Ege Postası
Geri

Adliyede ön bürolar tamam

İzmir Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcılığı, hukuk ve ceza mahkemeleri ön büroları ile danışma masaları faaliyete geçirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, "Mahkeme yönetim sistemi ile adliyeler daha güvenli hale getirildi. İşlemler daha hızlı yürütülecek. Ön büroların faaliyete geçmesiyle birlikte vatandaş oradan oraya koşmayacak" dedi.
Adliyede ön bürolar tamam
Haberler / İzmir
5 Ocak 2016 Salı 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adalet Bakanlığı, adliyeleri daha güvenli hale getirirken, Mahkeme Yönetim Sistemi ile de vatandaşın işlemleri daha hızlı yürütülüyor. Adalet Bakanlığı 2007 yılında 5 pilot adliyede başlattığı Mahkeme Yönetim Sistemini hızlandırarak 30 adliyeye çıkardı. Mahkeme Yönetim Sistemi'nin yürütüldüğü adliyelerden birisi olan İzmir Adliyesi, bu sistemle hem daha güvenli hem de vatandaşların işlemlerini daha hızlı yürütür hale geldi. Kartlı sistemin uygulandığı adliyede, vatandaşlar sadece karta tanımlı bölgelere gidebiliyor. Kapılar ve asansörler kart ile çalışıyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Mahkeme Yönetim Sistemi'nin 2007 -2009 yılları arasında ilk 5 pilot adliyede başlatılan bir sistem olduğunu, bunun daha sonra 2011-2013 yılları arasında 25 adliye daha ilave edilerek şu an Türkiye'de 30 civarında adliyede uygulandığını söyledi. Sistemin amacının mahkemedeki iş yükünü azaltmak, vatandaşın başvurularını daha etkin, hızlı sonuç almasını sağlamak ve güvenliği ön plana çıkartmak olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Başsavcısı Doğru, "Bu sistem kurulmadan önce vatandaşımız adliyeye giriyor, nereye gideceğini bilmeden bütün katları ve koridorları dolaşıyor, kendi işini yapmaya fırsat dahi bulamıyordu. Onun dışında yanlış yerlere müracaatlar sonuç almayı geciktiriyordu. Mahkeme kalemlerindeki yığılmalar, mahkeme personelinin, hakim, savcıların rahat bir ortamda çalışmasının önüne geçiyor, zaman kaybına neden oluyordu" dedi.

Sistemle birlikte hakim, savcı ve diğer personelin çok rahat bir çalışma ortamına kavuştuğunu ifade eden Başsavcı Doğru, "Vatandaşımız adliyeye girer girmez hemen danışma bürosuna yönlendiriliyor. Oradan gideceği birim doğrudan kendisine tarif ediliyor. Giriş kaydı yapıldıktan sonra ilgili birimlere yönlendirilmesi sağlanıyor. Bu uygulamada adliyelerde kısıtlı ve serbest alanlar oluşturuldu. Serbest alan adliyede ilk kontrol noktasından geçip girenlerin, herkesin dolaşabileceği alanlar. Bunlar duruşma salonları, icra daireleri, denetimli serbestlik bürolarının bulunduğu alanlar ve ön bürolar olarak belirlenmiş durumda. Diğer ikinci kısıtlı alanlar mahkeme duruşma salonlarının, duruşmalarının yapıldığı salonlar. Üçüncü kısıtlı alanlar adliye çalışanlarının hakim savcılarının çalışma ofisleri. Bu iki kısıtlı alana geçiş için ekstra sistemde izin verilmesi gerekiyor. Kartı olmayanlar o alanlara geçemiyorlar. O birimde çalışan personelin, hakim ve savcının gereksiz meşgul edilmesinin de önüne geçiliyor. Vatandaş da zaten burada personelimiz tarafından yönlendirildiği için gideceği birime çok rahat ulaşılıyor. İşini zemin katta bitirip çıkıyor. Herkes elinde çantası, eşyası varsa x-ray cihazından geçiriliyor. Kart sistemi kendileri açısından ve adliye güvenliği yönünden çok iyi bir uygulama" dedi. Vatandaşlar da, yeni yılla birlikte hizmete giren sistemden memnun olduklarını söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası