Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu İzmir’de anlattı: CHP neden yüzde 25’te asılı kaldı'

CHP Lideri yoğun Cumartesi’nin finalini medya temsilcileriyle buluşmada yaptı. Soru-cevap şeklinde geçen sohbette Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve Ege Postası Köşe Yazarı Mithat Umutoğulları da yer aldı. Buluşmada Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında satır başları şöyleydi! Medya temsilcileri sordu
Kılıçdaroğlu İzmir’de anlattı: CHP neden yüzde 25’te asılı kaldı'
Haberler / Yerel Politika
13 Mart 2016 Pazar 02:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki ikinci gün mesaisinin finalini Seferihisar’da Euphoria Aegean Resort&Spa Hotel’de ölge temsilcileri, genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarlarıyla bir araya gelerek yaptı.

Yemekli buluşmada Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve Ege Postası Köşe Yazarı Mithat Umutoğulları da yer aldı.

Soru-cevap şeklinde gerçekleşen buluşmada Kılıçdaroğlu'nun öne çıkan konuşmaları şöyle oldu;

* Ülkedeki sorun hepmizin..Ortak hareket etmemeiz lazım.Anadolu'ya yaymak zorundayız. Sadece CHP değil, sistemden rahatsız olan herkesin toplanması gerek. Basını, STK’ları, aydınları, dernekler… Herkes bu konuda ne yapılması gerektiğini düşünmelidir.

* Ortak ses söylememiz lazım. STK'şarı, üniversitelşeri yüreklendirmemiz lazım. Aklımızda dünya kadar proje var ancak savaş ortamı var. Nasıl kime anlatacaksınız. Bir albenisi yok. 

* Adım adım dikta rejimine gidiyoruz. İktidar yerinde kalabilmek için siyasi cinayetler de dahil her şeyi yapabilecek durumda… Davutoğlu ile Erdoğan arasında ciddi boşluk var, bunu biz de biliyoruz fakat Erdoğan kural tanımıyor.  Biz zaman zaman kendi içimizde bile ‘Bu tiple çatışmayalım, uğraşmaya gerek yok’ diyoruz. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırız, içinde bulunduğumuz durumu düzeltmek zorundayız… 

* Sine-i Millet’e dönmek için AKP'nin de 'Evet' demesi gerek. Biz Meclis’e katılmayabiliriz fakat katılmadığımız zaman tüm yasalar rahatlıkla geçer. Hiçbir şey yapmasak bile bazı yasaların çıkmasını engelliyoruz. Sine-i millet demokrasinin geliştiği ülkelerde etkili olur. Sizin dönmeniz onlara belli avantajlar sağlar. Sine-i millet  konusunda kaş yaparken göz çıkartmamamız lazım…

* PKK ile Saray arasında işbirliği var. Ne yazık ki silahların depolanmasına, polisleri öldürülmesine göz yumuldu.Bu sorunu ikinci bir parti çözemez. CHP çözer. 1. sınıf demokrasiyi getirmeliyiz. Otururuz masaya...Meşru güçlerle değil...Akil insanlar yapısı kuracağız, meşru olmayan yapılarla bunlar temas kuracak.

* Pervin Buldan bir röportajında iktidar için “ Bize bölgesel özerklik sözü verdiler” dedi. Bu sözü ben değil saraydakiler verdi.  Bölgesel özerkliğe kesinlikle karşıyız. 

 *  Belediye başkanlarıma en çok gecekondulara kreş yapın diyorum. Anneler çocuklarını bırakıp kent yaşamına katılabilsin. Asıl sorun CHP'li belediyelerin olmadığı yerlerde. 

* Eylemde süreklilik yeterince yapamıyoruz. Yeni söylemlerin arkasını getiremiyoruz.Biz kendimizi Dünya'ya anlatıyoruz, Türkiye'ye anlatamıyoruz. 

*CHP'de herkes herşeyi konuşur dönemi bitti. Çok fazla insana gitmemiz lazım. 'Bunlar bize oy vermez' diye bir şey yok.

* Partide beklentisi gerçekleşmeyenler partiye kusur bulup sosyal medya üzerinden ağır eleştirilerde bulunabiliyorlar. Onlar gerçek CHP’li değil… Güçlü bir ideolojisi varsa zaten partiyi eleştirmez, kamuoyunda da tartıştırmaz.

* Parti neden yüzde 25'te kald? Birincisi insanlar eski oy verdiği partilerden dönmüyorlar. İkincisi kendi penceresinden ekonomi iyi gittiği için değişim istemiyor. Üçüncü sebep inanç dolayısıyla oy veriliyor ve insanlar kendi inancıyla partiyi özdeşleştiriyor ve ‘Alnı secdeye gidiyor’ diyor… Dördüncüsü "İktidar partisi çok başarılı, başarısız olduğu hiçbir nokta yok" diyen bir kitle var. Beşincisi toplumun yoksul alt kesimine ciddi maddi yardım yapılıyor. Bu da bürokrasi eliyle yapılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası