Ege Postası
Geri

Erol Özkasnak: 'Postmodern darbe' kavramı bana ait değil

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor. Savunması alınan dönemin Genelkurmay...
Erol Özkasnak: 'Postmodern darbe' kavramı bana ait değil
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor. Savunması alınan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, dönemin Genelkurmay Başkanı’nın Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) her faaliyetinden haberdar edildiğini söyledi. Özkasnak ayrıca 'Postmodern darbe' kavramı kendisine ait olmadığını iddia etti.

    28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 19. duruşması savunmaların alınması ile devam ediyor. Çetin Doğan’ın savunmasının ardından sıra dönemim Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’a geldi. Özkasnak, BÇG belgelerinin nerede hazırlanmış olursa olsun emri Genelkurmay Başkanlığı’nın verdiğini kaydetti. BÇG’nın yasal olmayan hiçbir faaliyette bulunmadığını öne süren Özkasnak, “BÇG subayları irtica ile ilgili tespitlerine arz etmişlerdir. Her Salı günü yapılan toplantıda Genelkurmay Başkanı bazı emirler verir. Genelkurmay Başkanı BÇG’nın her faaliyetinden haberdar edilmiştir. BÇG haberleri her sabah Genelkurmay Başkanı’na arz edilmiştir. Genel sekreterlik komutanın verdiği emirleri çizelgeye yazdırır.” dedi.

    "KAVRAM BANA AİT DEĞİL"

    28 Şubat’tan kaynaklanan mağduriyetler kendisinden kaynaklanmadığını ileri süren Özkasnak, “Bir televizyon programındaki konuşmamı emekli olduktan sonra yaptım. 'Postmodern darbe' kavramı bana ait değildir. Postmodern, toplumda herkesin ayrı anlam yüklediği tanımdır. Aslında bunun bir darbe olmadığını anlatmak istedim. Belki de meramımı tam olarak anlatamadım. 28 Şubat süreci, dini esaslara doğrultusunda ülkeyi değiştirmeye karşı üniversite sivil toplum kuruluşlarının işçi ve işverenlerin laik cumhuriyetten yana koydukları haklı bir tepkidir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası