Ege Postası
Geri

Açık denizde arama ve kurtarma harekatı için 'TCSG UMUT' görevde

'Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi' projesi kapsamında inşa ettirilen 4 adet gemiden ikincisi olan "TCSG UMUT" hizmete girdi. Sahil Güvenlik Komutanlığının açık denizlerdeki görev etkinliğinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacak...
Açık denizde arama ve kurtarma harekatı için 'TCSG UMUT' görevde
Haberler / Güncel
1 Temmuz 2013 Pazartesi 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi' projesi kapsamında inşa ettirilen 4 adet gemiden ikincisi olan "TCSG UMUT" hizmete girdi. Sahil Güvenlik Komutanlığının açık denizlerdeki görev etkinliğinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacak olan Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG UMUT, açık denizde arama ve kurtarma harekatı icra etmenin yanı sıra yangın söndürme ile kaçakçılığın önlenmesi gibi operasyonlarda da kullanılabilecek donanıma ve helikopter iniş kalkış, taşıma imkan kabiliyetine de sahip.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetler'deki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Işık-2013/1 Tatbikatının 21 Haziran-3 Temmuz 2013 tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının katılımı ile 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda (Konya) icra edildiği bildirildi. Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü (SGG) 28 Haziran 2013 tarihinde "Pençe Hakiki Mühimmat Atışı" faaliyeti ile birlikte yapıldığı ifade edildi.

Işık-Tatbikatı'nın amacının ise Muharebe Arama Kurtarma Harekatında (MAK) ihtiyaç duyulan komuta kontrol sürecini işletmek, muhabere usullerini denemek ve geliştirmek, kazazede durumuna düşme ihtimali olan pilotların harekat sahasında 'Hayatta Kalma-Kaçma Kurtulma' usullerini geliştirmek, pilotların eğitim seviyelerini artırmak, geliştirilen yeni usul, silah ve teçhizatı denemek olduğu vurgulandı.

Pençe Hakiki Mühimmat Atışının amacının da Türk Hava Kuvvetlerinin son dönemde yapılan modernizasyon faaliyetleri ile kazandığı imkan ve kabiliyetlerin, vurucu güç olarak sahip olduğu yeteneklerin, üretilen milli sistemlerin teknolojik gelişime ve hava gücüne olan katkılarını izlemek olduğuna dikkat çekildi.

Genelkurmay açıklamasında, engelli ziyaretçilerin tören meydanına çıkışı için Anıtkabir Komutanlığı Aslanlı Yol'un sonunda Mehmetçik Kulesi arkasındaki otoparka, bir adet engelli asansörü inşa edilerek 19 Haziran 2013 tarihinde hizmete açıldığı ifade edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın öncelikli insani görevi olan denizde arama kurtarma faaliyetlerinin özellikle açık denizlerde, ağır deniz ve hava şartlarında etkinlikle icra edilebilmesine imkan sağlamak maksadıyla başlatılan "Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi" projesi kapsamında inşa ettirilen 4 adet gemiden ikincisi olan "TCSG UMUT"un, 4 Nisan 2013 tarihinde hizmete girdiği açıklandı. Geminin intibak eğitimleri tamamlanarak konuş yeri olan Aksaz/Marmaris'te Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı emrinde göreve başladığı kaydedildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığının açık denizlerdeki görev etkinliğinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacak olan Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG UMUT'un, açık denizde arama ve kurtarma harekatı icra etmenin yanı sıra yangın söndürme ile kaçakçılığın önlenmesi gibi operasyonlarda da kullanılabilecek donanıma ve helikopter iniş kalkış, taşıma imkan kabiliyetine de sahip olduğu da anlatıldı.

Açıklamada, "20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin’de düzenlenen 17’nci Akdeniz Oyunlarında J.Kd.Bçvş. Yusuf DİKEÇ, Erkekler 10 m. Havalı Tabanca Müsabakasında 198,7 puanla 2’nci olmuş ve gümüş madalya kazanmıştır. Ayrıca, J.Kd.Bçvş. Yusuf DİKEÇ, Erkekler 50 m. Ateşli Serbest Tabanca müsabakasında ise, 192 puanla 1’inci olmuş ve bu branşta Türkiye’ye ilk kez altın madalya kazandırmıştır. J.Bçvş. H.İbrahim ÖZTÜRK, Erkekler 10 m. Havalı Tüfek müsabakasında 202,6 puanla 2’nci olmuş ve gümüş madalya kazanmıştır." denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası