Ege Postası
Geri

AKP’li meclis üyesinden herkesi şok eden çıkış

Çiğli Belediyesi Mart ayı birinci meclis oturumu Belediye Başkanı Metin Solak başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısına AK Partili Meclis Üyesi Sıddık Soysal’ın Deniz Gezmiş çıkışı damgasını vurdu. Soysal, “Deniz Gezmiş,bu ülkenin tam bağımsızlığı için mücadele etmiş bir vatanseverdir... Vatan haini değildir. Ona hain damgasını vuranların yargılanması lazım ”dedi.
AKP’li meclis üyesinden herkesi şok eden çıkış
Haberler / Yerel Politika
1 Mart 2013 Cuma 20:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Sıddık Soysal, Deniz Gezmiş’in doğum günü nedeni ile yaptığı açıklamada salonda bulunanları şok eden açıklamalar da bulundu. Soysal, “Deniz Gezmiş Bu ülkenin tam bağımsızlığı için mücadele etmiştir. Ona vatan haini damgasını vuranların yargılanması gerekiyor. Ben Deniz Gezmiş’e hayran olan biriyim”dedi.

“DENİZ GEZMİŞLERİ ASANLAR YARGILANMALI”

Soysal, Gezmiş'le ilgili sözlerine şöyle devam etti," Ülkelerin hainleri vardır, birde bu ülkeye emeği geçmiş bütün vatanseverleri, minnetle anıyoruz, ama son yıllarda görüyoruz ki, Kahramanlar, bile zaman zaman hata yapmış olabilir bu kahramanlar bizimse, nasıl kahramanlıklarını övüyorsak yapılan yanlışlıkları Türk toplumu ile paylaşmaktan kaçınmamak gerekiyor. Rahmetli Deniz Gezmiş, bu ilkenin kuralları ile bu ilkenin yargısının kararı ile asılmıştır. Bugün onlara hain damgasını vurarak asanların yargılanması gerekiyor. Zaman zaman bu hatalar yapılıyor önemli olan bu hatalardan ders çıkarmak ve ileriki tarihlerde bu hataları yapmamak gerekiyor” 

SOLAK, “DENİZ GEZMİŞ HALK KAHRAMANIDIR”

Soysal’ın açıklamaları karşısında Belediye Başkanı Metin Solak,“27 Şubat 1946 Türkiye’nin tam bağımsızlığını isteyen,Türkiye’nin tam bağımsızlığını savunan gençlerin önderi olan gençlerin doğum günü, Biz Deniz Gezmişlerin, Deniz Gezmiş gibi halk kahramanlarının değerinin bilinmesi, bu değerlerin Sıdık Bey gibi güzel dostlarımızın bunu ifade etmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası