Ege Postası
Geri

AK Partili gençlerden Harmandalı isyanı: Hedefte Kocaoğlu!

İzmir’in kanayan yarası haline gelen çöp konusu kent gündemine yeniden oturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle Karşıyaka Belediyesi’ni karşı karşıya getiren ve siyasi partilerinde katıldığı Yamanlar’a yapılmak istenen katı atık bertaraf tesisi tartışması alevlenerek büyürken AK Parti İl Gençlik Kolları düzenledikleri basın toplantısıyla Harmandalı çöp deponi alanının durumuna dikkat çekti. Çöp deponi alanında yapılan basın açıklamasında İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar ve yönetim kurulu üyelerinin hedefinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı. Kocaoğlu'nun karikatürünün yer aldığı pankart hem isyan hem de yerel seçimler öncesi sıkı muhalefet içerikliydi.
AK Partili gençlerden Harmandalı isyanı: Hedefte Kocaoğlu!
Haberler / Yerel Politika
17 Ağustos 2013 Cumartesi 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ve yönetim kurulu üyeleri, son günlerde tekrardan gündeme oturan çöp sorunu ile Harmandalı çöp deponi alanında basın açıklaması yaptı.AK Partili gençlerin hedefinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı. Kocaoğlu’nun çöp alanında bir vatandaşla sohbet etmesinin karikatürleştirildiği bir pankart açıldı. Karikatürde vatandaş Kocaoğlu’na, “ Bu çöpten ne zaman kurtulacağız” diye sorarken, Kocaoğlu da “ Bir sabah uyandığınızda” yanıtını veriyor. İl Gençlik Kolu Başkanı Kırkpınar ise açıklamasında, “Kocaoğlu verdiği sözlerini tutmamakla ün yapmış. Beceriksizlik, iş bilmezlik İzmir’in kaderi olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

GENÇLERDEN GÖRSEL SALVO
İzmir’in kanayan yarası haline gelen çöp konusu kent gündemine yeniden oturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle Karşıyaka Belediyesi’ni karşı karşıya getiren ve siyasi partilerinde katıldığı Yamanlar’a yapılmak istenen katı atık bertaraf tesisi tartışması alevlenerek büyürken AK Parti İl Gençlik Kolları düzenledikleri basın toplantısıyla Harmandalı çöp deponi alanının durumuna dikkat çekti. Çöp deponi alanında yapılan basın açıklamasında İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar ve yönetim kurulu üyelerinin hedefinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı. Kocaoğlu'nun yer aldığı karikatür dikkat çekerken, AK Partili gençler ellerinde İstanbul'da yaşanan çöp faciasıyla ilgili basında çıkan haberlerinin yer aldığı dövizler tuttu.

“KOCAOĞLU VERDİĞİ SÖZLERİ TUTAMAMAKLA ÜN YAPTI”

Uzun yıllardır İzmir’in katı atığının depolandığı Harmandalı çöplüğünün vahşi depolama diye bilinen ilkel bir yöntemle işletildiğini belirten Kırkpınar, “ Vahşi depolama yöntemini kullanan ve bu yöntemi değiştirmeye çabalamayan zamanın CHP Belediyesi İstanbul Ümraniye’de 39 kişinin hayatını kaybettiği bir katliama sebebiyet vermiştir. Bu tarihten 20 yıl sonra gene aynı zihniyetten gelen bir başka belediye yönetimine sahip olan İzmir maalesef benzer bir tehlike ile karşı karşıya bulunmakta. Harmandalı köyü ile yalnızca 2,5 km mesafesi bulunan bu çöplük patlama riskinin yanında bölgede yaşayan yaklaşık 100 bin kişinin de sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmekte. Yıllardan beri bu bölgede tahammül edilemez bir koku mevcut.bu çöplüğün etrafında yaşayan insanlar yıllardan beri balkona çıkamıyorlar. Sürekli çıkan ve söndürülmediği için saatlerce yanan çöpler, çevrede yaşayan vatandaşların korku dolu günler geçirmesine neden oluyor. Yana çöplerden çıkan zehirli gazların solunmasından dolayı vatandaşların sağlıklılarının ne şekilde etkilendiği ise meçhul. Sayın Kocaoğlu bildiğiniz üzere verdiği sözleri tutamamakla ün yapmış bir siyasetçimiz. Ama beceriksizlik, iş bilmezlik İzmir’in kaderi olmamalıdır.Hele hele EXPO gibi uluslar arası hedefi olan İzmir’in herkesten daha fazla çalışan ve üreten yöneticilere ihtiyacı vardır” dedi.

“BECEREMEDİNİZ ALTINDAN KALKAMADINIZ”
CHP’li belediyelerin verdikleri hizmet sözünü tutamadığını ifade eden Kırkpınar, “ bir türlü bitirilemeyen metro inşaatı düğer tarafta İzmirliyi çok fazla rahatsız eden ve bir türlü giderilemeyen körfez kokusu, ulaşım ve alt yapıdaki çözümsüzlükler her yağmurda adeta Venedik’e dönen sokalar, bütün bunları bir tarafa koyalım da hadi bunları yapamadınız, beceremediniz, altından kalkamadınız ama, sayın Büyükşehir Belediye Başkanı; burada insan sağlığı söz konusu. Çevreye yayılan zehirli gazlarla adeta ölümle burun buruna gelen çocuklar söz konusu. Bu güzel İzmir’de yaşadığı halde akşamları balkonuna bile çıkamayan insanlar söz konusu. Yazıktır, günahtır, lütfen biraz daha ciddiyet” ifadelerini kullandı.



“İZMİR’İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇSIN”

“İzmir halkı sizlere çöp dağları oluşturun insan sağlığını tehlikeye atın diye oyunu vermedi” diyen Kırkpınar açıklamasını şu sözlerle bitirdi; “ İzmir halkının iyi niyetini suistimal etmeyin. Bitmeyen her projede olduğu gibi Harmandalı çöp sorununda da Sayın Kocaoğlu kamuoyuna sözler vermiş ve beklendiği gibi bu sözleri tutamamıştır. 2007 yılında yaptığı açıklamada, kapatılacağını söylediği ve en son ekim 2009 da 2 yıl içinde kapatılacağını ifade ettiği Harmandalı çöp depolama alanı hala faaliyetlerine devam etmektedir. Önce Buca, Bornova Belediyeleri, daha sonrada Menemen ve Torbalı Belediyeleri ile bir türlü çözüme ulaşamayan Büyükşehir Belediyesi son olarak, Karşıyaka Belediyesi ile karşı karşıya gelmiştir. İstişare kültüründen nasiplenememiş anlayış ile iş yapmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi yöneticileri kendi partisinden olmasına rağmen ilçe Belediye Başkanları ile görüşmeden emri vakiler ile işi yürütmeye çalıştığı için çeşitli zamanlarda bu 5 ilçede yeni çöp depolama alanları yapmak istemekte fakat sürekli olarak büyük tepkiler ile karşı karşıya kalmaktadırlar. İlçe Belediye Başkanları ile uyumsuzluklarında dolayı İzmir halkını mağdur eden bu zihniyeti gene İzmirliye şikayet ediyoruz. Ve İzmir’in dağlarında çöp değil çiçekler açmasını istiyoruz. Bu rezaletten herkes mağdur. İzmir halkı mağdur ama öyle zannediyorum ki, bu durumda memnun olan ve bu yüzden Belediye Başkanına sempati duyan bir sektör çıktı İzmir’de, onlarda gaz maskesi üreticileri”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası