongresi gerçekleşmiş, Sardoğan’a kongrede ilçe sekreteri Hakan Şenoyar rakip olmuştu. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in desteklediği Sardoğan seçimi kaybederken, yeni başkan Şenoyar olmuştu.

BERAAT ETTİ
Mahkeme Sardoğan’ın üzerine atılı Siyasi Parti Defterinin Tahrifatı suçundan hakkında açılan kamu davasından yüklenen suç açısından sanığın kastının bulunmaması sebebiyle beraatine karar verdi.

Mahkeme ayrıca Ekim ayında el konulan karar defterinin ilçe başkanlığına iadesine karar verdi.

TİMUR’DAN ŞOK İDDİA: ŞENOYAR SÖYLEDİ!
Sardoğan hakkında suç duyurusunda bulunan eski başkanlardan Nedret Timur ise mahkemede verdiği ifadesinde kendisine karar defterinde sahtecilik yapıldığı iddiasının dönemin ilçe sekreteri, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar tarafından verildiğini söyledi. Timur zaman içinde yaptığı araştırmalarda kasıtlı olarak yanıltıldığını mahkemede ifade ederken, karar defterinde oynama yapılmadığını ilçe yöneticilerinden öğrendiğini söyledi.

SARDOĞAN: ŞENOYAR PARTİ SUÇU İŞLEDİ!
Mahkemenin beraat kararı verdiği Sardoğan, uzun süren sessizliğini Ege Postası’na bozdu.
Sardoğan başkan olduğu dönemde ilçe sekreterliği görevi yürüten ve kongrede başkanlık koltuğunu devrettiği Hakan Şenoyar’ı hedef alarak şunları söyledi;

“Ben CHP’nin bir neferiyim. Cumhuriyet ve değerlerini temelden etkileyecek 1 Kasım seçimleri öncesi böylesi alçakça suçlamayla karşılaşmak şahsımı ailemi ve tabi ki yol arkadaşlarımı son derece rencide etmiştir, üzmüştür.

Seçim öncesi süreçte ne şahsım ne de yol arkadaşlarım atılan bu iftirayı sırf partimize zarar vermemek için cevap vermedik.

2013 Temmuz ayında ilçe başkanlığı görevini üstlendim. İlçe başkanlığım döneminde bir yerel iki genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadım. Bu seçimlerin tamamında partili arkadaşlarımla hep ilkleri gerçekleştirdik. 64 yıl sonra CHP olarak belediye başkanlığı kazandık. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ilk kez Tire’de birinci parti olduk.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 56 oy oranını yakaladık. Ve en önemlisi her girdiğimiz seçimde oylarımızı arttırarak çıktık. 1 Kasım seçimlerinde oylarımızı daha fazla arttırabilirdik. Bana karşı kendi partilim tarafından yürütülen itibarsızlaştırma politikaları yüzünden daha fazla oy arttıramadık.

Bu olay kendi geleceklerini parti ve ülke geleceğinden önce gören arkadaşların oyunudur. Beni mahkemeye veren eski ilçe başkanımız Nedret Timur, bu bilgileri benim yönetimimde ilçe sekreteri olan ve şuan da ilçe başkanı görevini yürüten Hakan Şenoyar’dan aldığını mahkemede ifade etmiştir.

Tüzük gereği kendi sorumluluğunda olan defteri fotoğraflayıp dışarı çıkarması parti suçudur. Ben partim adına başarılı bir ilçe başkanlığı geçirdiğimi düşünüyorum. Bana ve dolayısıyla partime bu yapılanları Genel Merkez ve İl Başkanlığı’nın uzaktan seyretmesi kırgınlık yaratmıştır.
Şimdi mahkemede aklandım. İl başkanlığından ve genel merkezden Tire’de partinin ve benim yaşadıklarımın hesabının sorulmasını bekliyorum. Suçum partim adına çok çalışmak ve partiyi bir yerlere getirmekse bunu bundan sonraki yaşamımda yapacağım ama gerekenlerin yapılmasını bekliyorum.”



KAPANIŞI YAPILACAK
Öte yandan karar defterine savcılık el koyması sonrası yeni başkan Şenoyar’ın yeni bir karar defteri alıp seçim kuruluna mühürlettiği, iade edilecek karar defterinin ise kapanışının yapılacağı belirtildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası