Ege Postası
Geri

AKSİAD kadın girişimcileri eğitiyor

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Kadın Komisyonu tarafından 'Halkla İlişkiler ve Satış-Pazarlama Stratejileri’ konulu seminer düzenlendi. Tokat esnafı, müşterileri kaybetmemenin yanında yeni müşteri kazanmak için de...
AKSİAD kadın girişimcileri eğitiyor
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Kadın Komisyonu tarafından 'Halkla İlişkiler ve Satış-Pazarlama Stratejileri’ konulu seminer düzenlendi. Tokat esnafı, müşterileri kaybetmemenin yanında yeni müşteri kazanmak için de hakla ilişkiler, satış ve pazarlama tekniklerini öğreniyor.

Halkla İlişkiler Uzmanı Emine Nur Özseven’in konuşmacı olarak katıldığı seminer AKSİAD binasında gerçekleştirildi. AKSİAD Genel Sekreteri Mahmut Şencan, işletmelerin, satış ve pazarlama kapasitelerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Şencan, Türkiye’de kadın girişimci sayısının az olduğunu ama bu sayının son yıllarda yapılan çalışmalar ve teşviklerle arttığını belirtti. Şencan, bu durumun gelecek açısından ümit verici olduğunu söyledi. KOSGEB tarafından yurt genelinde organize edilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılanların yaklaşık yüzde 45’ini kadınların oluşturduğunu ifade eden Şencan, eğitimlerini tamamlayarak iş kuran yaklaşık 3 bin kişi içinde kadın girişimci oranının yaklaşık yüzde 50 olduğunu kaydetti.

Kadınların, çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmalarının, gelişen ekonomiler için stratejik bir öneme sahip olduğunun altını çizen Şencan, "Çünkü iş dünyasında zenginleşme, kullanılmayan potansiyeli etkin hale getirme ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolu, toplumun hem akıl hem enerji ve hem insan gücü açısından nüfusun yarısını oluşturan kadınların girişimciliğinin teşvik edilmesi, piyasaya daha fazla kadın girişimcinin girmesi ile mümkün olacaktır." dedi.

Anadolu kadınlarının, sosyal ve aile hayatındaki başarısını, girişimcilik potansiyelini ticari hayata da yansıtması gerektiğini vurgulayan Şencan, "Bu güçlü potansiyelden yararlanmanın yolunun kadınların başta ekonomi olmak üzere bütün alanlarda erkeklerin yanında yer almalarını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesi ile mümkün olacaktır." diye konuştu.

AKSİAD Kadın Girişimci Komisyonu Başkanı Beyhan Kefeli de alışverişte müşterinin aslanın ağzında olduğu devrin bittiğini söyledi. Kefeli, şöyle dedi: “Artık günümüzde müşterinin aslanın ağzında dönemi bitmiştir. Müşteri aslanın ağzından midesine inmiştir. Bir telefonla, e-maille, internetle ulaşabildiğimiz her noktada nasıl müşteriye ulaşabiliyorsak aynı zamanda rakiplerimiz de müşterilere ulaşabilmektedirler. Dünyanın küçük bir köy haline geldiği günümüzde piyasanın yeni egemeni ve hakimi müşteri olmuştur. Böyle bir piyasa koşulunda işletmeler olarak bizler de rekabet edebilmek amacıyla çağdaş pazarlama tekniklerini, müşteri ilişkilerini öğrenmeli ve personelimizin iyi yetişmesini sağlamalıyız.” diye ifade etti.

Yüksek katma değerin, rekabetin ucuz emekle değil kalifiye iş gücü ile sağlanacağını belirten AKSİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Kefeli, üyelerin gelişmesi ve değişen dünyanın ekonomik şartlarına uyum sağlayabilmeleri için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Halkla İlişkiler Uzmanı Emine Nur Özseven de müşteri ilişkileri ve satış pazarlama teknikleri eğitimlerinin işletmelere yarar sağlayacağını vurguladı. Nur, şöyle dedi: “İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması, ardından da rakiplerin boşalttığı alanı doldurmaya öncelik vermesi gerekiyor. Bu dönemde en önemli işimiz hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumak ve yeni müşteriler kazanmaktır. Çünkü var olan müşteriyi korumak, yenisini kazanmaktan 5 kat daha karlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünü genişletmeye çalışmaları gerekmektedir. Günümüzde müşteriyle iletişime önem veren, müşterilerin değişen öncelikleri doğrultusunda mal ve hizmet üreten, müşterileri birer şirket ortağı gözüyle gören işletmeler kazançlı çıkacak." bilgisini verdi.
Eğitime büyük ilgi gösteren girişimci kadınlar, bu tür eğitimlerin sık sık tekrarlanmasını istedi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası