Ege Postası
Geri

Türkmenistan buğday hasat hedefini tutturdu

Türkmenistan genelinde en yaygın tahıl ürünü olan buğday hasat çalışmaları sona erdi. Ülke genelinde hasat hedefi tutturularak, 1 milyon 600 bin ton buğday hasadı toplandı.Türkmenistan’da 860 bin hektar alana buğday ekildi. Bunun sonucunda...
Türkmenistan buğday hasat hedefini tutturdu
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 14:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkmenistan genelinde en yaygın tahıl ürünü olan buğday hasat çalışmaları sona erdi. Ülke genelinde hasat hedefi tutturularak, 1 milyon 600 bin ton buğday hasadı toplandı.
Türkmenistan’da 860 bin hektar alana buğday ekildi. Bunun sonucunda ülke genelinde bir milyon 600 bin ton ürün rekoltesi elde etmenin mutluluğu yaşanıyor. Hasat çalışmalarında Case, New Holland, John Deere ve Class gibi dünyaca ünlü marka biçerdöverler kullanıldı.
Buğday hasat hedefini tutturan Türkmenistan’da üretilen buğdayın ülke ihtiyacından fazlası borsa aracılığıyla yurtdışına ihraç edilecek.
Türkmenistan, halkın geçimini sağladığı önemli her ürün için bayram düzenliyor. Bunların belki de en önemlisi, tahıl ürünleri için kutlanan Galla Bayramı. Türkmenistan’da ‘Galla Bayramı’ bu sene 13 Temmuz tarihinde kulanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası