Ege Postası
Geri

Adliye önünde eylem yapan gruba müdahale

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, cezaevinde bulunan ve hasta olduğu ileri sürülen Kemal Avcı'nın tahliye edilmesi için adliye önünde eylem yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdaha etti. TAYAD üyesi...
Adliye önünde eylem yapan gruba müdahale
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 16:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, cezaevinde bulunan ve hasta olduğu ileri sürülen Kemal Avcı'nın tahliye edilmesi için adliye önünde eylem yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdaha etti.

TAYAD üyesi yaklaşık 20 kişi, saat 13.00'de Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Tutuklu bulunan arkadaşları Kemal Avcı'nın kanser hastası olduğunu belirten ve tahliyesini isteyen grup, bu konuda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, açıklama yapmalarının yasal olmadığını belirterek dağılmaları konusunda gruba uyarıda bulundu.

Eylemcilerin adliye önünde pankart açan guraba çevik kuvvet ekipleri ile sivil polis memurları müdahale etti. Müdaha sırasında polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. Gözaltına alınan eylemciler polis araçalarına bindirildi. Bir süre sonra tekrar serbest bırakılan grup, yeniden oturma eylemine başladı. Grup, yaklaşık 20 dakika boyunca Kemal Avcı'nın serbest bırakılması için sloganlar attı. Tahliye dilekçesini adliyeye veren avukatların gelmesinden sonra grup kıs bir basın açıklamasının ardından dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası