Ege Postası
Geri

'Adana, beraberlikten oluşacak enerjisiyle her şeyi başarır'

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, kurumların bir araya gelmesiyle olaşacak enerjiyle Adana'nın önünde kimsenin duramayacağını söyledi. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, göreve yeniden seçilen Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu...
'Adana, beraberlikten oluşacak enerjisiyle her şeyi başarır'
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, kurumların bir araya gelmesiyle olaşacak enerjiyle Adana'nın önünde kimsenin duramayacağını söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, göreve yeniden seçilen Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleriyle Meclis Başkanı Şahin Bilgiç’i ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Çalışkan ve Meclis Başkanı Bilgiç, kendilerine hayırlı olsun ziyaretine gelen Başkan Öztürk’ü, oda binasının girişinde karşıladı.

Ziyaretine, “Allah hayırlı hizmetlere sizleri, bizleri hizmetçi eylesin” sözleriyle başlayan Başkan Öztürk, Ticaret Borsası’nın Adana’nın vizyonu ve misyonu açısından oldukça stratejik bir önemde olduğunu söyledi.

Adana Ticaret Borsası’nın üstlendiği misyon itibariyle bölge hakkında ileriye dönük 50 yıllık, 100 yıllık projeksiyonlar öngörüp bu doğrultuda çalışmalar yapması gerektiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, “Tarım ürünleri bakımından ülkesinin toplam ihracatına katkısı yüzde 80 olan Hollanda’dan coğrafi bakımdan daha büyük bir hinterlanda sahip Çukurova bölgesinde yaşıyoruz. Bu gerçek ortadayken bizim bölgemizin tarım ürünlerinin ihracata katkısını arttırmak için gayret göstermeliyiz” dedi.

Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, Türkiye’de tarım ürünleri ve sanayiye dayalı tarım ürünlerinin ihracata oranının yüzde 12 olduğunu belirterek, “Bu durum Adana’da yüzde 30’un üstündedir. Ancak genel ihracatımız düşük olduğu için bunun da genel tablo içerisinde bir kıymeti kalmıyor. İnşallah o da yükselir.” diye konuştu.

SİNERJİDEN OLUŞACAK ENERJİ
Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, Başkan Azim Öztürk’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalışkan, “Sizin gelmeniz bizim için gerçekten onur vericidir. Bu anlamda kurumumuzla ilgili iltifatınıza da teşekkür ediyoruz. ‘Birlikte hareket etmenin getireceği sinerji’ vurgusu önemlidir. Ben de bu hususa dikkat çekmek istiyorum. Adana’da üç odamız başta olmak üzere bunlara Organize Sanayi’yi de ilave edebilirsiniz, Esnaf Odaları’nı da ilave edebilirsiniz. Buna Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyelerini de ilave edebilirsiniz. İşte bunların tümünün birlikte hareket etmesiyle oluşacak sinerjiyle her sorunu çözeriz. Son iki yılda odalar arasındaki işbirliğinde çok önemli gelişmeler oldu. Birlikte çalışmalar yaptık. Sizlerde katkı verdiniz teşekkür ediyoruz. Bunun sonucunda Adana tarihinde ilk defa bir amaç doğrultusunda ortak hareket edildi. Adana’da hiç olmuyordu ama geçen dönem oluşan sinerjinin oluşturduğu enerjiyle bu yapıldı. Sizde katıldınız, valimiz, milletvekillerimiz bir araya geldik. Bundan sonra da bu devam edecektir inşallah. Adana’nın da buna ihtiyacı var. Ortak tavra çok önem veriyoruz” dedi.

Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan ve Meclis Başkanı Şahin Bilgiç göreve yeniden seçilmeleri nedeniyle kendilerini ziyaret eden Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’e Tarihçi Cezmi Yurtsever’in hazırladığı ‘Çukurova’da Tarımın Tarihi’ isimli ansiklopediyi hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası