Ege Postası
Geri

Vali Büyükersoy: Karasu Islah Projesi sürüyor

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Karasu Islah Projesi kapsamında başlatılan çalışmaların devam ettiğini ve bu yıl 7 kilometre ıslah çalışması yapılacağını söyledi.         Vedat Büyükersoy, Karasu...
Vali Büyükersoy: Karasu Islah Projesi sürüyor
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Karasu Islah Projesi kapsamında başlatılan çalışmaların devam ettiğini ve bu yıl 7 kilometre ıslah çalışması yapılacağını söyledi.

        Vedat Büyükersoy, Karasu Islah Projesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Projenin ikinci etabında 7 kilometrelik bölümün bitirilmesinin öngörüldüğünü belirten Vali Büyükersoy, "Ödenek sıkıntısı yok. Islah çalışması, Muş Ovası'nın rantabl kullanması için çok önemli. Bu proje bittiğinde, uzunluğu 119 kilometre olan Karasu Nehri, 60 kilometre uzunluğa düşecek. Ayrıca her yıl ilkbaharda, karların erimesi ve aşırı yağışlardan dolayı, tarım arazilerini su basıyor. Bu su, ırmak çevresinde bulunan yerleşim yerlerini de etkiliyor. Özellikle baharda vatandaşımız araziyi sürmede ve ekmede büyük sıkıntı yaşıyor. Bu proje tamamlandığında, Karasu'nun taşkını önlenecek ve etrafındaki yerler değerlenecek."

        Çalışmalardan sonra nehrin daha kaliteli ve verimli hale geleceğini bildiren Büyükersoy, ülke zenginleştikçe bu tür projelerin yaşama geçirildiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası