Ege Postası
Geri

AK Partili Şengül: Metroda gecikme yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP cephesinden gelen ‘metrodaki gecikmenin nedeni Bakanlar Kurulu’ndan çıkmayan onay’ eleştirilerine AK Parti cephesinden cevap gecikmedi. Ege Postası’na konuşan AK Parti İzmir Miletvekili Aydın Şengül, “ne gecikmesi, ortada gecikme falan yok. Her şey rutin olarak devam ediyor. Kocaoğlu ve CHP kendi beceriksizliklerini örtmek için bahane üretmesin, 15-20 gün içinde onay çıkar” diye konuştu.
AK Partili Şengül: Metroda gecikme yok
Haberler / Yerel Politika
19 Mart 2013 Salı 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- İzmir Metrosu 1.Etap çalışmalarında ortaya çıkan ‘onay krizi’ siyaset gündeminin üst sıralarına oturdu. Büyükşehir ve CHP kanadından gelen eleştirilere AK Parti cephesinden yanıt gecikmedi. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 2007’de bitecek denilen metro 2013 oldu hala bitmedi. 6 yıllık gecikmenin hesabını veremeyenler kalkıp bahane aramasınlar. Kocaoğlu, belediye ve CHP siyaset yapıyor” diye konuştu.

15-20 GÜN İÇİNDE ONAY ÇIKAR
Sabah hemen incelemeyi yaptırdım. Ortada gecikmiş, metronun gecikmesine neden olmuş herhangi bir şey yok. Burada Aziz Kocaoğlu, belediye ve CHP siyaset yapıyor. Beceriksizliklerini kapatmak için 2007’de bitmesi gereken metro 2013 olmuş bitmemiş, 6 yıl gecikmiş, ben önce şunu söylüyorum. Türkiye’nin en ucuz metrosunu yaptıklarını iddia etmişlerdi. O zaman biz açıklama yaptık. “Bitmeyen metronun maliyeti mi olur diye'”.
Ortaya çıktı. Demek ki metro henüz bitmemiş. Hala maliyet artış var, onları talep etmiyor. Kendi beceriksizliklerini örtmek adına, böyle bir bahaneye sığınması ‘onaylanmadı’ diye ortaya çıkıyorlar, onaylanmayan hiçbir şey yok. Her şey rutin, devam eden bir işlem var. 15-20 gün içinde onaylanıp, belediyeye ve Kocaoğlu’na cevap verilecek.

SİYASİ KILIF ARIYORLAR
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, metrodaki keşif artışında yaşanan sorunun Kabine de yapılan değişiklik nedeniyle olduğuna işaret ederek, “Keşif artışı isteği, metronun gecikmesine engel değil. Metro inşaatı devam ediyor. Metronun zamanın da bitirilememesine siyasi kılıf aramasınlar” diye konuştu.

 Şengül şu açıklamalarda bulundu:

 “İzmir Büyükşehir Belediyesi 2012 yılının Eylül ayında keşif artışı için müracaat yapıyor.  İçişleri bakanlığında İzmir Valiliği’ne keşif artışını soruyor. İzmir Valiliği de hızlı bir inceleme yaparak,  4 Aralık 2012 yılında olumlu görüş bildirerek, yazıyı İçişleri Bakanlığı’na bildiriyor. İçişleri eski bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla Bakanlar kuruluna sunuluyor. Bakanlar kurulunda sırada beklerken, kabine değişikliği oluyor ve başbakanlık yazının yeni bakanın imzasıyla tekrar istiyor. Yeni İçişleri Bakanımız Muammer Güler tarafından, keşif artışı yazısı imzalanarak 1 Mart 2013 tarihinde bakanlar kuruluna sunuluyor. Bizde bakanımızla görüşerek en kısa sürede çıkması için girişimde bulunduk.  Yakın bir zamanda çıkacaktır. Bizim daha önce söylediğimiz bir şey vardı. Sayın Kocaoğlu Ben Türkiye’nin en ucuz metrosunu yapıyorum diyordu biz o zaman bitmeyen metronun maliyeti mi olur diyorduk. Neye göre maliyet olur demiştik. Bugün bizim söylediğimiz ortaya çıkmaya başladı. Ucuz metro pahalanmaya başladı. Fiyatı yüzde 20 arttı. İş bilmezliğin olması projelerin zamanında yapılamaması, keşif artışı ile ortaya çıkmaya başladı.  Siz, 2007 yılında bitilmesi gereken metroyu 6 yıl geçiştirmişsin, seçim yaklaşıyor, her zamanki gibi kendinize yaptığınız şey hükümet yatırımımızı engelliyor kılıfına sığınıyorsunuz. İşin onaylanması ile ilgili işi takip etmiyorsunuz. Peşine düşmüyorsunuz. Bilerek gecikmesini bekliyorsunuz arkasından da basına servis yaparak bunu kamuoyunda kullanmaya çalışıyorsunuz. Şua an bakanlıkta rutin işlemler yürüyor. Herhangi bir art niyet ve aksaklık söz konusu değil. Hatta Aziz Kocaoğlu bakanlar kuruluna girip onaylanacağını duyunca, hemen erken davranıp böyle bir açıklama yapıyor”

 İzmirli Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırıma Sayın Kocaoğlu en ufak bir hatırlatma halinde konun çözüleceğine işaret eden Şengül, “ İzmir’de bir bakanımız var sadece ufak bir hatırlatma yaparsanız bunun takipçisi olur. Bize de söylese bizde yardımcı olurduk bundan sonra Sayın Kocaoğlu’na sesleniyorum Ak Parti İzmir Milletvekilleri olarak, İzmir’in geleceği için sorunları birebir takip etmeye ve hızlandırmaya  hazırız” dedi.

 İZMİRLİLER OYUNA GELMEZ

 Kocaoğlu'nun hemen her icraatında yanlış yaptığını, yaptığı tüm yanlışlarda da topu hükümete atmayı alışkanlık haline getirdiğini ifade eden Aydın Şengül, “İzmirliler artık şunu çok iyi biliyor, Aziz Kocaoğlu'nun sürekli mazeret üreten, mızıkçı ve oyunbozan bir yapısı var. Beceriksizliklerinin faturasını başkalarına kesmeyi adet edinmiş bir yapısı var. Bu konuda da en büyük eleştiriyi bitmeyen metro inşaatından aldığını gördüğü için, gecikmeyi hükümete mal etmeye çalışıyor. Ancak İzmirliler bu oyuna gelmez. İzmirliler neyin ne olduğunu çok iyi biliyor”sözlerini sarf etti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası