Ege Postası
Geri

İzmir'in çeşitli noktalarında vatandaşı isyan ettiren manzara

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Balçova'da ve kentin farklı noktalarında hizmete açılan yaya üst geçitleri adeta can çekişiyor. AVM'ler bölgesi olarak da bilinen ve her gün binlerce insanın kullandığı Mithatpaşa Caddesi üzerinde yer alan geçitlerdeki bozuk asansör ve yürüyen merdivenler kazalara davetiye çıkartırken, vatandaşlara ise saç baş yoldurtuyor. İzmir'in çeşitli noktalarında vatandaşı isyan ettiren manzara
İzmir'in çeşitli noktalarında vatandaşı isyan ettiren manzara
Haberler / İzmir
5 Ocak 2016 Salı 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Balçova'da yer alan alışveriş merkezleri ile konutların bulunduğu bölge arasında yaya erişimi sağlayan asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri henüz açılalı bir yıl olmadan iflas bayrağını çekti. Mithatpaşa Caddesi'nin iki yakasını bağlayan iki ayrı üstgeçitte yürüyen merdivenler ve asansörler hizmet dışı kalınca vatandaşlar da isyanının eşiğine geldi.
 


ÜSTGEÇİTLER "TABANA KUVVET" ÇALIŞIYOR
Hizmete açıldığından bu yana yaşanan arızlar nedeniyle sık sık tartışma konusu olan iki üstgeçitte yaşanan çile bitmiyor. Özellikle hafta sonunda iğne atsan yere düşmeyen Balçova'nın alış veriş merkezlerinde yoğunlukla artan ihtiyaca kolaylık sağlanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan son teknolojiye sahip modern yaya üstgeçitleri vatandaşı yine yolda bıraktı.



Yaşlı ve engelli vatandaşlar ile çocuklu ailelerin kullanımı için tasarlanan yaya geçitleri bozulunca çareyi yolda karşıdan karşıya atlamakta bulan İzmirliler yeni kazalara davetiye çıkartıyor.  
 


"YAŞAYAN ŞEHİR, ÖLÜ MERDİVEN!"
Cadde üzerinde yer alan iki üstgeçidin de aynı durumda olduğunu aktaran vatandaşlar ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan söz konusu geçitlerde yer alan "Yaşayan şehir, yaşanacak şehir" sloganına göndermede bulunarak, "Yaşayan şehir yazmışlar ama merdivenler ölü. Biz yaşayanlar olarak çile çekiyoruz. Hem asansörler, hem de yürüyen merdivenler aylardır ya arızalı, ya da hiç çalışmıyor. Lütfen artık bu rezalete bir son verin. Bunlar madem çalışmayacak, o zaman neden yapıld? Çalışmayan merdivenler ve bozuk asansörler adeta ölüme davetiye çıkartıyor. Yaşlılar ve çocuklar mağdur. İnsanlar ellerinde torbalarla bu eziyete katlanmak zorunda m? Her gün yüzlerce insan merdivenler çalışmadığından ötürü yollara atlıyor. Daha önceden kaç kere trafik kazası yaşand? Burada yine kaza olursa sorumlusu kim olacak'" diyerek yetkilileri göreve davet etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası