Ege Postası
Geri

Adana, 25 girişimci daha kazandı

Adana'da düzenlenen ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Adana Ticaret Odası (ATO), KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Türk Ekonomi Bankası ve TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu...
Adana, 25 girişimci daha kazandı
Haberler / Genel
2 Temmuz 2013 Salı 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana'da düzenlenen ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Adana Ticaret Odası (ATO), KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Türk Ekonomi Bankası ve TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu işbirliği ile başlatılan girişimcilik eğitimleri sona erdi. Kurslarda başarılı olan öğrenciler için Adana Ticaret Odası meclis salonunda sertifika töreni yapıldı. Girişimciliğin, istihdam ve üretimin temel lokomotifi olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, "Girişimciliğin olmadığı bir ortamda ne üretim, ne istihdam, ne de katma değerden bahsedilemez. Bu eğitim ile sertifika almaya hak kazanan 25 girişimci adayımızın bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine önemli kazanımlar sağlayacaklarına inanıyorum." dedi.

Adana Ticaret Odası olarak kentin ticaretine yön verip, yeni üretim ve istihdam alanları oluşturulmasına katkı sunduklarını vurgulayan Atila Menevşe, "Adana ekonomisine kazandırdığımız girişimciler de bu amacın birer parçasıdır. Bu tür eğitimler, projesi olan ancak bilgi ve cesareti eksik girişimciler için büyük bir fırsat oluşturmaktadır. Bu düşünceler doğrultusunda Adana Ticaret Odası olarak bölgemizin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesine dönük birçok etkinliğin yoğun çalışması içindeyiz. Uygulamalı girişimcilik eğitimi de bu konudaki adımlardan bir tanesidir. Çünkü artık ülkemizde gözü kapalı girişimcilik ve kendi işini kurma devri bitmiştir. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek vermeyi hedefleyen bu eğitime katılan ve başarılı bulunan girişimci adaylarının iş planları, KOSGEB tarafından hibe ve kredi şeklinde desteklenmektedir. Adana Ticaret Odası olarak, bu eğitimi başarıyla tamamlayan girişimcilere, sertifikalarını aldıktan sonra da işyerlerini kurabilmeleri ve geliştirmeleri konusunda destek olacağımızın bilinmesini istiyorum." diye konuştu.

Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerden geçerli bir proje hazırlamalarını isteyen KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu, "KOSGEB olarak sizlerin yanınızdayız. Girişimcilik fikrinizin en rantabl şekilde hayata geçirmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Girişimcilere özel çeşitli kaynak paketleri hazırladıklarını ifade eden Türk Ekonomi Bankası Çukurova Bölge Direktörü Halil Vurarak da “Finans konusundaki sıkıntılarınızı çözmek için çeşitli isimler altında hazırlamış olduğumuz uygulamalar var. Bunları mutlaka inceleyerek size uygun olanı seçmelisiniz. Bu konuda size destek olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası