Ege Postası
Geri

ALTO'dan ikinci deniz zirvesi

İZMİR'in Aliağa İlçesi, Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'nin ikincisine bir kez daha ev sahipliği yapacak.
ALTO'dan ikinci deniz zirvesi
Haberler / İzmir
11 Temmuz 2014 Cuma 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Akdeniz ve Ege'de stratejik üstünlük sağlayarak ilçeyi ihracat ve lojistik merkezi haline getirmeyi hedefleyen Aliağa Ticaret Odası (ALTO), 2'inci Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'nin hazırlıkları sürüyor. Geçen yıl 1'incisi gerçekleştirilen ve ekonomik kalkınmada deniz ticaretinin öneminin, ülke ve çevresinde liman, terminal yönetimi ile lojistik köylerin öneminin konuşulduğu zirvenin bu yıl 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde ilçede 2'inci kez düzenleneceği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ön hazırlık toplantısına Ege Gübre Liman Müdürü Usluhan Algür, Nemport Liman Müdürü Oğuz Tümiş, Petlim Liman Müdürü Süleyman Çokan ve 3e Danışmanlık CEO'su Rüçhan Derici katıldı. 

ALTO Başkanı Adnan Saka, liman ve lojistik sektöründe ortaya çıkan gelişmeleri, sorunları ve çözümleri ortaya koymak için bu zirveyi planladıklarını ifade etti. ALTO Başkanı Adnan Saka, "Yatırım hareketliliğinin oldukça yoğun olduğu ve hızla gelişen ilçemizde, gerçekleştireceğimiz uluslararası katılımlı bu zirve ile Aliağa'nın uluslararası bilinirliğini arttırmayı, liman yönetimi ve lojistik konularda dünyada yaşanan gelişmelerin bölgemize etkilerini ve ülke ekonomisine Aliağa'nın katkısının artmasını amaçlıyoruz. Tüm dinamikler ve gelişmelerin Aliağa'nın yakın gelecekte Türkiye'nin sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında stratejik bir konumuna geleceğini açıkça ortaya koyuyor" dedi.

ULUSLARARASI KATILIM BEKLENİYOR
Sektörün uluslararası alanda önde gelen isimleri sektörde faaliyet gösteren firmaları, akademisyenleri, sektöre yeni katılan gençleri buluşturacak zirvede Aliağa bölgesinin ihtiyaçları ve lojistik sektörüne katkıları hakkında yetkililerin görüş ve önerileri, liman yönetiminde kombine taşımacılık ve lojistik merkezler, tehlikeli madde lojistiği ve katılımcılardan ortaya atacağı konuların tartışılacağı belirtildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası