Ege Postası
Geri

AK Partili Saygılı'dan '90 dakika' açıklaması: Büyükşehir üzerine düşeni yapmalı, 'mış' gibi yapmamalı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklif, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) ikinci kez reddedilmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak sağlayacak düzenleme teklifini bir kez daha UKOME Genel Kurulu’na getirdik ve teklifimiz bir kez daha merkezi idare temsilcilerinin oylarıyla reddedildi." açıklamasında bulundu. Başkan Tugay'ın açıklamalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı sosyal medya hesabından yanıt verdi. Saygılı, Uygulamanın koşul ve şartlarını belirlenmeden UKOME Genel Kuruluna taşınması, İzmir Büyükşehir Belediye’sinin “90 Dakika İçerisinde Ücretsiz Ulaşım” kararının alınması konusunda samimi bir irade ortaya koymadığının göstermektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapmalıdır, “mış” gibi yapmamalıdır." dedi.
AK Partili Saygılı'dan '90 dakika' açıklaması: Büyükşehir üzerine düşeni yapmalı, 'mış' gibi yapmamalı
Haberler / Yerel Politika
14 Haziran 2024 Cuma 23:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklif, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) ikinci kez reddedildi. 

90 dakika ücretsiz aktarma teklifinin reddedilmesini değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak sağlayacak düzenleme teklifini bir kez daha UKOME Genel Kurulu’na getirdik ve teklifimiz bir kez daha merkezi idare temsilcilerinin oylarıyla reddedildi. Vazgeçmek yok. İzmirli 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz” demişti.

SAYGILI: SAMİMİ BİR İRADE ORATAY KONULMADI

Başkan Tugay'ın açıklamalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı sosyal medya hesabı X'ten yanıt verdi.

AK Partili Saygılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bugün İzmirlilerin merakla beklediği ve bizim seçim vaadimiz olan “90 dakika içinde ücretsiz ulaşım” konusu yine UKOME Teknik Kurulu’nda değerlendirilmeden, UKOME Genel Kurulu’na getirilmiştir. 

Bu konuda bir açıklama yapmak zaruri hale gelmiştir.

Makul siyaset anlayışıyla daha önce de ifade ettiğimiz üzere, İzmir’de 90 dakika ücretsiz ulaşım için her türlü desteği vermeye hazırız. Uygulamanın hayata geçirilmesi için temel ihtiyaç olan konuların teknik ve hukuki yönüyle UKOME Teknik Kurulu’nda görüşülmesi, uygulanmaya hazır hale getirilmesi gerekmektedir. 

Uygulamanın koşul ve şartlarını belirlenmeden UKOME Genel Kuruluna taşınması, İzmir Büyükşehir Belediye’sinin “90 Dakika İçerisinde Ücretsiz Ulaşım” kararının alınması konusunda samimi bir irade ortaya koymadığının göstermektedir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapmalıdır, “mış” gibi yapmamalıdır. Sorun üstüne sorun değil, çözüm üstüne çözüm üretmelidir. İzmirlinin temel beklentisi budur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME gündemi belirlemeye yetkili olduğundan; gündeme getirdikleri 90 dakika uygulamasının esaslarını ve 
işleyişini netleştirmek için tüm paydaşlarıyla görüşmeye davet ediyor ve samimi bir çalışmayla bu sorunun çözülmesini bekliyoruz.

90 dakika İzmirlinin hakkıdır ve biz bu çalışmadan bu yönde bir sonuç çıkması için tam destek vereceğiz."

 

 

UKOME, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin teklifini ikinci kez reddetti
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası