Ege Postası
Geri

Adaylardan spekülasyonlara sert tepki

Kongre sürecine giren Buca’da son ilçe kongresinde olduğu gibi ufukta yine çok adaylı bir yarış gözüküyor. 24 Şubat’taki kongre öncesi başkanlığa aday isimler için ortaya atılan iddialar ve artan spekülasyonlar delegenin kafasını karıştırıyor.Sahaya inen eski İlçe Başkanı Bektaş Gül, İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş ve Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Benzer iddialara tepki gösterdi.
Adaylardan spekülasyonlara sert tepki
Haberler / Yerel Politika
12 Şubat 2013 Salı 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Kongre sürecine giren Buca’da son ilçe kongresinde olduğu gibi ufukta yine çok adaylı bir yarış gözüküyor. 24 Şubat’taki kongre öncesi başkanlığa aday isimler için ortaya atılan iddialar ve artan spekülasyonlar delegenin kafasını karıştırıyor.

3 ADAY SAHADA İDDİALAR PEŞLERİNDE

Buca’da başkanlığı düşen Bektaş Gül koltuğa yeniden talip olduğunu dile getirmiş, son ilçe kongresinde başkanlık için yarışan ancak on oyla kaybeden İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş da adaylığa yeşil ışık yakmıştı. Buca’da sahaya aday olarak inen bir başka isimde Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Benzer olmuştu. Sahada harıl harıl çalışan ve delegelerle toplantılar yapan üç isim üzerine de son günlerde ilçede ciddi derecede spekülasyonlar arttı. Eski İlçe Başkanı Bektaş Gül, ilçeyi Kayyum’a kasada açıkla devrettiği iddia edilirken, resmen adaylığı açıklayan İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş’ında İl Genel Meclisi’ne 54 kere katılmadığı ve ihtar aldığı ifade edilirken, bu doğrultuda 'İl geneldeki görevini yapamayan biri nasıl ilçe başkanlığı yapacak’ sesleri yükseldiği konuşuluyor.  Hüseyin Benzer’inde Çiğli Belediye Meclis Üyesi olması nedeniyle karşı grupların delegenin bu yönde kafasını karıştırdıkları belirtiliyor.

GÜL: VEREMEYECEĞİM HESABIM YOK

Buca’da başkanlık koltuğuna tekrar oturmak için kolları sıvayan eski İlçe Başkanı Bektaş Gül hakkında şu sıralar dolaşan iddia ilçeyi Kayyum’a kasada açıkla devretmesi. Bu eksende spekülasyonlar artarken Kayyum Başkanı Bahri Dal’ın açık nedneiyle tutanak tuttuğu öne sürülüyor. CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül iddialar için sert tepki gösterirken şunları söyledi; Hesap işi benim işim değil saymanın işi…Benim yönetimindeki kavgalarımın en büyük nedeni de hesaplar üzerineydi.Eski sayman Mehmet Güldiken 7 ay hesap getirmedi bana…Sonra ben değiştirmek istedim güvendiğim birini saymanlığa atamak istedim karşıma aday çıkarttılar ve Mehmet Babank’ı sayman yaptılar.Babank da hesapları getirmedi. Benim Partiden 12 bin TL alacağım var. Partiye kim para vermiş hangi yöneticiler vermiş. Benim veremeyeceğim hesabım yok.Bu tarz spekülasyonlarla beni yıpratamazlar”
Kayyum’un başındaki isim Bahri Dal ise, “50 bin TL’lik bir gelir 51 bin TL’lik de gider söz konusuydu. İlçede konuşulanlar gibi büyük bir meblağ söz konusu değil. Herhangi bir tutanak yazılması da söz konusu değil” dedi.

UĞRAŞ: BU ÇAMUR ONLARDA KALACAK

İlçenin aktif siyasetçilerinden Mehmet Süne’yle birlikte belediye meclis üyeleri Veli Balyemez ve Güngör Kaya’yla birlikte Oktay Gökdemir ve Nebi Yaşar gibi isimlerde tam desteğini alan İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş içinde ilçede İl Genel Meclisi’ne 54 kere katılmadığı ve ihtar aldığı iddiaları arttı. Bu eksende ilçede ‘İl geneldeki görevini yapamayan biri nasıl ilçe başkanlığı yapacak’ söylemleri çoğalırken iddialara sert tepki gösteren Uğraş, “ Spekülasyonlarla muhatap olmak istemem ama bunu söyleyenler yalan söylüyor. 4 Yıldırı il genel meclis üyeliği yapıyorum.İnsanların hastalıkları olur, özel sorunları olabilir. Kaldı ki ben bir ameliyat geçirdi. Katılmadığım toplantılar oldu ancak konuşulan rakam yalan. Almış olduğum herhangi bir ihtarda yoktur. Bu spekülasyonları kimin yaptığını çok iyi biliyorum. İhtar almanın ötesinde mecliste grubumun dışında partimi rencide eden davranışlarda bulunmadım.Grup dışında hareket eden partiyi rencide eden küçük düşüren isimler düşünsün. Beni yıpratacak eleştirecek bir şey bulamıyorlar insanlara çamur at izin kalsın mantığı yanlış. Bu çamur onlarda kalacak” dedi. 

 BENZER: 30 YILDIR BUCA’DA OTURUYORUM

Sahaya inen ve adaylık çalışması yapan bir başka isim de Hüseyin Benzer….Çiğli’de belediye meclis üyesi olması nedeniyle delegelerin kafasında soru işaretleri dolaşırken  karşı yapılarında bu yönde spekülasyon yaptıkları öğrenildi. Bu doğrultuda konuşan Benzer,  “ Rahmetli Ensari Bey beni Çiğli’de birikimimden tecrübemden faydalanmak için danışman olarak yanında görmek istedi. Bende Çiğli’de parti adına çalıştım. Son seçimlerde Çiğli'de AKP'yle oluşan 15 bin oy farkta emeğim oldu. Daha sonra orada meclis üyesi olarak devam ettim. Ben 30 yıldır Buca’da oturuyorum. Seçme ve seçilmem hakkım var. Haftada 2 saat meclis üyeliği görevini yapmak adına Çiğli’deyim. Buca’da kritik bir süreç var. Partim için en iyisini yapmak adına bende sürece dahil oldum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası