Ege Postası
Geri

AK Partili vekil kürsüdeki kadın milletvekilinin üzerine yürüdü

Tartışmanın Başlaması: DEM Parti'nin 'Çınar–Mazıdağı yangın felaketi' önerisinin görüşüldüğü sırada, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ve DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit arasında sert tartışmalar yaşandı. Ensarioğlu, Koçyiğit'in akrabalarının belediyelerden usulsüz ihale aldığını iddia etti.
AK Partili vekil kürsüdeki kadın milletvekilinin üzerine yürüdü
Haberler / Politika
26 Haziran 2024 Çarşamba 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Koçyiğit kürsüye çıkarak, Ensarioğlu'nun iddialarına karşılık verdi. Kayyum atamalarını eleştiren Koçyiğit, sekiz yıl boyunca belediyelerin kaynaklarının yandaş müteahhitlere peşkeş çekildiğini, belediyenin envanterindeki araçların başka kurumlara devredildiğini ve bölgedeki yangınlara müdahalede yetersiz kalındığını söyledi. Ayrıca, Kürt halkına yönelik ayrımcılığı vurguladı ve yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti.

Ensarioğlu tekrar söz alarak, Koçyiğit'in aile yakınlarının belediyelerden ihale aldığını ispatlaması gerektiğini söyledi. Koçyiğit'in yolsuzluk iddialarına yanıt vererek, bu tür iddiaların çarpıtıldığını savundu.

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Ensarioğlu'nun adını vermeden yaptığı iddialara yanıt verdi. Beştaş, Ensarioğlu'nun kayyum döneminde yolsuzluk yaptığını iddia etti. Bu iddialar üzerine Ensarioğlu, Beştaş'ın üzerine yürüdü ve "İspat etmezsen şerefsizsin" diyerek gerginliği daha da artırdı. Beştaş, Ensarioğlu'nun kendisine yakışmayacak bir kavram kullandığını belirterek, Diyarbakır halkına Ensarioğlu'nun kayyum döneminde işe alımlar için ne kadar para aldığını sormalarını istedi.

Bu tartışma, TBMM Genel Kurulu'nda tansiyonun yükselmesine neden oldu ve karşılıklı suçlamalar ve hakaretlerle gerginlik devam etti. Tartışmaların sonucunda herhangi bir net çözüm ya da açıklama yapılmadan oturum sona erdi. (HALK TV)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası