Ege Postası
Geri

Karşıyaka'daki 'Sana ne'' afişleri polemiği tam gaz

Karşıyaka Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ilçenin her yerine astırdığı ‘Sana ne'’ afişleri tartışma konusu oldu. Afişlere önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çatmış, ardından Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli eleştirmişti. Her iki isimle de karşı karşıya gelen Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar bu kez AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın hedefinde oldu. Başkan Akpınar'ın yanıtı sosyal medyadan geldi. Hotar'ın eleştirilerine sosyal medyadan gönderme yaptı
Karşıyaka'daki 'Sana ne'' afişleri polemiği tam gaz
Haberler / Yerel Politika
10 Mart 2016 Perşembe 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar’ın başkan olduğu Karşıyaka Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ilçenin her yerine astırdığı ‘Sana ne'’ afişlerine polemik konusu oldu.

ERDOĞAN VE AKPINAR KARŞI KARŞIYA- HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Afişlere önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çatmış, ardından AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli eleştirmişti. AK Parti’den afişleri eleştiren bir başka isim de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar oldu.


BAŞIMI DA ÖRTERİM SANA NE!
Hotar, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanlığı’nın  8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlediği konserde yaptığı konuşmada Karşıyaka Belediyesi’nin tartışmalara konu olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü afişlerini hedef aldı. Hotar, afişleri ana teması olan ‘Sana ne’ sloganıyla yaptığı göndermelerle vurdu. Hotar, “Kadınlar günü için bir mesajımızda kadını belirli bir kalıplara sıkıştırmış olan ve bunu billboardlarla İzmir’e mal etmeye çalışan kişilere karşı olacak. Börek açarız, başımızı örteriz, veya çocuğumuza bakar, büyüklerimizi huzur evine bırakmaz kendimiz bakarız sana ne! Biz kadınlar bu ülke ihtiyaç duyarsa çocuklarımıza da bakarız işimizde de çalışırız okulumuzda da okuruz ve gönüllü olarak partimize 24 saat hizmet ederiz. Bu kadına sığ bakış açısını, onun yerine düşünmeyi, kadına ne yapması gerektiğini söylememeyi biz tavsiye etmekten yorulduk. İnanıyorum ki İzmirli kadınlarımız seçimlerde kendisini kısıtlayıcı bu kişilere gerekli cevabı verecektir” diye konuşmuştu.

AKPINAR'DAN YANIT: TEŞEKKÜR EDİYORUM
Hotar’a Akpınar’dan jet yanıt geldi.  Erdoğan ve Sürekli'ye sosyal medya üzerinden yanıt veren Akpınar, Hotar'a da kendisine ait sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Akpınar, afişin fotoğrafını paylaştı ve şunları yazdı;

“AKP Gn.Bşk.Yrd Nükhet Hotar, #‎Sanane afişlerimiz için, "Börek açarız, başımızı örteriz, veya çocuğumuza bakar, büyüklerimizi huzur evine bırakmaz kendimiz bakarız sana ne! Biz kadınlar bu ülke ihtiyaç duyarsa çocuklarımıza da bakarız işimizde de çalışırız okulumuzda da okuruz" demiş. Anlatmak istediğimiz tam da buydu. Kadının neyi nasıl yapacağından bize ne! Kime ne! Mesajımızı doğru anlayan ve destekleyen Sn. Hotar'a teşekkür ediyorum”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası