Ege Postası
Geri

Downer, Kıbrıslı liderlerin temsilcileriyle yemekte bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Osman Ertuğ ile Rum Yönetimi’nin müzakereci olarak atadığı Andreas Mavroyannis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer’le birlikte yemek yedi. Ara bölgedeki...
Downer, Kıbrıslı liderlerin temsilcileriyle yemekte bir araya geldi
Haberler / Dünya
11 Eylül 2013 Çarşamba 00:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Osman Ertuğ ile Rum Yönetimi’nin müzakereci olarak atadığı Andreas Mavroyannis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer’le birlikte yemek yedi.

Ara bölgedeki Chateau Status Restoran’da BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’ın da katıldığı yemek yaklaşık 3 saat sürdü.

Yemek sonrası basına kısa konuşan Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, basına çok konuşmama gibi bir kararları bulunduğunu söyleyerek, liderlerin yeni müzakere sürecine nasıl angaje olacakları konusunun konuşulduğunu kaydetti.

Ertuğ, müzakerelerin başlaması için kesin bir tarih olmamakla birlikte Kıbrıs Türk tarafının Ekim ayında müzakerelerin başlamasını istediğini bildirdi.

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer de olumlu bir ortamda güzel bir toplantı olduğunu belirterek, Ekim’de her iki toplum liderinin yeni bir sürece ve döneme başlayacaklarını ifade etti.

Downer Perşembe günü Türkiye’ye gideceğini ve Cuma günü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla bir araya geleceğini, Kıbrıs’ta gündüz saatlerinde yeniden iki liderle görüşeceğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası