Ege Postası
Geri

AÜ’den ‘Genç Çöp(m)adamlar’ projesi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi tarafından gençlik projesi hayata geçirildi. Bu proje kapsamında Adrasan’da yaşayan ve gençlik merkezinde istihdam edilen 18-25 yaş arasındaki gençlerin sosyal aktivitelerini geliştirmek...
AÜ’den ‘Genç Çöp(m)adamlar’ projesi
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi tarafından gençlik projesi hayata geçirildi. Bu proje kapsamında Adrasan’da yaşayan ve gençlik merkezinde istihdam edilen 18-25 yaş arasındaki gençlerin sosyal aktivitelerini geliştirmek ve hayata aktif katılımlarını sağlanmak amacıyla ‘Genç Çöp(m)adamlar’ adlı gençlik projesi üretildi.

Üniversite proje kapsamında Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi'nde çalışan gençlerden proje grubu oluşturdu ve ‘AB Bakanlığı -AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ndan projeye finansal destek aldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, 2012 yılında Adrasan’da kurdukları gençlik merkezinin 2013 yılında Avrupa Komisyonu tarafından kalite belgesiyle ödüllendirildiğini açıkladı. Özkan, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi desteğiyle, Avrupa Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan ‘Genç Çöp(m)adamlar’ projesi kapsamında Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezinde çalışan Adrasanlı gençlerin 21-27 Temmuz 2013 tarihleri arasında İspanya’nın Malaga şehrine gittiğini söyledi.

Bu proje sayesinde daha önce hiç yurt dışına çıkmamış Adrasanlı gençlerin ilk defa farklı ülke gördüğünü kaydeden Özkan, birçok gencin ise ilk kez uçağa bindiğini açıkladı.

‘Genç Çöp (m)adamlar’ projesi kapsamında üniversitenin gençlik merkezinde geri dönüşüm atölyesi kurulduğunu hatırlatan Özkan, “İspanya’dan Ter Alan TRANS adlı Gençlik derneği ile gençlik değişiminde bulunuldu. Projenin devamında eylül ayı içerisinde Adrasan İlköğretim Okulu’nda ve ekim ayı içerisinde de Akdeniz Üniversitesi’nde geri dönüşüm atölyeleri kurulacak.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası