Ege Postası
Geri

Abdullah Avcı: Kendi maçlarımızı kazandığımız sürece hiçbir problem yok

Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gaziantep Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek Milli Takım hakkında değerlendirmelerde bulundu. Milli Takımın Dünya Kupası’’na gitmesinde hala bir şanslarının olduğunu belirten...
Abdullah Avcı: Kendi maçlarımızı kazandığımız sürece hiçbir problem yok
Haberler / Spor
17 Nisan 2013 Çarşamba 18:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gaziantep Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek Milli Takım hakkında değerlendirmelerde bulundu. Milli Takımın Dünya Kupası’’na gitmesinde hala bir şanslarının olduğunu belirten Avcı, “Biz kendi maçlarımızı kazandığımız sürece hiçbir problem yok. Biz inancımızı kaybetmedik, sonuna kadar bu yarışın içerisinde olacağız.” dedi.
    Öncelikle turnuva takımı olma yolunda adımlar atılması gerektiğini vurgulayan A Milil Takım Teknik Direktörü, “Kazanarak gitmek veya gidememek bizim için son derece takımın özgüvenini kazanması adına, geleceği adına önemlidir. Biz inancımızı kaybetmedik, sonuna kadar bu yarışın içerisinde olacağız. Gidelim çeyrek final oynamayalım, bir daha gidelim yine oynamayalım. Ama sonra gittikten sonra çeyrek finali, yarı finali, finallerini oynayabilecek bir futbol ekollerini oluşturmamız lazım. O da alt liglerin doğru organize edilmesi, eğitimi doğru verebilmemiz, oyuncuların kişilik eğitiminin doğru gelişimiyle alakalı şeyler.” diye konuştu.
Kıbrıs’tan sonra 31 ülke arasında en yaşlı ikinci lig olduklarını hatırlatan Avcı, yerli ve yabancı oyuncularla birlikte 29 yaş küsur ortalamasıyla oynadıklarının altını çizdi. Genç hoca, “31 ülke arasında ligimiz Kıbrıs’tan sonra en yaşlı ikinci lig. 29 küsur yaş ortalamasıyla yerlisi ve yaşlısı ile beraber. Bugün ligimizin yüzde 55’ini yabancılar oluşturuyor. Yüzde 15’ini yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlar oluşturuyor, her takımda varlar. Yüzde 30’unu da Türkiye’den çıkan oyuncular oluşturuyor. Biz şuan itibariyle yarışırken de bir geçiş dönemini geçmeye çalışırken 24 yaş ortalaması ile oynuyoruz.” açıklamalarına yer verdi.

Milli Takım’da başarısız olduklarının farkında olduklarını dile getiren Avcı, yarışın devam ettiğini ve ileriye yönelik doğru temeller attıklarını söyledi.

FATİH HOCA’YI ANLAYIŞLA KARŞILAYALIM

Fatih Terim’e verilen 9 maçlık ceza ile ilgili gelen bir soruyu cevaplayan genç hoca, Fatih Terim’i sadece 9 maçta değerlendirmemek gerektiğini, Türk futboluna önemli katkılar sağladığını belirtti. Avcı, Fatih Terim’e verilen cezayı şu şekilde yorumladı:
    “Hoca benim için çok değerli bir hoca, hem Galatasaray alt yapısında hem de Milli takımlarda çalıştık. Antrenörlerin zaman zaman adrenali yüksek olduğu, baskının altında olduğu dönemler yaşıyordur. Hoca da bunun öz eleştirisini yapıyordur. Futbol Federasyonu tarafından bunun cezası alınmıştır. Ama sadece bu 9 maçta hocayı değerlendirmemek gerekir. Türk futboluna çok önemli şeyler katmıştır. Bu başlattığımız projelerin temelinde onun da emekleri vardır. Bugün ülkemizi UEFA’da temsil etmiştir. Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmiştir. Bunları da bu işin biraz dikeni gibi görmek lazım. Dünyada her antrenör böyle durumları zaman zaman yaşayabiliyor. Hocayı da anlayışla karşılayalım.”

İBRAHİM TORAMAN’IN MİLLİ TAKIMA ALINMAMASI

Beşiktaş’lı İbrahim Toraman’ın Milli takıma alınmaması üzerine gelen bir soru üzerine Abdullah Avcı, şunları kaydetti:
    "Ben hiçbir oyuncu için, kurum için, bir teknik adam için konuşmadım, konuşmam. Burası bir Milli Takım burada çok açıklamaya gerek yok. Herkesin üzerinde bir yer. Milli takım bütün ekibin çalışarak odaklandığı, rakibi de analiz ettiği, kendi oyun felsefesini analiz ettiği verdiği bir karardır. Her oyuncu bizim dostumuzdur, arkadaşımızdır, evladımızdır. Burası ay yıldızdır. Burada başka bir şey olmaz. Sadece tercih.”

Beşiktaş’ta gelecek vaad eden futbolcuların olduğunu kaydeden Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:
    “Türk futbolunun önemli taşlarından bir tanesi, bir geçiş dönemi yaşıyorlar. Buna rağmen önemli işler yapıyorlar. Biz onlara destek olacağız. Milli takıma diğer yaş gruplarında da oyuncular var. Bunun sayısını çoğaltmaya çalışacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası