Ege Postası
Geri

Alper, Yamanlar’daki krizle ilgili konuştu

Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi Yamanlar Cemevi'nin kullanımına verilen düğün salonunun Bayraklı Belediyesi tarafından "gecekondu" olduğu gerekçesiyle yıkılmak istenmesine yönelik tartışmalar sürüyor. CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’den yaşanan tartışmayla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Alper, Cemevinin yıkılmayacağını yıkılacak yerin 7 yıldır kaçak durumda olan ve ‘otopark alanı’ gözüken düğün salonu olduğunu söyledi. “Bende Aleviyim” diyen Alper, “Bir cemevi yönetimi düşünün kendini orada sigortalı çalışan gösteriyor. Öbürü kantin işletiyor. Cemevi rant evi mi'” dedi Alper, Yamanlar’daki krizle ilgili konuştu
Alper, Yamanlar’daki krizle ilgili konuştu
Haberler / Yerel Politika
10 Mart 2016 Perşembe 15:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Bayraklı Belediyesi’nin Karşıyaka Alevi Kültür Dernekleri Yamanlar Cemevi’ne bağlı çalışan Can Dost isimli düğün salonunu ‘otopark alanında kaldığı’ gerekçesiyle yıktırma kararı aldı. Cemevi derneği, önce kesilen 110 bin TL’lik ecrimisile itiraz ederken yıkım kararını da yargıya taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger duruma sert tepki gösterirken, Yamanlar Semti'ndeki Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi Yamanlar Cemevi'nin önünde toplanan yaklaşık 300 kişi eylem yaptı, Bayraklı Belediyesi’ni hedef aldı.
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’den yaşanan tartışmayla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

7 YILDIR KAÇAK
Cemevinin yıkılacağına yönelik iddiaları ortaya atanların akıldan uzak olduğunu ifade eden Alper, “Yapılan itiraz ‘gelir  kapımız gidiyor’ isyanı! Aleviler düşkün değildir. Onurludur. Cemevlerini rant yeri görmezler. Bilim irfan ocağı buralar. CHP’li hiçbir yönetici asla cemevi yıkamaz. Öyle bir şey olursa önce CHP örgütleri karşısında durur. Daha önce Karşıyaka Belediye Başkanı’nın başkanlık oluruyla tahsis ettiği bir yer. Orası otopark alanı olarak gözüküyor. Bir baraka halinde olan düğün salonu yapılmış. Cemevine 500 metre uzaklıkta. Burası otopark gözüküyor ve kaçak 7 yıldır. Yıkılacak olan yer burası” dedi.

BELEDİYE CEMEVİ İHALESİ YAPTI
Bilinçli olarak CHP’li belediye ile halkı karşı karşıya getirmeye çalışıldığını öne süren Alper, “ şöyle devam etti;

“Cemevleri ibadethane statüsü kazansın diye CHP’li belediyelerin aldığı kararlar ortada. Bayraklı Belediyesi de bu kararı almıştır. Ben de aleviyim. Cemevine nasıl karşı oluruz. Belediye Nafiz Gürman Mahallesi'nde Cemevi ihalesi yaptı. Oraya bir Cemevi yapılacak. Yamanlar’da da yaparız. Önemli olan küçük şeyler peşinde koşmamak. Farklı bir anlayış içindeler oradaki arkadaşlarımız.

YÖNETİCİ KENDİNİ CEMEVİNDEN SİGORTALI YAPTIRIYOR
Bir cemevi yönetimi düşünün, başkan kendini orada sigortalı çalışan gösteriyor. Bir diğer yönetici ise kantin işletiyor. Oradaki düğün salonu 7 yıldır elektriği suyu kaçak kullanıyor.  Cemevi rant evim? Cemevleri siyaset kurumları olmamalı. Cemevi yerinde duruyor. Tartışma tamamen kaçak durumda olan düğün salonu için. Ancak sanki medyada belediye cemevini yıkıyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarla yönetiliyor. Belediyeden kanunsuz bir işlem yapmasını kimse bekleyemez. Zaten olay yargıya taşınmış. Yargının vereceği karara herkes saygı gösterecek. Orası kanunen yasallaşamaz.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KONUYLA İLGİLENDİ
Belediye başkanımızla ilgili yapılan eleştirileri hayretle izliyorum. Sanki belediye başkanımız Alevi düşmanıymış gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Oysa bugüne kadar Alevi örgütleri ve Alevilere karşı tavrını tüm Bayraklı halkı biliyor. Bayraklı'ya dışarıdan gelip siyasi çıkarları için ortalığı karıştırmak isteyenler var. Buna CHP ilçe örgütleri ve ben başkan olarak, asla müsaade etmeyeceğim. Belediye başkanımız durumu meclis grubunda Alevi kökenli meclis üyelerimizle birlikte konuştu. 'Konuyla ilgilenin. Varsa bir yasa ben sizinle birlikteyim’ dedi.

HELVACI KAĞIDIYLA İŞLEM... 
Geçmişte burası imara uygun yapılmış olsaydı, Karşıyaka Belediyesi tarafından da meclis kararıyla burasının oraya devri yapılmış olsaydı, bugün bu sorunlar yaşanmayacaktı. Bu yaşananlar o dönem, helvacı kağıdıyla yapılmış bir işlemden kaynaklanan sorunlardır.  Az önce de ifade ettiğim gibi, mahkeme inceleyecek. Ne karar verirse saygıyla karşılayacağız. Çok hassas bir konu. Bu konuda siyaset yapmak kimseyi bir yere getirmez. Yine söylüyorum, yine söylüyorum. Cemevinin yıkılması söz konusu değil. Metruk düğün salonu olarak kullanılan bir yer yıkılacak. Cemeviyle bir alakası yok. Bayraklı Belediyesi kimseyi, ötekileştirmeden ayrıştırmadan herkese eşit hizmet götürüyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası