Ege Postası
Geri

AK Partili vekillerden İzmir'e 'merak etmeyin' mesajı

AK Parti İzmir Milletvekilleri, Gaziemir'deki döküm fabrikasında radyoaktif madde bulunması konusunda ortak bir açıklamada bulunarak, “İzmirliler merak etmesin, Kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde bu konuyu çözüme kavuşturacağız” dediler.
AK Partili vekillerden İzmir'e 'merak etmeyin' mesajı
Haberler / İzmir
18 Aralık 2012 Salı 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Gaziemir’deki radyoaktif istif alanında TAEK kontrollü ölçümler sürerken AK Parti İzmir Milletvekillerinden ortak açıklama geldi. Bildiriye göre Meclis Çevre Komisyonu alanın ‘bilim kontrolünde’ bertarafı için çalışmalara başladı.İzmirlilerin ve basının çevre konusunda göstermiş olduğu hassasiyetten çok memnun olduklarını belirten Milletvekilleri, bugüne kadar konuyla ilgili açıklamada bulunmamaların nedenini, konuyu tam olarak anlamak, irdelemek ve halka gereken sağlıklı bilgiyi bu sürecin ardından vermek olarak ifade ettiler.

AK Parti İzmir Milletvekilleri, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ve komisyon üyelerinin olaya büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek şu ortak açıklamada bulundular;
“Olayın geçmişini incelediğimiz zaman her şey yasal gözüküyor. 1940’da ruhsat almış, 2007 yılında yasal zorunluluklara göre ruhsatı yenilenmiş. Fakat kanunlarda ve yasalarda boşluklar oluşmuş, kamu kurumları da topu hep birbirine atmış, olaya kimse gerektiği şekilde sahip çıkmamış. Şehrin merkezindeki böyle bir tesisin kontrolü işletme sahibine bırakılmayacak kadar önemlidir. Bu yasal boşluklarında önüne geçmek lazım. Bu konuda çevre komisyonu gerekli çalışmaları yapıyor.”

ACİL ÖNLEMLER ALINDI

İzmirlilerin rahat olmasını isteyen Milletvekilleri, acil önlem olarak İzmir Valiliği bünyesinde oluşturulan komisyonun hızla çalıştığını, ilk olarak fabrikanın tellerle çevrilip üzerinin örtüldüğü ve her gün ölçümlerin alındığını kaydettiler. AK Parti İzmir Milletvekilleri, uzun vadede olarak ise buradaki atığın Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun kontrolünde taşınması ile ilgili gerekli çalışmalar yapıldığını kaydederek, olayı sonuna kadar takip edeceklerini belirttiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası