Ege Postası
Geri

Cizreliler 48 derece sıcaklıkla Ramazan’ı karşıladı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan vatandaşlar sıcağın öğle saatlerinde 48 dereceyi bulduğu günlerde Ramazan’a girdi. Sıcaklığın etkisiyle Cizreli vatandaşlar sabah 11:00 ile ikindi 16:00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaya özen...
Cizreliler 48 derece sıcaklıkla Ramazan’ı karşıladı
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 14:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan vatandaşlar sıcağın öğle saatlerinde 48 dereceyi bulduğu günlerde Ramazan’a girdi. Sıcaklığın etkisiyle Cizreli vatandaşlar sabah 11:00 ile ikindi 16:00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaya özen gösteriyor.

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif tüm dünya da olduğu gibi Şırnak’ın Cizre ilçesinde de yaşanmaya başlandı. Vatandaşlar 48 derece sıcakta Ramazan ayına girdi. Öğlen saat 11.00 sıralarında sıcaklık 48 dereceyi bulurken, öğleden sonra saat 14:00 sıralarında derecenin 50’nin üstünde çıkması bekleniyor. Vatandaşlar, yüksek sıcaklıkların yaşandığı şu günlerde hem oruç tutmanın sevincini hem de sıcaklıktan dolayı zorluğunu yaşıyor. Sıcaklığa dayanamayan esnaf sabah saat 11.00’den itibaren dükkanlarını kapatıp evlerine çekilmeye başlıyor. Evlerinde 5-6 saat klima altında dinlenen esnaf, ancak saat 16:00 sıralarında tekrar dükkanlarını açabiliyor. Kavurucu sıcaklıkta oruç tutan vatandaşlar, gün ortasında dışarı çıkmamaya özen gösteriyor.

Vatandaş Zeki Macartay ise "Şu anda Ramazan ve sıcaklık gerçekten iki tane zıt bir ortam. Bu zıt ortam olduğu halde Cizre’nin sıcaklığına alışık olan insanlar olarak imanın verdiği güçle oruçlarımızı tutuyoruz. Bu sıcakta Allah’ın bize vermiş olduğu gücü ile oruçlarımızı farz olduğu şekilde tutuyoruz.
Gördüğünüz gibi şuanda çarşıda pek insan yok. Dükkanlar geneli kapalıdır. Bu hepsi sıcaktan dolayıdır. Allah’ın bize verdiği inançla Allah için biz oruç tutuyoruz. Allah için en kızgın ateşlere bile girilir." şeklinde konuştu.

Başka bir vatandaş Selim Demir de Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlı olsun dileklerinde bulunarak şunları söyledi: "Cizre’nin sıcaklığı zaten meşhur. Biz alışmışız bu sıcaklığa. Geçen senede yine Ramazan orucunu sıcaklıkların altında tuttuk. Allah yardım eder."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası