Ege Postası
Geri

Ak kadınlardan Kadınlar Günü konseri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde AK Kadınlar Korosu Özel Konseri düzenlendi. AK Kadınlar Korosu’nun Şef Cemil Güncer ve Lütfi Tuna eşliğinde Anadolu Filarmoni Orkestrası’yla birlikte verdiği geceye başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin olmak üzere birçok Belediye Başkanı, partili ve kadın ziyaretçiler katıldı.
Ak kadınlardan Kadınlar Günü konseri
Haberler / Yerel Politika
10 Mart 2016 Perşembe 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Kadınlar Koro Şefi Lütfi Tuna eşliğinde yaklaşık 2 buçuk aylık bir çalışmanın ardından bu özel geceye hazırlanan AK Kadınlar Korosu, Türkü, İlahi Türk Sanat Müziği, Jazz, Latin ve Napoliten gibi müzik türleri repertuarlarıyla salonu dolduran katılımcılara adeta sanat şöleni yaşatarak katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

Bu önemli gecenin anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, AK Parti’nin daima sanatla iç içe olduğunu ve sanata her zaman destek verdiğini ifade etti. Gerçekleşen sanat etkinliği gecesinde konser için oluşturulan repertuarların Türkiye’nin bütünlüğü ile kadının önemine yönelik önemli mesajlar içerdiğini dile getiren Kadın Kolları Başkanı,” AK Parti İzmir İl Kadın Kolları olarak büyük bir iddiayla çalışmalarımızı başlatıp koromuzu oluşturduk. Ülkemiz bugünlerde zor günlerden geçiyor. Repertuarlarımızı melodi ve notalarımızla yaşamın içinden çağrı niteliğinde önemli  mesajlar vermek için oluşturduk. Doğu’suyla, Batı’sıyla Türkiye’yiz, ayrılmayız. Ayrıca, kadınlar gününde kadının gücünü yansıtan mesajlar vermek istiyoruz” açıklamasında bulundu.  “Amacımız AK Parti olarak erkek egemen anlayışının tersine bir duruş sergileyerek kendimiz olarak kalabilmek” diyen Gözde Keskin, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü sadece bir gün yaşayarak ya da yaşatarak kaç bin yıllık bakış açısını bir çırpıda, birkaç sempozyum, konferans ya da konser ile ters yüz etmek kolay değil. Farkındalık yaratmak ve dikkat çekmek adına büyük yürüyüşlerin küçük adımlarını atabiliriz” dedi. 


KADINA YÖNELİK ŞİDDET İNSAN HAKLARI İHLALİDİR
Aile ve toplum anlayışında kadının önemine vurgu yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı, ayrıca kadına yönelik şiddet ve cinsiyet ayrımına ilişkin açıklamalarda bulunarak,” Aile ve toplum arasında köprü görevini üstlenen kadının, sosyal sistemin işleyişine katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Bu bağlamda, erkek ile eşit koşullarda toplum içinde hak ettiği yeri alması, o ülkenin uygarlık aşaması, kültür seviyesi ve gelişmişliğin göstergesidir. En küçük sosyal birim olan ailenin temelini teşkil eden kadınlarımız, erkeğin biricik yoldaşı, çocuklarının anası olma gibi önemli bir vazifeyi üstlenirken, aynı zamanda demokratik ve gelişmiş toplumlarda iş hayatının ve ekonominin vazgeçilmezi konumundadır. Bu muhteşem varlığa yönelik şiddet ve cinsiyet ayrımını insan hakları ihlali olarak görüyor, kadının ruhuna, onuruna, yaşam hakkına, ruhsal ve bedensel bütünlüğüne zarar verecek eylem ve söylemleri şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı. 
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası