Ege Postası
Geri

Ağaç kesilecek iddialarına Kocaoğlu'ndan sonra Akpınar da sert çıktı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka tramvayı güzergahında sahildeki ağaç ve bitkilerin sökülecek olmasının kamuoyunda “ağaçlar kesilecek" tartışması yaratması ve tepkilere neden olması üzerine konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “1300 ağaç kesilecek, sahildeki palmiyelere yok edilecek şeklindeki söylemler yanıltıcı bir kara propagandadır. Bazı ağaçların yerlerini değiştirlimesi tüm modern kentlerde olduğu gibi Karşıyaka'da mümkündür" dedi. Ağaç kesilecek iddialarına Kocaoğlu'ndan sonra
Ağaç kesilecek iddialarına Kocaoğlu'ndan sonra Akpınar da sert çıktı!
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Mayıs 2015 Çarşamba 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Karşıyaka tramvay projesinde sökülmesi ve taşınması gündeme gelen sahilde başta palmiyeler olmak üzere ağaç ve bitkilerle ilgili sosyal medyada biraraya gelen bazı kullanıcılar ağaçların korunması için 17 Mayıs günü eylem hazırlığı yaparken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sosyal medyadan ağaç kesilmeyeceğini, ağaçları Karşıyaka sahilinde başka yerlerde yaşatacaklarını twitter üzerinde attığı mesajla açıkladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da DHA'ya yaptığı açıklamada, bazı ağaçların yerlerinin değişmesinin modern kentlerde olduğu gibi Karşıyaka'da mümkün olduğunu, 1300 ağacın kesileceği, palmiyelerin yok edileceği söyleminin kara propaganda olduğunu söyledi. Akpınar “Karşıyaka belediyesi olarak bugüne kadar hep doğanın yeşilin ve ağacın yanında olduk. Sadece son 1 yılda 10 bin ağaç diktik. 2015 için 15 bin ağaç dikme sözü verdik. Bu anlayışa sahip bir yerel yönetimin sözde ağaç katliamına göz yumabileceği, ses çıkartmayacağı, düşünülmez. Kaldı ki bu iddialar asılsız ve iftira niteliğindedir" dedi.


Tramvay projesinin hem ucuz hem çevreci hem de kontrollü olması bakımında kent adına önem taşıyan bir toplu taşıma sistemi olduğunu belirten Akpınar, “Halkın kullanımı içindir. Proje kapsamında güzergahın üzerinde bulunan bazı ağaçların yerlerini değiştirmesi de tüm modern kentlerde olduğu gibi Karşıyaka'da da mümkündür. '1300 ağaç kesilecek, sahildeki palmiyeler yokedilecek' şeklindeki söylemler yanıltıcı bir kara propagandadır. Karşıyaka halkının ağaç sevgisi ve tutkusu takdire değerdir. Doğaya ve yeşile sevdalı yerel yöneticiler olarak bu konunda her zaman vatandaşlarımızla birlikte olduğumuzun de bilinmesi gerekir" dedi.


Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay güzergahındaki ağaç ve bitkilerin taşınması ve sayılarıyla ilgili bilgi vermesi bekleniyor. Sökülecek ağaçların aynı alanda denize daha yakın boşluklara dikileceği belirtildi. Taşınması beklenen palmiye sayısının 60-70 olduğu, diğerlerinin çam, zakkum, çam, dişbudak gibi farklı bitki ve ağaç çeşitlerinden oluştuğu ifade edildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası