Ege Postası
Geri

Adana’da ‘sıcak’ 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü Adana'da coşkuyla kutlandı. Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinliklerin...
Adana’da ‘sıcak’ 19 Mayıs coşkusu
Haberler / Güncel
19 Mayıs 2013 Pazar 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü Adana'da coşkuyla kutlandı. Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinliklerin ardından, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde toplu halde İstasyon Meydanı'ndaki törene geçildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, aracın üzerinde halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende, günün anlamını belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, milletin onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcının 19 Mayıs 1919 tarihi olduğunu söyledi.

Tüm umutların tükendiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çıktığını, bağımsızlık meşalesini yaktığını hatırlatan Hadi, “Atatürk’ün böylesine önemli bir günü gençlere armağan etmesi hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir gerçektir. Mustafa Kemal’in aklından çıkmayan en önemli konuların başında gençlerin eğitimi ve gelişimi geliyordu. Çünkü gençlerini göz ardı eden ülkelerin yok olmaya mahkûm olduğunu çok iyi biliyordu. Gençlerimizi yalnız bugün değil, 365 gün aklımızdan çıkartmadan gerekli değeri vermektir.” dedi.

Tarih, kültür ve geleneklerine sahip çıkan bir gençliğin yetişmesi amacıyla “Seyyah ulu çınarın izinde ve seyyah bizim iller” projesiyle yüz binlerce kişiye Türkiye’nin dört bir yanına seyahat ettirdiklerini ifade eden Hadi, ilde 61 branşta spor faaliyetleri yapıldığını ve sadece 2012-2013 sezonunda 200’ün üzerinde sporcuyu milli takım kamplarına kazandırdıklarını dile getirdi.

Organizasyonda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kulüpler, başta cimnastik olmak üzere çeşitli sportif aktiviteler sergiledi. Gençlik koşusu sırasında bazı öğrenciler sıcak havadan etkilendi. Bitiş noktasında fenalık geçiren bir öğrenci, kısa süre yerde yattıktan sonra suyla serinletildi. Engellilerin dans gösterisi büyük ilgi gördü. Türk Riders Motosiklet Grubu ile ikinici hava oyunları kapsamında pilot Murat Öztürk’ün uçak ile havada gerçekleştirdiği akrobasi şovu heyecanla izlendi. Öztürk, havada telsizle yaptığı konuşmada, Adana'na halkının bayramını kutladı.

Programda, minik öğrencilere puding ikram edilirken, öğrencilerin folklor gösterileri alkış topladı. Çocukların üzerinde “Kadına şiddete hayır” yazılı tişörtlerle yaptığı sunum dikkat çekti. Vali Hüseyin Avni Coş, gençlik koşusu, dünya ve Avrupa’da dereceye giren sporculara altın ödüllerini verdi. Ayrıca lise öğrencileri arasında düzenlenen ‘Atatürk ve Gençlik’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ilk üçe girenlere de ödülleri takdim edildi. CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, vali yardımcıları, askeri ve mülkü erkanın katıldığı merasimde, protokol üyelerine çay ikram edildi. Okçuluk öğrencisi Makbule Ertem (67) Vali Coş'a bir tablo hediye etti. Törenin sonunda çocuklara futbol ve voleybol topu dağıtıldı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası