Ege Postası
Geri

Adım Üniversiteleri Birliği rektörleri Aydın'da buluştu

Adım Üniversiteleri Birliği rektörler toplantısı, Aydın'da Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. "Turizm" temalı toplantı, ADÜ protokol tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan...
Adım Üniversiteleri Birliği rektörleri Aydın'da buluştu
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adım Üniversiteleri Birliği rektörler toplantısı, Aydın'da Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. "Turizm" temalı toplantı, ADÜ protokol tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, birliğin kuruluşundan ve geçmişinden bahsederek, “Bu denli sıkı işbirliğinin ve tematik toplantıların, daha değişik nice araştırma konuları, nice enstitüler ve araştırma merkezlerinin kurulmasına vesile olması diliyorum.” dedi.

Turizm alanında hizmet kalitesinin arttırılmasının büyük önem taşıdığını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ise, “Turizme çok ciddi yatırımlar yapıyor, destek veriyor ve önemsiyoruz. ADÜ olarak bu konuda en fazla öğrenciye sahip okullardan biriyiz. Turizm konusunda işbirliğine sonsuz açığız. Adım Üniversiteleri birlikteliğinde ortak yapabileceğimiz her türlü çalışmaya hazırız.” şeklinde konuştu. Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç da bilim felsefesinin, yeni şeyler öğrenmenin ve araştırmanın önemini uygulayarak, turizm dallarını ele aldı. Turizmin termal, deniz, kongre, sağlık ve dağ olarak farklılık gösterdiğini belirterek, bunların avantajları ve geliştirme yolları hakkında bilgi verdi. ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Nuri Özdoğan ise programlarını tanıtarak akademik yapı, eğitim öğretim çalışmaları, staj bilgisi, öğrenci sayıları ve çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi aktardı. Konuşmaların ardından Milet Müzesi ve Apollon Tapınağı gezildi. İkinci güne Adım Üniversiteleri Birliği değerlendirme toplantısında, turizm sektörüyle ilgili kararlar alındı. ADÜ’nün, turizmde gelişmiş yapısından dolayı öğretim görevlisi yetiştirmede diğer üniversitelere yardımcı olması için fikir birliğine varıldı.

Toplantıya Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. S.Fatih Kurşunlu, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedri Yüksel, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Yrd. Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Yrd. Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sabri Çelik, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Cevdet Avcıkurt, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yıldırım Atayeter katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası