Ege Postası
Geri

Ağaçlı yol'a yargı freni

Bornova Ağaçlıyol’daki Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait kamu arazilerinin özelleştirilmesine karşı tepkiler artarak devam ederken, sürece yargı freni geldi ve Danıştay yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ağaçlıyol için sivil toplum ile birlikte yoğun bir mücadele veren isimlerden olan Prof. Kayhan Kantarlı, sürece dair gelişmeleri özetleyerek, “Direndik ve kazandık” mesajı verdi. Belediyelerin ve STK'ların açtığı davalar sonuçlanana kadar ihaleyi kazanan firmalar alanda yatırım faaliyeti gerçekleştiremeyecek.
Ağaçlı yol'a yargı freni
Haberler / İzmir
31 Ekim 2013 Perşembe 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bornova Ağaçlıyol’daki Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait kamu arazilerinin özelleştirilmesine karşı tepkiler artarak devam ederken, sürece yargı freni geldi ve Danıştay yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Sürece dair son gelişmeler hakkında bilgiler veren Diren Ağaçlıyol-Yeşil İzmir Dayanışması Sözcüsü Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, “Ağaçlı yol direndi, kazandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından imar planlarında yeşil alanken, ticari yapılaşmaya açılacak şekilde değiştirilerek Ağaçlı Yol üzerinde yaklaşık 100 dekarlık alan satışa çıkarılmıştı. Eylül ayında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bu arazilerden Ankara Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 45 dekarlık araziye 76.300.000 TL tutarındaki en yüksek teklifin Liva İç ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından verildiğini ve Armesa-Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu’nun Ağaçlı Yol üzerideki araziye 120.420.000 TL tutarında en yüksek teklifi verdiğini duyurdu. Fakat biz eylemlerimize ve açıklamalarımıza tepki göstermeye hep devam ettik. Büyükşehir ve Bornova Belediyesi’nin açtığı davalar ve bizlerin tepkileriyle Danıştay 6. Dairesi ihale usulü ile yapılan satışlar için yürütmeyi durdurma kararı verdi” dedi.

“TAMAMEN İPTAL EDİLMESİ GEREKİR”

Milyonlar vererek araziyi alan şirketler dava sonuçlanıncaya kadar yatırım yapamayacaklarını belirten Kantarlı, “Ağaçlıyol’umuz Danıştay’ın freniyle yeşil kalmaya devam edecek. Eylül ayından bu yana yeşil alanıma dokunmayın, bu hukuk dışı süreci derhal durdurun dedik. 90 yıllık Cumhuriyet kazanımları, Cumhuriyet’in yarattığı değere sahip çıktık. Yürütmeyi durdurma kararı doğrudur fakat tamamen iptal olması için çalışmalarımız devam edecektir. Önümüzdeki günlerde Ağaçlıyol’da yeni bir eylem yapmayı ve kamuoyuna çağrıda bulunmayı planlıyoruz” dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası