Ege Postası
Geri

ŞİÖ liderleri bugün Bişkek’e geliyor

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyesi ülke devlet başkanları bugün Bişkek’e geliyor.Resmi ziyaret nedeniyle daha önceki gün Kırgızistan’a gelen Çin Devlet Başkanı Xi Jinping dışındaki liderler bugün Bişkek’e hareket edecek....
ŞİÖ liderleri bugün Bişkek’e geliyor
Haberler / Dünya
12 Eylül 2013 Perşembe 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyesi ülke devlet başkanları bugün Bişkek’e geliyor.

Resmi ziyaret nedeniyle daha önceki gün Kırgızistan’a gelen Çin Devlet Başkanı Xi Jinping dışındaki liderler bugün Bişkek’e hareket edecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ve Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman bugün Bişkek yolcusu.
Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’in ev sahipliğindeki zirvede gözlemci ülke sıfatındaki İran, Moğolistan ve Afganistan da cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edilecek. Diğer gözlemci ülkelerden Pakistan ve Hindistan ise dışişleri bakanı düzeyinde katılacak. Zirvede, Türkiye, Sri Lanka ve Belarus diyalog ortağı olarak temsil edilecek.

Yarın yapılacak zirve ile ilgili açıklamada bulunan Kırgızistan Dışişleri Basın Sözcüsü Turdakun Sıdıkov, zirvenin an gündem maddesini bölgesel ve uluslar arası güvenlik meselesinin oluşturacağını söyledi.
Bu arada zirveyi 100’ü yerli ve 350’si de yabancı olmak üzere 450 dolayında basın mensubu takip edecek. Gazetecilerin ağırlıkta kalacağı Ak Keme Oteli ile zirvenin yapılacağı Ala Arça Devlet Konukevi arasında canlı yayın bağlantısı sağlanılacak ve gazeteciler zirveyi bu şekilde takip edecek.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası