Ege Postası
Geri

Afganistan’da uyuşturucu ekimi yüzde 17 azaldı

Afganistan’da uyuşturucu ekiminin bir önceki yıla oranla yüzde 17 azaldığı bildirildi. Afganistan Uyuşturucu ile Mücadele Bakanlığı, ülkede Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi(UNODC) ile yürüttükleri çalışma sonucu 12 vilayette...
Afganistan’da uyuşturucu ekimi yüzde 17 azaldı
Haberler / Dünya
12 Eylül 2013 Perşembe 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afganistan’da uyuşturucu ekiminin bir önceki yıla oranla yüzde 17 azaldığı bildirildi.
Afganistan Uyuşturucu ile Mücadele Bakanlığı, ülkede Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi(UNODC) ile yürüttükleri çalışma sonucu 12 vilayette yapılan araştırmalar sonucu, uyuşturucu ekiminin yüzde 17 azaldığının tespit edildiğini duyurdu. Araştırmalara göre, 2011 yılında 12 bin hektar araziye uyuşturucu ekildi. 2012 yılında ise bu rakam 11 bin hektara düştü. 2011 yılında bin 400 ton uyuşturucu üretildi. 2012 yılında ise bu rakam bin 300 tona geriledi.
Afganistan Uyuşturucu ile Mücadele Bakan Yardımcısı İbrahim Ezher, Afganistan’da üretilen uyuşturucunun Pakistan, İran ve Tacikistan’a satıldığını aktardı.
UNODC’nun Afganistan temsilcisi Jean Luc Lemahecu, ise, bu ülkede uyuşturucu ile mücadele için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası