Ege Postası
Geri

Adana’da simit 75 kuruş oluyor

Adana Kantinciler ve Sabit Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç, üretim, pazarlama ve satışındaki maliyet artışları nedeniyle simit fiyatının 50 kuruştan 75 kuruşa yükseltileceğini söyledi. Başkan Ahmet Tunç, yönetim kurulu üyeleri...
Adana’da simit 75 kuruş oluyor
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Kantinciler ve Sabit Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tunç, üretim, pazarlama ve satışındaki maliyet artışları nedeniyle simit fiyatının 50 kuruştan 75 kuruşa yükseltileceğini söyledi.

Başkan Ahmet Tunç, yönetim kurulu üyeleri ve kayıtlı simitçi esnafı ile yaptığı istişare toplantısında, simit fiyatlarına zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Esnaf Odaları Birliği Ahi Evran Salonu’nda yapılan toplantıda, üyelerine simitçi esnafının yaşadığı zorlukları anlatarak, çözüm konusunda görüşlerini alarak, destek isteyen Başkan Ahmet Tunç, simidin üretim maliyetinin sürekli artış gösterdiğini, buna rağmen 50 kuruştan satılmaya devam ettiğini aktardı. Tunç, ancak bu fiyatın esnafı kurtarmadığını belirterek, fiyatının okullar açılmadan 75 kuruşa çıkarılacağını söyledi.

Başkan Tunç, esnafın para kazanması için simit fiyatının 75 kuruşa çıkarılmasının kaçınılmaz olduğunu, haksız rekabet yapanlara karşı da elele vererek, devlet ve zabıta desteği isteyeceklerini, kurallara uymayanların hak ettikleri cezaları alacaklarını ifade etti.

Adana’da hizmet veren sabit simitçilerin daha modern şartlarda çalışmaları için yeni tasarladıkları simit tezgahlarının tanıtımını da yapan Başkan Tunç, ayrıca simit satışlarında kullanılmak üzere Undost markasını oluşturduklarını, tescilini de yakın bir süreçte yaptıracaklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası