Ege Postası
Geri

Ahilik kaftanı giyen Bakan Avcı, protokolde kedi sevdi

Ahilik haftası etkinliklerine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı protokolde otururken kucağına gelen kediyi sevdi. Sevildiğini anlayan kedi ise bir süre sonra bakanın omuzlarına kadar çıktı. Ahilik kaftanı giyen Bakan Avcı, “Mesleki ve...
Ahilik kaftanı giyen Bakan Avcı, protokolde kedi sevdi
Haberler / Güncel
27 Eylül 2013 Cuma 00:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ahilik haftası etkinliklerine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı protokolde otururken kucağına gelen kediyi sevdi. Sevildiğini anlayan kedi ise bir süre sonra bakanın omuzlarına kadar çıktı. Ahilik kaftanı giyen Bakan Avcı, “Mesleki ve Teknik Öğretimin önlerindeki engelleri inşallah önümüzdeki yıllarda da kaldıracağımızın bir nişanesi olarak bu kaftanı giydim Allah önümüzü açık etsin." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in tarihi Odunpazarı semtinde düzenlenen Ahilik haftası etkinliklerine katıldı. Konuşmalar sırasında tören alanında gezen bir sokak kedisi protokolde oturan Bakan Avcı'nın yanına giderek kucağına çıktı. Bakan, uzun süre kucağındaki sokak kedisini sevdi. Bakan Avcı, konuşma sırası kendisine geldiğinde sokak kedisini omzundan indirdi. Etkinlikte Baksan Akşam Sanat Okulu eğitmenleri de ‘çıraklıktan ustalığa’ adlı tiyatro oyununu sergiledi. Ardından Bakan Avcı, Eskişehir'de ‘yılın ahisi’ seçilen marangoz ustası Müslüm Çatalkaya’ya Ahilik kaftanı giydirdi.

Kendisine de Ahilik kaftanı giydirilen Bakan Avcı, Türk esnafının peygamberimizin hadisi ile hareket ettiğini kaydetti. Mesleki ve Teknik Öğretimin Bakanı olduğu için kaftanı giydiğini ifade eden Bakan Avcı, Mesleki ve Teknik Öğretimin önündeki engellerin önümüzdeki yıllarda da kaldırılacağını söyledi.

Bakan Avcı, şöyle dedi: “Bir Milli Eğitim Bakanının kaftanı hak edecek ne şeyi var derseni? Mesleki ve Teknik Öğretimin Bakanı olarak bu kaftanı şerefle giyiyorum. Bütün mesleki ve öğretim öğretmenlerimize, öğrencilerimize bu geleneğimizin ilkelerine yakışır uygulamalar diliyorum. Onlara başarı dileklerimi iletiyorum. Mesleki ve Teknik Öğretimin önündeki engelleri inşallah önümüzdeki yıllarda da kaldıracağımızın bir nişanesi olarak bu kaftanı giydim. Allah önümüzü açık etsin."

Esnaf ve Sanatkarların Peygamber Efendimizin “İşini severek, beğenerek yapanı Allah sever.” hadisi ile yola çıkarak mesleklerini icara ettiğini kaydeden Bakan Avcı, "Efendimiz buyuruyor ki; 'İşini severek, beğenerek yapanı Allah sever.' Hadis-i Şerif. Bu Hadis-i Şerif'in bir tezahürü olarak yüzyıllar boyunca esnafımız, sanatkarımız doğruluk, dürüstlük ve sadakat üzere mesleklerini icra etmişlerdir." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası