Ege Postası
Geri

AYDER Başkanı Lale: Müslümanlar küfür halkası arasında kalmış

Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) Başkanı Ferzende Lale, Esed’in sivillere yönelik düzenlediği kimyasal saldırıyı kınadı. Lale, “Masum sivillere, çocuklara yönelik bu saldırı...
AYDER Başkanı Lale: Müslümanlar küfür halkası arasında kalmış
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) Başkanı Ferzende Lale, Esed’in sivillere yönelik düzenlediği kimyasal saldırıyı kınadı. Lale, “Masum sivillere, çocuklara yönelik bu saldırı Müslümanların küfür halkası arasında kaldığının göstergesidir. Eli kanlı Esed rejimi ve onu koşulsuz olarak destekleyen Rusya ve Çin gibi küfür ülkeleri halkasına bu kez İslami kurum ve devletler de katılmaktadır. Esed, yanına İran’ı ve Hizbullah askerlerini de alarak yenilgisinin acısını masum sivil halktan çıkarmaya çalışmaktadır.” dedi.

AYDER Başkanı Lale, yaptığı yazılı açıklamada, Esed’in, Şam civarındaki bir çok yerleşim yerinde masum sivil halka yönelik büyük bir katliam yaptığını hatırlatarak, “Zalim Baas rejimi, iktidarını ve İsrail ile İran gibi ülkelerin bölgesel çıkarlarını korumak için her türlü desteği arkasına alarak, bu kez de masum çocuk ve kadınlar ile yaşlıları acımasızca katlederek uluslararası savaş hukukunu da hiçe saymış ve pervasızlığını bir kez daha göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

Mısır’daki askeri cuntanın yaptığı katliamın İslam aleminde ve dünyada telin edildiği sırada, zalim Esed rejiminin katliamının bu acıya eklendiğini dile getiren Lale, “Mısır darbesine karşı birçok İslami camia tek vücut olurken, ne yazık ki sıra Suriye’ye gelince İslami camia aynı duyarlılığı göstermemektedir. İslami kimliği gereği haktan yana tavır alması gerekirken, safını zalim ve tağuttan yana seçerek hem dünyasını hem de ahiretini berbat edecek derecede bir tehlike içerisinde olan İran ve Hizbullah’ı görüyoruz. Bu da zulme karşı tek vücut olması gereken İslam alemini parçalamakta ve tüm vicdan sahiplerini rahatsız etmektedir. Her platformda insan hakları ve demokrasiden söz eden batı ülkeleri ise ne hikmetse eli kanlı Esed’in yaptığı zulmü görmezlikten gelmekte ve kamuoyunu boş vaatlerle meşgul edip yeni katliamlara zemin hazırlamaktadır." diye konuştu.

Suudi Arabistan ve İran'ın, bölgesel çıkarlarını düşünerek ve bölgede söz sahibi olabilmek için Orta Doğu’da çağdaş firavunları desteklediğini anlatan Lale, şunları ifade etti: "Bu iki devletin ürünleri olan Selefi ve Şia gruplarını çatıştırarak İslam alemini içinden çıkılmaz sıkıntılarla karşı karşıya bırakmaktadır. Suudi Arabistan ve İran’ın desteklediği zalimler farklı olsa bile varılan sonuç değişmemektedir. Elinizi bu mazlum halkların yakasından çekin ve bu çirkef siyasetinizi bırakın, çünkü bu mazlum halk sizin gerçek yüzünüzü görmüştür. Eğer bu çirkef siyasetinizden vazgeçmeseniz dünyada zillet, ahrette ise Allah’ın azabından kurtulamayacaksınız. Yine buradan Suriye halkına bu zalim sisteme karşı birlik içinde olmalarını, etnik ve mezhebi çatışmalara girmemeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu etnik ve mezhebi çatışmaların arkasında Suudi ve İran olduğu kanaatindeyiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası